Če pritisnem na gumb kljuke,se vrata ne odprejo,čeprav so odklenjena.
Kaj bi se lahko zgodilo?Kako se sname tapeta?Je potem kljuka dostopna?
Še kakšen uporaben nasvet?
To mene tudi zanima. Imam isti problem . Na začetku je gumb ostajal noter, ga je blo treba izvlečt z kjučem. No sedaj pa od vzunaj sploh ne morem odpret vrat. To se mi dogaja tudi na voznikovi strani, pričakujem ,da se bo isto zgodilo in od vzunaj ne bom mogel odpirati avta. Prosim za nasvet,kaj storit. JE zanič ključavnica, ali se je kakšno vodilo snelo?
Hvala
ko sem kupu alfo se je meni to tudi po par mesecih prvič zgodilo (v deževnih dnevih) ko sem vrata odprl mi je gumb ostal noter (ne da bi vedel) in vrata se niso dala zapreti čisto sem biu iz sebe sploh nisem vedel kaj se je zgodilo, no čez 5 min sem pogruntal da je gub noter.
Kadar mi je gumb ostal noter sem ga začel vleči s ključem ven, čez čas sem uporabil wd in je pomagalo za nekaj časa, zdaj sem pa že tak expert da samo pravilno s prstom potegneš čez gumb in skoči ven, čisto enostavno samo malo spretnosti je treba
Probaj odvit mali vijak na vratik ki drzi kljuko in z eno roko spricaj wd z drugo pa pritiskaj kljucavnico tok casa dokler ne bo postala mehka in bo sama sla vn .Bos vidu kaksna umazanija bo tekla.Ce se pa ne da odpret pa razstavi pa nasad nazaj tisto malo stangico ki je na kljucavnici.
Menu sta na obeh prednjih vratih ostajala gumba noter !
Sem sprical z WDjem in pa s kljucem neprestano pritiskal in vlekel gumbek, cca 50x in zdej je k original
ivica21 napisal/-a:Probaj odvit mali vijak na vratik ki drzi kljuko in z eno roko spricaj wd z drugo pa pritiskaj kljucavnico tok casa dokler ne bo postala mehka in bo sama sla vn .Bos vidu kaksna umazanija bo tekla.Ce se pa ne da odpret pa razstavi pa nasad nazaj tisto malo stangico ki je na kljucavnici.
Ja se mi zdi da mamo vsi iste probleme z ključavnicami. Tud jez sem wd in nato silikonski sprej pa je kr ok. Je pa treba ponavljat, ker gre svinarija not.