Tudi sam imam identičen problem in o rešitvi sem spraševal v temi o termostatih. Termostat je bil menjan lani in po šlatanju cevi je serviser zatrdil, da je termostat OK. Ogrevanje dela dobro in dvomim, da je problem v izmenjevalniku. Antifriz je samo medij, ki prenaša toploto in kot vem se izbira glede na material bloka motorja (tako so mi povedali, ko sem pri zadnjem servisu kupoval antifriz).
Sam nekega logičnega zaključka zakaj temperatura tako pade ne vidim. Do sedaj sem vedno imel avtomobile pri katerih se je indikator temperature po določenem času zabetoniral v eno lego in tam ostal dokler se nisem ustavil. Tudi pri avtomobilih znancev in prijateljev še nisem nikjer videl, da bi indikator nihal razen, če je bilo kaj pokvarjeno.
Letos so temperature ekstremne in zna bit, da se to dogaja vsem avtomobilom a imajo drugače izvedeeo merjenje temperature pa nihče niti ne ve kako mu niha temperatura motorja.
P.S. Zna kdo pojasnit lučke na stikalih za regulacijo temperature. Na levem stikalu kot vem ena lučka pomeni, da je temp zunaj višja kot v avto, druga, da je tem nižja kot v avtu, kaj pa če lučka sploh ne gor? Na desni se regulira notranje kroženje zraka oz. zajem zraka iz zunanjosti. Kaj pa če nobena lučka ne gori? matr, avto imam že skora dve leti, pa mi še vedno ni 100% jasno kako deluje klima pri Alfi.