XENON

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica

Enthusiast napisal/-a:pri GT morš dat dol sprednji odbijač, pol pa še luči, smo prakticiral lih dva dni nazaj, k mi ena ksenonka ne svet :evil:
Uuu štala, a pol misliš, da isto pri 156-ki ? :?:
Kaj ni blo placa, al zaradi česa drugega ?
Ja meni tudi na sovoznikovi strani že močno slabo sveti....sam, bom itak obe menjal.

lp
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
Uporabniški avatar
Enthusiast
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radmirje

Ja sej lahko od zgori sam je cela veselica do tistih šraufov prit s tem da do enga nikakor ni šlo in pol vlečeš ven žarnce iz napol odprte plastike..
Še mehanik sam mi je pritrdil da bolje dat odbijač dol in luč, za 156 pa nebi vedel. :wink:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

AlfaGTA napisal/-a:
bass napisal/-a:Vzemi H7R kit, ki ima žarnice prilagojene za parabole (brez leče), da ne boš toliko “švasal“.
Rabiš shemo kablov, izvijač, par ključev za matice, bormašinco s kronsko žago (da navrtaš plastične pokrove luči), in pa šop plastičnih vezic za fiksiranje inštalacije. Moral boš tudi nastaviti višino žarometov tam pod haubo. Pa seveda dobro mero potrpljenja in slabe dve urci časa rabiš. Ne priporočam čaranja na prostem, je premraz. :mrgreen:
Hvala za odgovor, vendar se nisva prav razumela, oz. jaz nisem dovolj jasno napisal...
Ta Alfa že ima original xenon...potrebno je zamenjati samo žarnice, ker ena že slabo sveti.
Ko sem pogledal, sem že v štartu videl, da placa skoraj nimaš....#-o Zanima pa me, kaj moraš vse podret, da prideš do njih.

Hvala
najboljše stopit do enega serviserja in ima verjetno dela 20 min, pa se nič ne zajebavaš 8)
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

156 nima tako ZELO zajebano.

Rabiš majhen izvijač (mislim tisti kratek), pa malo potrpljenja in gre. Enako naredijo tudi na servisu. Za menjat obe boš verjetno rabil pa kar eno uro (ker še nisi delal)... te je strah zraven da ne uničiš česa. Pri voznikovi strani gre hitreje.
Ni panike drugače... zgleda bolj butasto, kot je v resnici. Ti pa priporočam, da če nimaš garaže - pelji raje na servis in naj se oni "jebejo" s tem, ker v tem mrazu (ja no... med 0 in 10) bo zate veliko bolje tako.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Unicorn napisal/-a:156 nima tako ZELO zajebano.

Rabiš majhen izvijač (mislim tisti kratek), pa malo potrpljenja in gre. Enako naredijo tudi na servisu. Za menjat obe boš verjetno rabil pa kar eno uro (ker še nisi delal)... te je strah zraven da ne uničiš česa. Pri voznikovi strani gre hitreje.
Ni panike drugače... zgleda bolj butasto, kot je v resnici. Ti pa priporočam, da če nimaš garaže - pelji raje na servis in naj se oni "jebejo" s tem, ker v tem mrazu (ja no... med 0 in 10) bo zate veliko bolje tako.
plus tega plastika na mrazu kar prosi po pokanju in uničevanju...zato raje servis.
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Nova Gorica

Hvala vsem.....sem se odločil....naj se "jebe" servis !! :lol:
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AlfaGTA napisal/-a:Hvala vsem.....sem se odločil....naj se "jebe" servis !! :lol:
=D>
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

A je kdo ruknu xenon na 156 (faceliftan model)?

A bo to kej težav, ker žaromet nima leče in h4 žarnice?

Gledam proizvajalca KAIXEN - je to bolj Daewoo al bolj Mercedes med xenon kiti?

Če ma kdo kak predlog za kak kvaliteten xenon kit,naj napiše...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

RollsRoyce, tako pravijo. :D
Išči H7R, ki je narejen za parabole brez leče. Snop sicer vseeno ne bo idealen, je odvisno od sreče ali boš naredil tehničnega. Pa 5000k vzemi, ali pa 4300.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Okej hvala.

Hipotetično da mi kit ne bo okej,ali pa da bodo na tehničnem kaj težili (sicer v NM ne preverjajo žarometov,saj pri meni jih 2x niso), koliko dela je,če hočeš spravit žaromete v prvotno stanje - je obraten postopek,al montaža zahteva posege,kateri onemogočijo montažo v "navadne žaromete"?

Bass: a mogoče kej veš a je možen tudi Bi-xenon pri teh žarometih pri fl 156?
matgo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: gorenjska dežela

Miholl napisal/-a:Okej hvala.

Hipotetično da mi kit ne bo okej,ali pa da bodo na tehničnem kaj težili (sicer v NM ne preverjajo žarometov,saj pri meni jih 2x niso), koliko dela je,če hočeš spravit žaromete v prvotno stanje - je obraten postopek,al montaža zahteva posege,kateri onemogočijo montažo v "navadne žaromete"?

Bass: a mogoče kej veš a je možen tudi Bi-xenon pri teh žarometih pri fl 156?
Dela je za slabih 10 min,če maš že mal uigrane gibe tam okol luči,kjer je zmeraj premal prostora. :lol: Ni noben problem spet namestit original,saj sam pretakneš kabelčke in namestiš stare žarnice.
Lp, matgo

http://www.forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=14244

Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu ga pa še bo.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bi-xenon ti ne priporočam, ker se ne vidi ko blendaš, tako ali tako je pa možen le za H4 žarnice.
Moram te tudi opozorit, da pod nobenim pogojem ne prijemaj žarnice z roko, uporabi robček ali kako čisto krpo. V nasprotnem primeru hitro crkne žarnica pa "moraš" menjat obe če ne je razlika v barvi.
Edini poseg, ki je ireverzibilen je vrtanje odprtine (kronska žagica) v plastične pokrove luči, zato, ker morajo biti žarnice povezane z balasti s kabli...pa tudi te pokrove po mojem dobiš na vsakem odpadu za 4,99€. :mrgreen:
Čeprav itak ne boš več mogel vozit brez HIDa ko to enkrat probaš...ni bojazni da bi dajal original nazaj.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:ni bojazni da bi dajal original nazaj.

Je bojazen. Možje v modrem :wink: Primorci nas je kar nekaj ki smo xenon odmontiral :cry:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No, v Ljubljani ni bojazni. :mrgreen:
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

tut jz sm ga odmontiral.. ceprav res dobro sveti!
Slika
Odgovori
  • Informacija