kupujem 147d, 02, kaj svetujete?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bob3
Alfa Junior
Alfa Junior

kupuje alfo 147d, letnik 01 oz 02, žal pa sem jih enih par pogledal po sloveniji in so žalost, zanimajo me vaše iskušnje in sicer če se splača tak avto sploh kupit? Pa tudi cene so pretirane, 6000 evrov, za 01 letnike pa vse imajo krepko čez 100.000 km. Zanima me tudi kakšne stroške oz kaj vse je treba menjati pri teh letih in kilometrih?
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Dobrodošel na forumu.

Je pač tako, da bo 6000 premalo, če želiš imet dokaj solidno 147 z okoli 100.000km. Bo treba dodat še kakšnega tisočaka, da boš zadovoljen. Poglej malo cene v tujini, pa ti bo hitro jasno, da so tam cene še višje, kot pri nas.

Če se sploh tak avto splača vzet? Nobenga avta se ne splača vzet. Avto ti samo jemlje denar, tankaš ga, gume kupuješ, s servisi so tudi stroški...

Oprosti, ampak če boš tako gledal, raje ne kupi ničesar. Ko boš kupoval avto, ga kupuj s srcem. Kupi ga zato, ker ti je avto všeč, in ker ti je všeč občutek, ki ti ga bo avto nudil, ko ga boš vozil.

Za glavni servis pa kar pričakuj, da boš dal cca 800€. Redni te pridejo okoli 160€.

Kupi pa nekaj podobnega tej alfici, pa boš zadovoljen :wink:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2553160&show=
elyo
Alfa Member
Alfa Member

in zakaj točno so cene pretirane? :?:
šnopskuhnja driver
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

cene pretirene-se mi ne zdi tako-men se ne zdi velik dat za avto 6000€, 100 000km da ima, letnik 02,03

ze tako vsi pravijo, da so alfe prepoceni oziroma je cena dosti nizka za to kar ti nudi

ce ti je pretirana, kupis twingota za 300€ :D

edit: inty, tale rdeča pa skoraj 100 procentno ze ima nov dom, bo seveda predstavljena v njej namenjeni temi =D>
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-za tisočaka več bi lahko dobil mojo,pa vam je to očitno preveč,zato ni več naprodaj
-priložnost zamujena,ne vrne se nobena :wink:
damhel
Alfa Member
Alfa Member

bob3, ti dam jaz en dober nasvet...ne kupuj alfe, boš veliko prihranu
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

damhel napisal/-a:bob3, ti dam jaz en dober nasvet...ne kupuj alfe, boš veliko prihranu
se strinjam :lol:
avion
Alfa Member
Alfa Member

Jaz sem bil pred časom na podobnem kot si ti, sem tudi razmišljal, da bi kupil 147, potem sem pa še mal gledal 156 in opazil, da nekako pri 156 dobim več za denar, kot pri 147. Seveda pa je to samo moja opazka. Jaz sem se potem odločil za 156 in mi zaenkrat ni žal.
Tudi pa če boš kupil 147, ti vsekakor svetujem tako zgodovino. Motorji, sploh 1.9 JTD so super. Pa še neki ne se bat vzeti take z znanimi in realnimi km, pa čeprav jih je 150k ali več.
bob3
Alfa Junior
Alfa Junior

avto kupuje punca, sam kot berem imajo tej avti ful problemov? pa še cene se mi zdijo res pretirane oz na netu so vedno iste z nabitimi cenami.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če se ti zdi, da imajo veliko problemov poznam enostavno rešitev. Kupiš avtomobil druge znamke in problem bo rešen in imel boš povsem nepokvarljiv avtomobil brez napak :wink:

Lp
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

btw za ta denar dobiš odličen avto z veliko opreme.... loh si pa golfa brez klime vzameš :) je zihr boljš
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bob3 napisal/-a:avto kupuje punca, sam kot berem imajo tej avti ful problemov? pa še cene se mi zdijo res pretirane oz na netu so vedno iste z nabitimi cenami.
hm, ce ni ne vem kako nujno ga kupiti ta trenutek, potem se malo pocakajta, pa ziher pride kaksna ki vama bo odgovarjala tako po ceni kot po opremi :)

kakorkoli, ce bo bella pri hisi, imata da jo predstavita =D> 8)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
bob3
Alfa Junior
Alfa Junior

jaz bi že kak drug avto, sam alfa je res lepša od golfa, ki je pa verjetno bolj vzdržljiv. Pri ženskah pa je itak važen sam da je avto lep.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Ne samo da je golf bolj vzdržljiv in lepši...izraža osebnost in z tem je tudi vsak poseben ki si ga lasti.... tudi bolj črvrst in varen je, da ne pozabim omenit lepih debelih ročk za smernike/brisalce, ki so naravnost v stilu ljudskega vozila...golf je zakon, pa še crkoval ne bo kot Alfa, k so sami problemi z njo...kupi golfa pa mir =D> Upam, da ti uspe dobiti srebrn SDI z lepimi radkapami, takšnih res ni veliko...pa še sosedje ti bojo zavidali dober nakup :wink:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

_BiStRi_ napisal/-a:Ne samo da je golf bolj vzdržljiv in lepši...izraža osebnost in z tem je tudi vsak poseben ki si ga lasti.... tudi bolj črvrst in varen je, da ne pozabim omenit lepih debelih ročk za smernike/brisalce, ki so naravnost v stilu ljudskega vozila...golf je zakon, pa še crkoval ne bo kot Alfa, k so sami problemi z njo...kupi golfa pa mir =D> Upam, da ti uspe dobiti srebrn SDI z lepimi radkapami, takšnih res ni veliko...pa še sosedje ti bojo zavidali dober nakup :wink:
Se oglaša oseba, ki je sama šla z alfe :lol: #-o
Odgovori
  • Informacija