Imam problem, mislim da je sklopka pri koncu. Ko držim sklopko se mi občasno dogaja da mi avtu "cuka". To se čuti na pedalu, ročki za prestave, in tudi avto sam malo cuka. Nasploh je presavljanje težje, posebej v vzratno in prvo prestavo. Drugače pa že nekaj časa opažam da je recimo ko počai prestavim v nižjo pretavo da malo potrese, kar se mi zdi da je simpotm za potisni ležaj? Zanima me ali so to simptomi za sklopkin konec ali je mogoče sammo potisni ležaj? Avto je pa 145 qv 2000 letnik. Aja, pa če kdo ve koliko pride sklopka?
žirovc napisal/-a:Imam problem, mislim da je sklopka pri koncu. Ko držim sklopko se mi občasno dogaja da mi avtu "cuka". To se čuti na pedalu, ročki za prestave, in tudi avto sam malo cuka. Nasploh je presavljanje težje, posebej v vzratno in prvo prestavo. Drugače pa že nekaj časa opažam da je recimo ko počai prestavim v nižjo pretavo da malo potrese, kar se mi zdi da je simpotm za potisni ležaj? Zanima me ali so to simptomi za sklopkin konec ali je mogoče sammo potisni ležaj? Avto je pa 145 qv 2000 letnik. Aja, pa če kdo ve koliko pride sklopka?
za 2.0 je original 150€, po moje nekje tam. če pa že menjavaš potisni ležaj, zamenjaj vse in maš mir...
Tudi jaz smatram da imam sklopko pri koncu. Sicer imam 145 1.6 boxer ampak meni pa ko speljujem trese. Kakšen krat malo, kdaj pa zelo močno. In če na hitro spustim sklopko v 1. in 2. mi močno ruka. Kot da preskakuje in ne drsi. Potisnega pa je že slišat ko je v fole.