Sklopka

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
žirovc
Alfa Junior
Alfa Junior

Imam problem, mislim da je sklopka pri koncu. Ko držim sklopko se mi občasno dogaja da mi avtu "cuka". To se čuti na pedalu, ročki za prestave, in tudi avto sam malo cuka. Nasploh je presavljanje težje, posebej v vzratno in prvo prestavo. Drugače pa že nekaj časa opažam da je recimo ko počai prestavim v nižjo pretavo da malo potrese, kar se mi zdi da je simpotm za potisni ležaj? Zanima me ali so to simptomi za sklopkin konec ali je mogoče sammo potisni ležaj? Avto je pa 145 qv 2000 letnik. Aja, pa če kdo ve koliko pride sklopka?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

žirovc napisal/-a:Imam problem, mislim da je sklopka pri koncu. Ko držim sklopko se mi občasno dogaja da mi avtu "cuka". To se čuti na pedalu, ročki za prestave, in tudi avto sam malo cuka. Nasploh je presavljanje težje, posebej v vzratno in prvo prestavo. Drugače pa že nekaj časa opažam da je recimo ko počai prestavim v nižjo pretavo da malo potrese, kar se mi zdi da je simpotm za potisni ležaj? Zanima me ali so to simptomi za sklopkin konec ali je mogoče sammo potisni ležaj? Avto je pa 145 qv 2000 letnik. Aja, pa če kdo ve koliko pride sklopka?
za 2.0 je original 150€, po moje nekje tam. če pa že menjavaš potisni ležaj, zamenjaj vse in maš mir...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Jaz bi rekel, da imaš probleme na prenosih (hidravliki). Ponavadi je to notranji cilinder (cena je verjetno nekje okoli 100€).
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
žirovc
Alfa Junior
Alfa Junior

Aja, a še to, sklopka mi že odkar imam avto (cca leto in pol) prime čisto na koncu.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

žirovc napisal/-a:Aja, a še to, sklopka mi že odkar imam avto (cca leto in pol) prime čisto na koncu.
Aaahaa :lol:

A drsi pa še ne? Ker vseeno še obstaja možnost kakega problema na hidravliki.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
žirovc
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne zdrsuje pa nič ne. Samo na koncu prime, težko se prestavlja in občasno cuka (kadar držim sklopko in imam v prestavi).
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

imam sklopko original za prodat in potisni hidravlicni lezaj tudi nov. proizvajalec : valeo. ce te zanima ZS. skonto.
Uporabniški avatar
ebatis
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Vrtojba
Kontakt:

Tudi jaz smatram da imam sklopko pri koncu. Sicer imam 145 1.6 boxer ampak meni pa ko speljujem trese. Kakšen krat malo, kdaj pa zelo močno. In če na hitro spustim sklopko v 1. in 2. mi močno ruka. Kot da preskakuje in ne drsi. Potisnega pa je že slišat ko je v fole.
INCREDIBILE MA VERO!!!!!

BOXER SOUND
Odgovori
  • Informacija