"Prijazni" sosedje

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Exorcist
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice

Jaz bi uporabil rešitev z IR wireless kamero. Zadeve niso več drage (ebay) in imajo preko radijskih valov dober domet (tudi par 100m, odvisno od oddajnika). Kamero namontiraš na eno nevidno mesto, tako da imaš v kadru celoten avto. Na laptop oz pc si namestiš software, ki deluje tako, da sproži snemanje oz zajem slike na disk ob zaznavi gibanja (ki ga lahko naštimaš tako, da se ne sproži če mimo teče mačka) in nato zjutraj samo pregledaš zajet video. Če tako dela večina ostalih nadzorovanih objektov, potem je tudi teb uspeh zagarantiran skoraj 100%.
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Huh, ste se kar razpisal. :) Se mi je zdel, da bi znal bit odziv precejšen.

Razmišljal sem že o dopisu, vendar pa to ne pomaga nič. Sem ravno danes zjutraj imel mali "small-talk" z dvema sosedoma. Enga sem direkt vprašal. če ima kak problem z mojim parkiranjem na "njegovo" mesto in mi je prijazno odgovoril, da ne, saj tudi njemu ne bo nihče narekoval kje in kako naj parkira. Sem mu tudi razložil, zakaj sem njega vprašal.

Drugi pa je naš hišnik, ki je tudi že bil nekajkrat osumljen takih dejanj. No ta pa reče. kaj boš pa naredil s policijo, oni itak nč ne nardijo. A se ti bo dal pol še po sodiščih hodit, k bo oseba itak zanikala dejanje (velja za primer, da bi osebo dobil na delu). Sem mu razložil, da se da vse rešit s pogovorom, dokler sta obe osebi normalni. Če pa je nekdo prepameten, so pa tudi druga sredstva, da se ga spravi k pameti. Omenil sem mu tudi kamero.

Pretepat se nimam namena, ker hvala bogu, glede na moj karakter, nimam prave telesne zgradbe za take zadeve. Priznam pa, da bi takemu z veseljem vse prste na rokah polomil, če bi ga dobil.

Za kamero imam idejo, da bi jo namontiral na "mojo" sušilnico, ki pa gleda na parkirišče. Vendar spet dajat nekaj 100€ za te zadeve...

Sem zvedel tudi, da gre nekaterim na organ, ker ne kidam snega vsakič ko zapade. LOL. K je prvič zapadel sem skidal tretjino parkirišča, pa sem zvečer moral parkirati na nespucan del parkirišča. Pa se nisem pizdil, ker mi je jasno, da parkiraš pač kjer je plac in najprej se zaparkira tisti del, ki je najbližji vhodu. Pol pa res nisem več kidal, saj sem 1x ponočeval in je blo že skidano ko sem vstal, drugič pa so skidal preden sem prišel iz službe.

Mislim, meni je to razmišljanje itak majmunsko. Če jaz skidam plac, ne pričakujem, da bo frej ko bom domov prišel, saj to ni moj plac, temveč je od vseh. In tudi sam vedno parkiram tam, kjer je plac. Če je to ob bloku tam, drugače pa itak najraje na travi, kjer sem ziher, da mi ga ne bo noben butnu z vrati. Sem pa enkrat tudi pri sosednjem bloku parkiral, ker je bilo pr nas vse polno (to se mi je zgodilo le 1x, pa še takrat sem precej pozno prišel domov)

Ne vem, jst sm navajen življenja v bajti in se res ne mislim sekirat zaradi enga blesavega parkirišča. Ne vem zakaj klinca je blokarjem tolk do teh parkirišč. S tem, da je vedno dovolj prostora za vse stanovalce. Sploh pa s mi "lastninjenja" javnih parkirišč nekaj nepojmljivega.

Lahko pa, da sem samo jaz čuden.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a: Tu si se pa uštel. Po tej logiki tudi kamere na petrolu ne morejo biti dokaz...
Jap, ampak na petrolu piše objekt je videonadzorovan za kar so tudi povsod table. Uradno amaterski posnetek ne more biti obdolžilni dokaz, je pa res da čeprav ga ne smejo "upoštevati" je s tem tvoja zgodba dokazana in ti pač verjamejo na besedo ... Butasto sem napisal ampak gre nekako tako če se prav spomnim, ko sem sam hotel snemati okoli bloka ponoči malo...

Svetujem ti, da počakaš v zasedi. Kolega je imel podoben problem z rahlo večjim stroškom saj so mu vseskozi razbijali šipo in kradli akustiko. Ker je sumil da to počne ena in ista oseba je bil pač par dni v zasedi da je videl kdo se mu šunja okoli avta. Ko je naslednjič razbil šipo je bil kolega 10m stran. No pogovorila sta se tako da mu je zlomil obe roki, ker se je seveda "upiral" pridržanju potem ko ga je polomil pa je poklical policijo vmes pa mu razložil, da če se ponovi bo lahko kradel samo še gume za invalidske vozičke, da se ne bo vozil skos na enih in istih. :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

rockson napisal/-a: Mislim, meni je to razmišljanje itak majmunsko. Če jaz skidam plac, ne pričakujem, da bo frej ko bom domov prišel, saj to ni moj plac, temveč je od vseh. In tudi sam vedno parkiram tam, kjer je plac. Če je to ob bloku tam, drugače pa itak najraje na travi, kjer sem ziher, da mi ga ne bo noben butnu z vrati. Sem pa enkrat tudi pri sosednjem bloku parkiral, ker je bilo pr nas vse polno (to se mi je zgodilo le 1x, pa še takrat sem precej pozno prišel domov)

Ne vem, jst sm navajen življenja v bajti in se res ne mislim sekirat zaradi enga blesavega parkirišča. Ne vem zakaj klinca je blokarjem tolk do teh parkirišč. S tem, da je vedno dovolj prostora za vse stanovalce. Sploh pa s mi "lastninjenja" javnih parkirišč nekaj nepojmljivega.

Lahko pa, da sem samo jaz čuden.
Če bi vsak skidal samo prosto na kateremu ima svoj avto, pa bi bilo celo parkirišče skidano in je potem res vseeno kje parkiraš. Težava se pojavi, ko skidaš parkirno mesto, pa te skoraj podre sosed, ki se je odločil, da bi parkiral na skidanem mestu, lopate pa se mu ne da vihteti. Ko tako skidaš tri prakirna mesta se ti zdi škoda lastnega truda in dela za parazite, kateri so preleni, da bi kaj naredili morajo pa obvezno parkirati na čistem parkirnem prostoru. Verjetno se ti to v hiši res ni dogajalo.

Sam zato več ne kidam parkinga, in se ne sekiram, če parkiram na kupu snega.

Glede teme pićkastih sosedov, so pa že vsi opisali edini dve možni varianti. Pacifistično postavi kamero in potem informacije posreduj policiji, ali pa počakaj heroja in mu dosledno "razloži" zakaj se to ne dela.

Takšni ljudje so pač podle reve, ki nimajo dovolj poguma, da bi povedali kaj lastniku avta, ker jih je strah verbalne konfrontacije pa se raje znašajo nad avtom, ki se ne bo branil.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Se strinjam shad.

Glede videonadzora -> na šipe avta nalimam video nadzor, pa bi moralo biti ok.
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rockson napisal/-a:Se strinjam shad.

Glede videonadzora -> na šipe avta nalimam video nadzor, pa bi moralo biti ok.
Ti nalimaj na šipo nalepko, ki jo sam narediš v PSu. Na njej pa naj piše: Nikoli ne veš, če je to tvoj zadnji ris s to roko :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pa naj bo nalepka cimmanjsa:D
Slika
king4ever
Alfa Junior
Alfa Junior

Imel zelo podoben primer. Živim med bloki in sem prej eno leto parkiral na istem mestu pa ni bilo nobenih problemov. Pol pa nabavim Alfo, pa imam takoj naslednji teden za brisalci listek z naslednjo vsebino:"Še enkrat parkiraj na tem mestu pa boš imel prazne gume!" Seveda mi je pritisk pognalo do lune in nazaj, ker mi najbolj na k**** gre neko lastninjenje skupnih parkirišč. Listek sem v službi skopiral, in dopisal dobesedno tako:"Tista p**** ki je napisal zgodnje nebuloze, naj ima vsaj tlko jajc pa me pokliče na moj gsm:041 xxx xxx" Spodaj sem se lepo čitljivo podpisal. Čez cca. 2 uri me kliče neka baba, da kao ne zastopi kaj z tem mislim in zakaj se gre - čeprav je verjetno sama napisala listek,pa sem ji lepo povedal da tam živim pa da ne želim imeti nobenih problemov, ker pol jih bomo imeli vsi:). Pač z lepimi besedami sem ji dal vedet da jim bom jebal mater vsem po spisku pa celemu bloku. Še vedno iz principa parkiram na istem mestu, pa od takrat ni bilo nobenega listeka več, pa avto je še vedno cel:)
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

king4ever napisal/-a:Imel zelo podoben primer. Živim med bloki in sem prej eno leto parkiral na istem mestu pa ni bilo nobenih problemov. Pol pa nabavim Alfo, pa imam takoj naslednji teden za brisalci listek z naslednjo vsebino:"Še enkrat parkiraj na tem mestu pa boš imel prazne gume!" Seveda mi je pritisk pognalo do lune in nazaj, ker mi najbolj na k**** gre neko lastninjenje skupnih parkirišč. Listek sem v službi skopiral, in dopisal dobesedno tako:"Tista p**** ki je napisal zgodnje nebuloze, naj ima vsaj tlko jajc pa me pokliče na moj gsm:041 xxx xxx" Spodaj sem se lepo čitljivo podpisal. Čez cca. 2 uri me kliče neka baba, da kao ne zastopi kaj z tem mislim in zakaj se gre - čeprav je verjetno sama napisala listek,pa sem ji lepo povedal da tam živim pa da ne želim imeti nobenih problemov, ker pol jih bomo imeli vsi:). Pač z lepimi besedami sem ji dal vedet da jim bom jebal mater vsem po spisku pa celemu bloku. Še vedno iz principa parkiram na istem mestu, pa od takrat ni bilo nobenega listeka več, pa avto je še vedno cel:)
In kam si dal listek? Nazaj na svoj avto? :lol:
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed napisal/-a:
king4ever napisal/-a:Imel zelo podoben primer. Živim med bloki in sem prej eno leto parkiral na istem mestu pa ni bilo nobenih problemov. Pol pa nabavim Alfo, pa imam takoj naslednji teden za brisalci listek z naslednjo vsebino:"Še enkrat parkiraj na tem mestu pa boš imel prazne gume!" Seveda mi je pritisk pognalo do lune in nazaj, ker mi najbolj na k**** gre neko lastninjenje skupnih parkirišč. Listek sem v službi skopiral, in dopisal dobesedno tako:"Tista p**** ki je napisal zgodnje nebuloze, naj ima vsaj tlko jajc pa me pokliče na moj gsm:041 xxx xxx" Spodaj sem se lepo čitljivo podpisal. Čez cca. 2 uri me kliče neka baba, da kao ne zastopi kaj z tem mislim in zakaj se gre - čeprav je verjetno sama napisala listek,pa sem ji lepo povedal da tam živim pa da ne želim imeti nobenih problemov, ker pol jih bomo imeli vsi:). Pač z lepimi besedami sem ji dal vedet da jim bom jebal mater vsem po spisku pa celemu bloku. Še vedno iz principa parkiram na istem mestu, pa od takrat ni bilo nobenega listeka več, pa avto je še vedno cel:)
In kam si dal listek? Nazaj na svoj avto? :lol:
naredis vec kopij - oglasna deska, avto pa se kje, glede na navdih, ki ga dobis

ps
vesel sm zate da si uredil
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Očitno si imel srečo, da je mel nekdo nekaj soli v glavi. Kaj bi pa naredil v primeru, da te noben neb poklical in bi imel naslednjič predrte gume? Glih kavsneš se lahko nekam. Nimaš šans pogruntat kdo je to naredil. Še toliko hujše je, če si se na novo nekam preselil.
Slika
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Jah, parkiranje pred bloki je vedno križ. Veliko pomaga, če te je vsaj nekoliko skupaj in če znaš grdo gledat :?

Me je že ob prevzemu stanovanja, torej tudi še vseljen nisem bil, zaparkiral nadebuden mladec. Sem mu razložil, naj raje parkira čimdlje od kakšne alfe, pa še ponovila sva štetje do deset. Ker očitno "dober" glas seže v deveto vas, imam zdaj hvalabogu za razliko od ostalih mir.

Sam sicer ob snegu zbiram gajbice, kante od jupola in še podobno navlako, mi ob pospravljanju stvari v kleti vse prav pride.

Je pa imel razne probleme tudi znanec in se je dogovoril z lokalno tercialko naj malo popazi na njegov avto, seveda je starka izrabila svoje bogate izkušnje in takoj našla krivca, naprej pa je opravila policija.
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
king4ever
Alfa Junior
Alfa Junior

In kam si dal listek? Nazaj na svoj avto? :lol:[/quote]

Nene, nalepil na vhodna vrata od bloka
:D :D
Uporabniški avatar
alfistaV6
Alfist
Alfist

Vem, zelo boli, ampak ne pozabit, da je samo avto in še tega maš kasko zavarovanega.
Priskrbi si predračune popravil in jih na naslednjem hišnem sestanku predloži in zahtevaj povračilo od stanovalcev oz. jim razloži, da ne boš več plačeval skupnih stroškov (sicer je to tvoja dolžnost, lahko pa boš zvedel kaj zanimivega).
...ali pa kupi (najami) garažo.
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

alfistaV6 napisal/-a:Vem, zelo boli, ampak ne pozabit, da je samo avto in še tega maš kasko zavarovanega.
Priskrbi si predračune popravil in jih na naslednjem hišnem sestanku predloži in zahtevaj povračilo od stanovalcev oz. jim razloži, da ne boš več plačeval skupnih stroškov (sicer je to tvoja dolžnost, lahko pa boš zvedel kaj zanimivega).
...ali pa kupi (najami) garažo.
Sej mene zadeva razpizdi, pa 10 let nazaj bi tud kak avto mel kakšne vidne poškodbe zaradi tega. Sicer me praska iz objestnosti razkuri, vendar se s tem ne obremenjujem. Vendar pa, če dam jaz avto poštimat (kasko) in mi en (morda isti) pezde spet naredi prasko in čez nekaj časa ponovno, potem pa me zadeva seveda moti. A naj dam avto zdej spet zrihtat al se bo zadeva ponovila?

S tvojim predlogom ne bom dosegel nič. Kaj bi pa ti rekel nekomu, ki bi ti z računom za popravilo avta mahal pod nosom?

Garažo bi pa z veseljem imel, vendar sem že zaradi nakupa stanovanja pošteno našponan s financami.
Slika
Odgovori
  • Informacija