Servisiranje mobilnih telefonov

kar vam pade na pamet
elyo
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!

Imam en problem in sicer pred natanko 40 dni sem odnesel telefon na garancijsko popravilo (na pooblaščeno prodajalno Tušmobila) in še ga vedno nisem dobil nazaj...zdaj pa me zanima, ker domnevam da telefona ne bom več vidal, kero od naslednjih variant lahko uporabim:

1. Zahtevam nov telefon-ista firma, isti model
2. Drug telefon v isti vrednosti telefona v paketu ( Tušmobil 30, 50€ telefon)
3. Izplačilo telefona v dejanski vrednosti plus strošek odškodnine koliko časa sem bil brez telefona, ker nisem dobil nadomestnega.
šnopskuhnja driver
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

3. opcija 100% neizvedljiva oz. dobiš kupnino ( torej 50eu ) + storno aneksa.

PS: 45dni je rok, počak, verjetn ga bodo poslal 44 dan
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

elyo napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam en problem in sicer pred natanko 40 dni sem odnesel telefon na garancijsko popravilo (na pooblaščeno prodajalno Tušmobila) in še ga vedno nisem dobil nazaj...zdaj pa me zanima, ker domnevam da telefona ne bom več vidal, kero od naslednjih variant lahko uporabim:

1. Zahtevam nov telefon-ista firma, isti model
2. Drug telefon v isti vrednosti telefona v paketu ( Tušmobil 30, 50€ telefon)
3. Izplačilo telefona v dejanski vrednosti plus strošek odškodnine koliko časa sem bil brez telefona, ker nisem dobil nadomestnega.
zahtevas lahko NOV telefon isti model, ce ga nimajo pa njegov naslednik, ce ga ni pa boljsega

tko nekak je bla praksa pr nas na servisu pc-jev

ps
seveda po preteku roka
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Povsod je tako praksa. jaz nisem dobil telefona po 45 dneh, sem enostavno rekel, da hočem met nov telefon če ga ne morejo popravit. Pač istega modela ni blo, sem rekel naj mi dajo naslednjik telefona in sem ga dobil ;)
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
Uporabniški avatar
zvau
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenj Gradec

S popravili je problem. Posebej s Sony aparati. Ker servisa za omenjene telefone ni več v SLO jih pošiljajo v Italijo. Se pa čas transporta telefona ne šteje v rok 45 dni. Rok prične teči ko telefon prispe na servis in se konča ko telefon zapusti servis. Ne vem pa komu se lahko pritožiš če servis telefona ne popravi v 45 dneh. Tako da vso srečo.
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pritožiš se lahko na zvezo potročnikov oz te vsaj pravilno usmerijo
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
zvau
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenj Gradec

Zveza potrošnikov nima pooblastil v tujini. :D
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

zvau napisal/-a:S popravili je problem. Posebej s Sony aparati. Ker servisa za omenjene telefone ni več v SLO jih pošiljajo v Italijo. Se pa čas transporta telefona ne šteje v rok 45 dni. Rok prične teči ko telefon prispe na servis in se konča ko telefon zapusti servis. Ne vem pa komu se lahko pritožiš če servis telefona ne popravi v 45 dneh. Tako da vso srečo.
To pa nevem če bo držalo.

Čas začne teči od dneva ko si telefon oddal tam kjer si ga kupil. Ker direkt na servis ga noben ne nese.
Pri simobilu teče od dneva oddaje, ne od dneva ko je prišel na servis - sej to bi bila bedarija ker potem se nebi noben sekiral.

Enako je bilo ko sem dal reklamirat radio v BigBangu. Od dneva oddaje radia pa takoj 46 dan sem stopil do njih,kjer so mi na licu mesta izplačali denar,ker se je nekaj zataknilo pri serviserju...
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zvau napisal/-a:Zveza potrošnikov nima pooblastil v tujini. :D
Če si neko napravo kupil pri nas, moraš pri nas imeti tudi zagotovljen servis. Če ga tu ni in uvoznik pošilja v tujino, to čisto nič ne spremeni oz je to problem uvoznika
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
elyo
Alfa Member
Alfa Member

v mojem primeru je pa zaj tak...servis trdi, da telefona sploh ni prejel v prodajalni pa trdijo, da so ga poslali...tak da po moje je prodajalec tisti, ki mi je dolžan dat nov telefon...
šnopskuhnja driver
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Tako je...tebe briga kam so ga poslali, lahko tudi na luno če jim tako paše...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če imaš potrdilo o prevzemu telefona, je vse ostalo čisto vseeno, ko poteče zakonsko določen rok. Nihče ni nad zakonom. Zahtevaj nov telefon, oni naj se pa med sabo zmenijo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:Če imaš potrdilo o prevzemu telefona, je vse ostalo čisto vseeno, ko poteče zakonsko določen rok. Nihče ni nad zakonom. Zahtevaj nov telefon, oni naj se pa med sabo zmenijo.
tocno - cas pa ti tece od datuma ko si ga oddal, ker kot so ti napisali:

servis v sloveniji mora bit zagotovljen(po zakonu) in to da tukaj samo prevzemajo servisirajo pa bog ve kje, je cisto njihova interna stvar ki te ne zanima vec
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

če podjetje (znamka) nima servisa v slo, mora to biti navedeno pri izdelku...
izdelek zato moraš prinesti tja, kjer si kupil. Če servis je, lahko pošlješ direkno na servis in se ne rabiš zajebavat z prodajalcem...

kot je bilo že večkrat napisano, nas (potrošnike) ne zanima kam bodo poslali, samo da je v roku 45 dni.

Zdaj pa podatek, ki še ga ni bilo napisanega:
ko daš artikel na servis, ti morajo izdati potrdilo, da si izdelek dal v popravilo. Brez tega potrdila seveda ne moreš dokazati nobeni ustanovi kdaj si izdelek dal v popravilo in lahko dneve šteješ kolikor hočeš...to pa vem iz lastnih izkušenj, ker se je meni zgodilo točno to !! Izdelek sem dobil vrnjen, popravljen po 60 dneh :(
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
elyo
Alfa Member
Alfa Member

ka si nor, ka si nor kak so začeli vsi skup komplicirat ko je treba dat nov telefon...jao jao... :roll:

vsi valijo krivdo drug na drugega...priznali so da se je telefon zgubo, zdaj pa: prodajalec krivi servis---->servis krivi pošto---->pošta krivi prodajalca

za popizdit... :?
šnopskuhnja driver
Odgovori
  • Informacija