Padec temparature motorja 156 1.9jtd

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
davor88
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: prelepa gorenjska

alfafun napisal/-a:
davor88 napisal/-a:
alfafun napisal/-a: ja
Pol smo na istem sem začel razmišljati , da je kriva hladilna tekočina , a maš rdečo hladilno tekočino notr .
Ja rdeča je. Če je samo to narobe, pol bi blo super. Če boš menjal hladilno tekočino, poročaj kakšni so rezultati.
alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

Igor01 napisal/-a:Glede na trenutne zunanje temperature, je kar normalno, da vsak odjem temperature iz sistema hlajenja motorja pomeni tudi zmanjšanje temperature v hladilnem sistemu.

Je že kdo imel težave s kuhanjem, pri starejših avtomobilih, poleti v kakšni gneči ? Če si tam odprl ogrevanje kabine in ventilacijo na max. je tudi temperatura padla, ali ne ?

Odjem temperature iz sistema, pomeni nujno padec temperature v sistemu. Vedno ! Le da se pri višjih temperaturah okolice to ne pozna tako zelo, kot sedaj, ko ima motor skoraj že problem sistem dovolj zagreti.

LP

Če te prav zastopim , so avtomobili narejeni samo za visoko temparaturo .če uporabljam službeno vozilo Polo isto dizel se to ne dogaja.Piha noter vroče vedno .Če obstojiš z avtomobilom v koloni za 4 ure , kaj boš storil
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Ne vem, če sva se razumela.

Če motor ne dosega zahtevane temperature, je takorekoč vedno kriv pretočni termostat. Tudi če je menjan, ni nujno, da popolnoma zapre pretok skozi hladilnik in tudi, če je menjan še enkrat ni nujno, da je dober (lastne izkušnje)

Če temperatura dosega zahtevane vrednosti in če se po vklopu gretja kabine ta vrednost zniža, je to normalno pri tako nizkih zunanjih temperaturah.

Pa še to : FLAR ima trenutne senzorje temperature, VAG pa počasne, zato ne primerjat Alfe in Polota. Pri Polotu ni videti nihanja temperature na kazalcu zaradi par stopinj, oz. je počasnejše kot pri FLAR.

Če pa ti par minut ventilacije ohladi motor do meje, da začne pihati hladno, pa poglej prvi odstavek.

Škoda prerekanja, vendar barva antifriza še nikoli ni pomenila razlike v temperaturi motorja. Bodimo vendar resni.

LP
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Jp, res je. Moja hladilna tekočina je zelene barve, torej tu njuna teorija pade.
alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

Igor01 napisal/-a:Ne vem, če sva se razumela.

Če motor ne dosega zahtevane temperature, je takorekoč vedno kriv pretočni termostat. Tudi če je menjan, ni nujno, da popolnoma zapre pretok skozi hladilnik in tudi, če je menjan še enkrat ni nujno, da je dober (lastne izkušnje)

Če temperatura dosega zahtevane vrednosti in če se po vklopu gretja kabine ta vrednost zniža, je to normalno pri tako nizkih zunanjih temperaturah.

Pa še to : FLAR ima trenutne senzorje temperature, VAG pa počasne, zato ne primerjat Alfe in Polota. Pri Polotu ni videti nihanja temperature na kazalcu zaradi par stopinj, oz. je počasnejše kot pri FLAR.

Če pa ti par minut ventilacije ohladi motor do meje, da začne pihati hladno, pa poglej prvi odstavek.

Škoda prerekanja, vendar barva antifriza še nikoli ni pomenila razlike v temperaturi motorja. Bodimo vendar resni.

LP
Vem kako dela senzor v Polu in kako v alfi še vedno pa ni to razlog da temapartura ne dela , še na servisih se čudijo.
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Imam verjetno isti problem.

Kot berem na drugem forumu so moznosti slab antifirz (dvomim), zapacane cevi, pecka. Ceprav zelo sumim termostat - moram poslatat cevi okoli termostata!

lp
Slika
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Zelo vesel bi bil, če bi komu uspelo podati kakšno konkretno izjavo o 'slabem antifrizu'. Pa ne v povezavi z njegovo osnovno funkcijo zniževanja ledišča, ampak v povezavi s njegovo očitno novo funkcijo zmanjševanja ogrevalnih sposobnosti, predvsem na Alfah.

Hudo !!!

Zelo !

LP
Uporabniški avatar
daniels
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Vrhnika

Tudi sam imam identičen problem in o rešitvi sem spraševal v temi o termostatih. Termostat je bil menjan lani in po šlatanju cevi je serviser zatrdil, da je termostat OK. Ogrevanje dela dobro in dvomim, da je problem v izmenjevalniku. Antifriz je samo medij, ki prenaša toploto in kot vem se izbira glede na material bloka motorja (tako so mi povedali, ko sem pri zadnjem servisu kupoval antifriz).

Sam nekega logičnega zaključka zakaj temperatura tako pade ne vidim. Do sedaj sem vedno imel avtomobile pri katerih se je indikator temperature po določenem času zabetoniral v eno lego in tam ostal dokler se nisem ustavil. Tudi pri avtomobilih znancev in prijateljev še nisem nikjer videl, da bi indikator nihal razen, če je bilo kaj pokvarjeno.

Letos so temperature ekstremne in zna bit, da se to dogaja vsem avtomobilom a imajo drugače izvedeeo merjenje temperature pa nihče niti ne ve kako mu niha temperatura motorja.

P.S. Zna kdo pojasnit lučke na stikalih za regulacijo temperature. Na levem stikalu kot vem ena lučka pomeni, da je temp zunaj višja kot v avto, druga, da je tem nižja kot v avtu, kaj pa če lučka sploh ne gor? Na desni se regulira notranje kroženje zraka oz. zajem zraka iz zunanjosti. Kaj pa če nobena lučka ne gori? matr, avto imam že skora dve leti, pa mi še vedno ni 100% jasno kako deluje klima pri Alfi. :D
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

daniels napisal/-a:Tudi sam imam identičen problem in o rešitvi sem spraševal v temi o termostatih. Termostat je bil menjan lani in po šlatanju cevi je serviser zatrdil, da je termostat OK. Ogrevanje dela dobro in dvomim, da je problem v izmenjevalniku. Antifriz je samo medij, ki prenaša toploto in kot vem se izbira glede na material bloka motorja (tako so mi povedali, ko sem pri zadnjem servisu kupoval antifriz).

Sam nekega logičnega zaključka zakaj temperatura tako pade ne vidim. Do sedaj sem vedno imel avtomobile pri katerih se je indikator temperature po določenem času zabetoniral v eno lego in tam ostal dokler se nisem ustavil. Tudi pri avtomobilih znancev in prijateljev še nisem nikjer videl, da bi indikator nihal razen, če je bilo kaj pokvarjeno.

Letos so temperature ekstremne in zna bit, da se to dogaja vsem avtomobilom a imajo drugače izvedeeo merjenje temperature pa nihče niti ne ve kako mu niha temperatura motorja.

P.S. Zna kdo pojasnit lučke na stikalih za regulacijo temperature. Na levem stikalu kot vem ena lučka pomeni, da je temp zunaj višja kot v avto, druga, da je tem nižja kot v avtu, kaj pa če lučka sploh ne gor? Na desni se regulira notranje kroženje zraka oz. zajem zraka iz zunanjosti. Kaj pa če nobena lučka ne gori? matr, avto imam že skora dve leti, pa mi še vedno ni 100% jasno kako deluje klima pri Alfi. :D
Ne bo držalo. Ena lučka na levem gumbu pomeni, da klima ne deluje v popolnoma avtomatskem načinu - nekaj si ročno uravnaval,npr. ventilator, smer pihanja zraka, notranje kroženje zraka itd. Dve lučki pomenita popolnoma avtomatsko delovanje. Na desni nobena lučka ne gori, če izklopiš kompresor klime, ker takrat notranje kroženje ne deluje, da se ne rosijo stekla. Imaš dve lučki, na eni piše A pomeni avtomatsko, kroženje zraka se bo odprlo ali zaprlo avtomatsko, ko se zapre gori še druga lučka. Lahko pa dotok zraka tudi sam zapreš s pritiskom na nasprotni gumb od tistega z napisom A.
Odgovori
  • Informacija