Problem 156 2.4 JTD m-JET

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

Že nekaj časa(beri slab mesec dni) opažam,da mi avto čudno piska.Seveda se to prav ne opazi,dokler se ne pogleda pod haubo :roll: Skratka;ko dodam gas začne sorazmerno z dodajanjem le tega zavijati kot kakšna stara policijska sirena in sicer spodaj levo,nekje tam kjer je alternator,pa turbina,pa mikro jermen...Piska zelo visoko piskajoče...uiiiijuuuu....Avto gre drugače normalno,potegne kot je treba,sem pa ugotovil,da je počena tudi cev med glavo in intercoolerjem,vendar to nima veze z prej opisanim.A je imel kdo mogoče podobne težave?Sicer grem takoj v ponedeljek zjutraj na servis,me pa zanima,ali se je sploh pametno vozit do takrat ali ne?
Aja,avto je redno servisiran,pred 25Kkm narejen kompleten velik servis,olje vsakih 15Kkm...
Če se je o tem že kje pisalo,pa tega nisem našel,se globoko opravičujem!

P.S.Vnaprej hvala za odgovore!
marius
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR156 2,4JTD 2000
AR156SW 2,4JTD 2001
AR147 1,9JTD 2002
AR Spider 2,0T.S. 1998
Kraj: Prevalje

Imel sem podobne simptome na svoji alfi 2,4motor krivo pa je bilo tesnilo izpušnega kolektorja.
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

In koliko te je ta problem stal?
marius
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR156 2,4JTD 2000
AR156SW 2,4JTD 2001
AR147 1,9JTD 2002
AR Spider 2,0T.S. 1998
Kraj: Prevalje

Tesnilo me je prišlo okrog 40e sam sem čakal en teden na njega,ker ga nikjer ni bilo za dobit takoj.
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

Ja,upam,da je to,ne pa turbina ali kaj drugega....A bi avto šel normalno,če bi bila krivec za ta zvok turbina?

Se je pametno do ponedeljka vozit,ali je bolje uporabiti noge?
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

Hja,nekaj dni je bilo potrebno pa res uporabljati noge,...uuiiiuuu...pa je pomenil 800€ plus delo za novo turbino...Jebi ga,očitno prejšnji lastnik ni upošteval osnovnih pravil delovanja turbinskih motorjev...Stara je imela "luft",tako da je veternica ribala ob ohišje,od tod pa zvok stare policijske sirene.
alfa romeo 145
Alfa Junior
Alfa Junior

preglej tudi sesalne cevi zraka ki potekajo od zračnega filtra do motorja pri meni je bila počena tik nad akumulatorjem na spodnji strani pa je žvižgal avto ko sem dodal plin. cev pride na servisu 60 eur
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

Tudi to cev je bilo treba zamenjat(verjetno je bila počena že dalj časa,pa nisem opazil),pa zaradi te cevi spucat EGR ventil,ker je bil totalno zabit od saj,pa senzor tlaka tudi....
Ko je bilo vse spet čisto,je ostalo za eno pešico saj....Svašta...
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Tole piskanje turbine se pojavlja tudi pri moji Lybri. Na servisu Kavčič me je začasno potolažil, da se nimam kaj bat, ker je veliko turbin še glasnejših od moje. Pravi, da je v vsej svoji karieri zamenjal samo 4 turbine, ker kao naj nebi crknile kar tako. Pri moji se " baje " sliši ležaj na osi. Obnovljena turbina stane 760€ + delo!!!! Upam, da mi je ne bo potrebno kaj kmalu zamenjat!!!
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Uporabniški avatar
rebel156
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: primorska

meni je tudi od tam prihajal tak zvok kot sirena..

je bil pa uničen ležaj od plastičnega koleščka za mikro jermen.
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

Zanimivo pri teh lybrah..

Jo ima en moj sodelavec pa mu turbina? žvižga tako močno, da jo slišim notri v svojem avtu, če spelje na semaforju in sem vsaj 3 avte za njim...pa se možakar kar vozi že pol leta tako...

@B.I.S.H.O.P da je obnovljena tako draga? se mi zdi da bi se to dalo dobiti tudi veliko ceneje...
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Alchi napisal/-a:Zanimivo pri teh lybrah..

@B.I.S.H.O.P da je obnovljena tako draga? se mi zdi da bi se to dalo dobiti tudi veliko ceneje...
verjami mi, sem kar nekaj telefonov obrnil. Sedaj, s 1.2.09, pa so se stvari še malo podražile! Tovarniško obnovljena turbina stane v AT od 1300 do 1650€ odvisno katera je noter-obstajata dve vrsti!!!! Jaz na srečo(ali pa tudi ne) poznam nekoga v AT, ki mi lahko zrihta turbino za 760€(oz. jo je lahko pred podražitvijo), koliko bi me prišla sedaj, pa ne vem. V Beji so pa taki lopovi(sicer strokovnjaki za turbine) da ti brskajo po turbini cca 2-3 dni, potem pa te pokličejo in ti prodajo novo =D>
Obstaja pa vsekakor tudi možnost Italije oz. kakšna rabljena(ki pa je ne priporočam).
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Odgovori
  • Informacija