Alfa 147 vgradnja xenon

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Medvode, Izola

Pozdrav

Ker sem res res, in še en krat RES že naveličan vsaka 2 meseca menjal svoje žarnice h7 v moji alfi 147, sem se odločil, da si dam xenon žaromete!

Torej z temi, da ne rečem kakšnimi žarnicami h7, imam en kup problemov.
Ko kupim od Philipsa night braker, ki so res dobre, mi crknejo po 3h tenih!!!
Morda 1 mesec zdržijo. Tako se mi je zgodilo že 2x. In ne dam več 25 eurov za ene žarnice, ki jih bom menjal žez en mesec. Poskusil sem tudi z temi špar varjante kao "xenon" ki so bolj ekonomične za moj žep (nekje okoli 17 eurov je par žarnic) vendar s temi žarnicami NIČ ne vidim ponoči, še posebej ko dežuje!! Dolgih pa itak ne smem imeti prižganih! Poleg tega pa sta mi že 2 para teh šparovih žarnic crknla v roku 3h mesecev.
Ne grem se več tega, do zdaj sem sigurno porabil več kot 100 eurov (v 5 mesecih), poleg tega nisem nič vidu ponoči in dežju + sem se zajebaval pri menjavi žarnic.

Znoru bom.

V takem primeru je res morda najbolje, da si človek omisli xenon varianto, ki naj bi (upam) dlje časa zdraža in imela boljšo vidljivost!

Zato lepo prosim, da tisti ki se bolje spoznate na ta xenon mi svetujete, katerega vzet, kje kupit, koliko stanejo žarnice pri xenonu (gledal sem malo po netu in ni glih tolko po ceni), ali lahko naredim homologacijo za xenon ker je nimam, ali mi ni treba naredit homologacije?
Je to težko vgradit v avto?
Porabi avto več energije oz bencina?

Lahko prosim za kakšen nasvet?

Hvala in upam, da se bo našla kaka dušica z pomočjo :)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-jaz nimam nobenih posebnih težav s H7,tudi tistimi iz špara (navaden H7,ne modri in podobna sranja)
-obstaja tema o xenonu,ne moreš tega homologirat,če ni pranja in samodejne nastavitve višine
-ti raznorazni kiti so itak sranje,ker "švasa" za popizdit,kdaj se bodo policaji končno zdramili in začeli kaznovat :evil:
covo
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana-Črnuče

če bi mel pranje žarometov nej nebi kompliciral za xenon ?
-alfa 147 driver-
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sylver23 napisal/-a:Pozdrav

Ti bom jaz povadal kaj je problem tvojih tezavic :D Motorcek za nastavljanje visine luci. Meni so isto crkavale zarnice, kratke, dolge, parkirne...dokler nisem pelju avto na servis v italijo,kjer mi je majster takoj povedu da mi je verjetno crknu ta motorcek. Je drag ko prasica, sam od takrat mi ne crkujejo vec zarnice :wink:

Preveris pa lahko tako, da odpres pokrov motorja, das kontakt in prizges luci. Pol pa pojdi do luci in se nasloni/potresi vsako luc. Pri tisti kjer bos slisal neke cudne glasove, tam je crknil motorcek.

LP
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

@ creed
kaj so čudni glasovi ?
jaz sem zadnjič menjaval žarnice, pa sem pustil kontakt, potem pa sem hotel dati gor še pokrovček odzadaj, pa je luč tudi brnela in spuščala čudne zvoke... pa mi pomik še vedno dela...
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

sylver23 napisal/-a:Pozdrav

Ker sem res res, in še en krat RES že naveličan vsaka 2 meseca menjal svoje žarnice h7 v moji alfi 147, sem se odločil, da si dam xenon žaromete!

Torej z temi, da ne rečem kakšnimi žarnicami h7, imam en kup problemov.
Ko kupim od Philipsa night braker, ki so res dobre, mi crknejo po 3h tenih!!!
Morda 1 mesec zdržijo. Tako se mi je zgodilo že 2x. In ne dam več 25 eurov za ene žarnice, ki jih bom menjal žez en mesec. Poskusil sem tudi z temi špar varjante kao "xenon" ki so bolj ekonomične za moj žep (nekje okoli 17 eurov je par žarnic) vendar s temi žarnicami NIČ ne vidim ponoči, še posebej ko dežuje!! Dolgih pa itak ne smem imeti prižganih! Poleg tega pa sta mi že 2 para teh šparovih žarnic crknla v roku 3h mesecev.
Ne grem se več tega, do zdaj sem sigurno porabil več kot 100 eurov (v 5 mesecih), poleg tega nisem nič vidu ponoči in dežju + sem se zajebaval pri menjavi žarnic.

Znoru bom.

V takem primeru je res morda najbolje, da si človek omisli xenon varianto, ki naj bi (upam) dlje časa zdraža in imela boljšo vidljivost!

Zato lepo prosim, da tisti ki se bolje spoznate na ta xenon mi svetujete, katerega vzet, kje kupit, koliko stanejo žarnice pri xenonu (gledal sem malo po netu in ni glih tolko po ceni), ali lahko naredim homologacijo za xenon ker je nimam, ali mi ni treba naredit homologacije?
Je to težko vgradit v avto?
Porabi avto več energije oz bencina?

No takšnih ne spraševat,ker se bo kdo še ki smejal #-o .
Žarnica z bencinom nima nobene veze, energije pa ne porabi nič kaj več kot prej, če pa že je pa to zelo minimalno.

Jaz sem imel xenon v prejšni alfi 147 in je vgradnja enostavna.
Kar se tiče policije sem bil z njihove strani mogoče zaustavljen 5x in priznam niti enkrat me ni vprašal za xenon.
Večji problem je na tehničnem.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Xenon rabi približno 20W energije manj kot navadnja žarnica, torej boš pri vsaki sekundi vožnje prihranil 40Ws. :) Bencin sam po sebi ima okoli 34MWs energije na liter. Vendar je izkoristek bencinskega motorjo okoli 20% v povprečju, tako da boš iz litra bencina dobil 6,8MWs. Izračun kaže da boš prihranil 1l goriva na vsakih 47ur vožnje. :)
Povprečen avto potuje po svetu z povprečno hitrostjo nekje 60km/h. Torej prihraniš 1l goriva na vsakih 2800km.

Če avto kuri 8l/100km boš za to pot porabil 224l bencina. Torej obeta se ti teoretični prihranek 1l bencina na 244l porabljenega, ali 0,4% nižja poraba avtomobila. Tako bo tvoj avto ob uporabi xenonk namesto 8l kuril 7,96l.
Ali 35l bencina na vsakih 100.000 prevoženih kilometrov.
Če delaš 20.000 kilometrov letno boš prihranil 7 litrov bencina na leto.

Waw...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Get a life :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Medvode, Izola

To pa ti je izračunica :)

=D>

Hvalaaaa :mrgreen:
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

TribesMan ti pa res nimaš kaj delat, a ? :lol:
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mam za delat nič bat... preveč. Tko da včasih prov paše mal za štos številke skupaj vrečt.

Profesionalna deformacija, I guess...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mikkaa145 napisal/-a:@ creed
kaj so čudni glasovi ?
jaz sem zadnjič menjaval žarnice, pa sem pustil kontakt, potem pa sem hotel dati gor še pokrovček odzadaj, pa je luč tudi brnela in spuščala čudne zvoke... pa mi pomik še vedno dela...
Hmm tezko ti povem. Vendar ce potreses levo in desno luc, pri tem pa se ena luc cudno oglasa (ja vem smesno se slisi), tam je crknil ta motorcek. No ni crknil, ker meni je tudi delala nastavitev visine. Problem je ker avto med voznjo zaradi treslajjev non stop popravlja visino snopa in pol posledicno se crkujejo zarnice.

Usaj pri meni je bilo tako. No se je zadeva spet ponovil. Bom poskusu posnet, pa bom pokazu na filmcku.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Po tem kar piše creed je verjetno problem da motorček za nastavitve višine izgublja stik, potem pa tko kot je rekel ko se voziš se vse mal trese in pol neki časa je stik neki časa ga ni... rezultat je pa...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Crkavanje zarnic =D>
:mrgreen:
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Hmmm, men nastavitev za višino snopa ne dela že od kar sem jo kupil. A glih včeraj mi je kolega ki je vozil pred mano rekel da mi luči ful visoko svetijo. Bo treba naštelat. Mogoče ima to kaj veze s tem ker sem avto spustil - kdo ve.
Po moje bom danes zapeljal na tehnični pregled pa bom poskusil če lahko za en pir zadevo naštelajo :lol: Ker nekega ogromnega dela le ne more bit.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Odgovori
  • Informacija