Supercharger

Izgled Alfic, povečanje moči
hemingway
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja vse se da če se hoče... sej tisti k me poznajo vejo da sem dal tud sam kompresor na svojega forda pomagu sm pa še pr parih projektih z nasveti v tujini. Jagiju bom tud jz verjetn delu ampak tlak kompresorja res ne bo tako visok na stock motorju ampak nekje od 0,35 do 0,5 bara nadtlaka na začetku s temi kompresorji je itak maximalen tlak 1 bar in je jagi verjetn nal zamešal. S tlakom do 0.5 bo tako ali tako z M90 EATON dobil ven čez 400 konjev na svojem velikem motorju...

p.s.:

Še to bi rad povedal da je to da kompresor "poje" več konjev od turbine precej zmotno. Te novi kompresorji so že zelo učinkoviti in do enega bara rabijo nekje do 25 konjev moči da se ga poganja. Turbina pa prav tako pobere moč motorja vendar ne direktno z glavne gredi kot kompresor ampak kot restriktor izpušnim plinom. Zato se pri turbini dober odprt izpušni sistem pozna zelo veliko tudi do 30 konjev se lahko pridobi. Ampak še vseeno je turbina restriktor izpušnih plinov kjer jemlje energijo za pogon vetrnic...
Zadnjič spremenil hemingway, dne Sr Dec 24, 2008 3:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Aha zdej vidmo, kdo bo majster ki bo delal zadevo...

Glede na to da ga poznam, sem prepričan, da bo dano skupaj tako kot treba...in še razlago imamo sedaj koliko bo filalo, pri stock motorju... :)

Yagi a 400 konjev za FWD ni dovolj? Jst predlagam, da začneš iskat kakšno hudo špero, ker jo boš potreboval :wink:

Pa bremze...pa še marsikej :wink:
145 QV,33,145,147,159 TI
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

No če bo hemi to delal, potem ni panike da ne bo delovalo... Vidim pa da je hemi postal ljubitelj alfinih V6 motorjev. Očitno se tudi on počasi navzema alfa virusa :lol:

Pozdrav
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

o lej ga Hemy uletu =D> =D>
Slika
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

in moj prvi post se je izkazal da drzi kot pribit

-hudo dobr opremljena delavnica
-clovek z izkusnjami
-za casa predelave drug avto

...

mogoce sm kej pozabu, sam prvi dve tocki izpolnjuje hemi, tretjo si bos pa sam izpolnu

+pripomba z moje strani, vem da me bote napadl zarad tega, pa vseeno

sodec po izkusnjah s stilo abarth-a leta nazaj in se par srugih avtov, je 200 al pa recmo 250km na FWD nekje max kar je se ucinkovito, vse ostalo je .... no sam moje mnenje
Odgovori
  • Informacija