Par vprašanj

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šentjernej

-Utripa mi lučka za GRELNE SVEČKE pa me zanima če je nujno menjat,zato ker avto sicer normalno VŽGE brez problema, sploh zdej k je PLUS???

-Imam original centralno zaklepanje(vsaj mislim no na kluču je pač) in se mi ne prižigajo smerniki pri ZAKLEPU/ODKLEPU, neki sem bral na to temo da se baje da to vključit nekje??

- Pač sem kupil avto iz uvoza,moja prva ALFA :P (''baje'' je 107000km), tako da boma naredil servis v celoti, da vem kaj imam!Mam pa možnost pelat od kolega mehaniku, ki tudi veliko servisira ITALIJANE, ali pa servis GRILL v Novo mesto.Kam bi vi odpeljali občutek imam da ne bo pri GRILLu nič kaj bolj opravljena storitev?!

hvala
:wave:
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

Svečke ni nujno menjat a če boš peljal avto na servis naj seveda zamenjajo tudi to. Za vklop smernikov ne bi vedel oz vem da se pri starejših modelih 156 tega ne da vključiti. Kar se tiče servisa, bi pa na tvojem mestu peljal avto k pooblaščenem serviserju, glede na to da je avto še dokaj "mlad". Tudi če kilometri niso realni, boš vsaj zase vedel da imaš narejen servis kot se spodobi in posledično tudi garancijo nanj.

EDIT: uporabnik je v drugi temi glede uradnih servisov napisal tudi to in mislim, da nimaš več kaj razmišljat kje opravit servis
Samo toliko za info, po novem velja na delo in vse original vgrajene dele na pooblaščenem servisu 2-letna garancija
Uporabniški avatar
bombnik
Alfist
Alfist

pri kolegu je isto utripala ta lučka kar pomeni da ne delajo štop luči-stikalo na pedalu za zavoro,ampak to na golfu iv ,lahko da ima alfa enako foro
marius
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR156 2,4JTD 2000
AR156SW 2,4JTD 2001
AR147 1,9JTD 2002
AR Spider 2,0T.S. 1998
Kraj: Prevalje

Alfa ima lučko, ki te opozori da na avtomobilu ne gorijo vse žarnice.
Uporabniški avatar
serpenx
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PO/LJ

V 147 se ti na ekrančku napiše..ampak men je skoz kazal za lučko od tablce, ko mi je spredej kratka crknla pa ne #-o
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

serpenx napisal/-a:V 147 se ti na ekrančku napiše..ampak men je skoz kazal za lučko od tablce, ko mi je spredej kratka crknla pa ne #-o
O tem smo že enkrat govorili, verjetno so naivni italijani mislili, da bodo njihove avte kupovali ljudje, ki dejansko vidijo kdaj jim eden od žarometov ne osvetljuje več ceste. #-o
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Sporoči ko crkne pozicijska žarnica... za kratke in dolge pa ne.
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

Exorcist napisal/-a:Svečke ni nujno menjat a če boš peljal avto na servis naj seveda zamenjajo tudi to. Za vklop smernikov ne bi vedel oz vem da se pri starejših modelih 156 tega ne da vključiti. Kar se tiče servisa, bi pa na tvojem mestu peljal avto k pooblaščenem serviserju, glede na to da je avto še dokaj "mlad". Tudi če kilometri niso realni, boš vsaj zase vedel da imaš narejen servis kot se spodobi in posledično tudi garancijo nanj.

EDIT: uporabnik je v drugi temi glede uradnih servisov napisal tudi to in mislim, da nimaš več kaj razmišljat kje opravit servis
Samo toliko za info, po novem velja na delo in vse original vgrajene dele na pooblaščenem servisu 2-letna garancija
hmm... men so menjali zdle kolektor in variator in so mi rekl da je 1 leto garancije. a je to narobna informacija pol? bilo je pa ta tedn to
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Takšno informacijo sem ta teden dobil na pooblaščenem servisu Alfa Romeo. Bom doma še preveril kaj piše na računu.

Lp
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

sej men je tud po mailu bilo rečeno 24 mescov pol so pa neki zacel mutit da je sam en let :)
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

24 mesecna garancija je direktiva EU.
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

good, very good :D
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Bohinj

TribesMan napisal/-a:Sporoči ko crkne pozicijska žarnica... za kratke in dolge pa ne.
Meni isto tako pokaže, nevem pa zakaj.
AR ruls
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Tako je narejeno, saj ti v navodilih pise, da te opozori, ce ti gre katera od pozicijskih ali katera izmed tistih za osvetlitev tablice. Dolge/kratke so izvzete.
marius
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR156 2,4JTD 2000
AR156SW 2,4JTD 2001
AR147 1,9JTD 2002
AR Spider 2,0T.S. 1998
Kraj: Prevalje

Sveti če ne dela pozicija spredaj ali zadaj, luč na tablico, zavorna luč, vzvratna,..
Za pokvarjene dolge ali kratke luči pa ne opozori, tiste pa tak opaziš med vožnjo, če ti katera ne gori.
Odgovori
  • Informacija