Voda v Alfi

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neki se mi je zgodil česar še nisem zasledil na forumu. Včeraj ko sem speljeval ali bremzal sem slišal nekakšno klokotanje vode. Pač sem mislil, da se sliši od gum, čeprav je bil mal čuden zvok. Danes sem spet speljal in ker ni blo toliko vode na cesti in tišina v avtu in sem razločno slišal kako se preliva nekje voda. Prvo sem pomislil, da je voda nekako prišla v vrata in ne more nev pa se preliva sem in tja. Potem sem malo odpiral in zapiral vrata na hitro in nič. Ker se sliši da gre voda od vzadaj naprej, se pravi po celi dolžini avta, imam občutek, da je voda v pragu?! Je to mogoce? Jest nism praga nikol razdiral, tako, da nevem kako izgleda tam notri in če je sploh mogoče da bi voda prišla notri. Sej drugje niti ne more bit pomoje. Kaj zdej...prag dol vzet al kaj..in kako?
No pain, no gain
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

Hmmm... mogoče prelivanje bencina v tanku?
Pepo
Alfa Member
Alfa Member

Pragovi imajo zagotovo nekje luknje za odtekanje kondenza. Poglej, če so zamašene in odmaši, pa boš videl, če je voda v pragovih. Možno je namreč, da ti je voda nekje ob robu blatnika našla po skozi kakšno luknjico (rja?) v prag, kajti kondenza sicer ni nikdar toliko, da bi pljuskal. :roll:
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Bencin zagotovo ni. Sem tudi sam pomislil na to samo preveč pljuska. Sliši se kot da bi se preko celega avta prelivalo 10l vode :) Kot, da sem na morju ob obali. Ja meni je tut čudno kako je prišlo toliko vode notri. Bom pogledal če bom kje našel kje bi bila kakšna luknja v pragovih za spustit vodo.
No pain, no gain
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Včasih je klokotanje posledica zraka v hladilnem sistemu - vsaj pri Fiatih je tako; rešitev je odzračevanje sistema.
Odštevamo čas do nove alfe...
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Sam se sliši na levi strani, se pravi viznikovi in ko pospešim ali zabremzam malo bolje se prav sliši kako teče voda zraven mene. Sem tudi najdu na netu, da je mel en tak problem na 147ki. So mu tut priporočil, da najde luknjo skozi katero naj bi odtekala voda ali pa da prevrta prag. Se kermu sanja kje naj bi bla ta luknja na 145ki? Nevem ce jo je tako preprosto najti.
No pain, no gain
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

kaj pa če imaš vodo v škatli, kjer je tudi pečka za vroč zrak?
o luknji pa preglej prag, tako na pamet ne vem če kateri ve vsak prag mora imeti nekaj za odtok.

lp
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

samo moje mnenje: vrtanje praga in to...nevem če je lih pametne zadeva...sol, blato, rja kot posledica itd itd...

imam pa še en predlog, kaj bi lahko bilo: tam ko maš odtok za vodo s celega avta, se je lahko zaštopalo kaj...najdi vodila in jih očisti...mogoče se je nabralo listje, kamenčki in umazanija, pa voda več ne odteka. posledica: nabiranje vode in pretakanje med vožjno. takšne probleme so imeli npr starejši fordi, ki so meli na strehi vodila za odtok vode in se je zelo rad zašopal z vsem. posledica je bila rja na stehi oz pri šibedahu. enako je lahko s pragovi. ker voda iz vetrobranskega in blatnikov itak odteka nekje tam...

veliko sreče pri iskanju rešitve!
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica

Avto na kanal, pa kr z vapom ga spodi oper :P :P :P
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

puščanje vode, jest sem tud opazil da mam zadi mokro. In to fajn mokro! Se mi zdi da treba dihtunge menjat. ma kdo kake izkušnje s tem, oz kam naj to peljem popravit, pa da bo čim ceneje. Si rihtam flet, pa sem že kr neki denarja v ta avto zmetal, pa sem malo sit tega že!
Omero
Alfa Member
Alfa Member

alfa_samec napisal/-a:takšne probleme so imeli npr starejši fordi, ki so meli na strehi vodila za odtok vode in se je zelo rad zašopal z vsem. posledica je bila rja na stehi oz pri šibedahu.
Sam sej se mi zdi, da nekak tale ford ne, zdej k je na samem robu propada, pa še ta kriza pa to, se mi zdi, da tle vidm eno povezavo, k se mi zdi, da alfa bo pa tud hmal propadla. lol :lol: No ja al pa tud ne! Vesel božič! :D
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

Tudi jaz sem že imel problem z pljuskanjem vode v avtu, vendar ne pri Alfi ampak pri Octaviji.

Problem je bil sledeč; voda ki se iz vetrobranskega stekla steka skozi tiste plastične rešetke se odvaja po dveh kanalih ki sta v sprednjih blatnikih. Tik pred stebričkom A. Men sta se kanala zaradi umazanije in majhnega listja zamašila, tako da je je zbirnik vode pod sprednjo šipo napolnil z vodo. Ker je tam tudi zračni filter kabine je voda skozi njega napolnila cevi od zraka med filtrom in kabino.
Pljuskanje je bila voda v zračnih ceveh.
Identičen primer je imel tudi kolega na Audiju A4, vendar s to razliko da je bilo pri njemu vode toliko da mu je v sovoznikovi strani pritekla v kabino.

Pri moji Alfi pa sem zadnjič opazil, da je nekaj kapljic vode v močnem nalivu prišlo v avto pri zadnjih vratih na voznikovi strani.
Vendar sem kmalu ugotovil da je bila krivda v pretisnjeni gumi okrog vrat

Sem že zrihtal. :)
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
-----------------------------------------------------------
Odgovori
  • Informacija