kupujem 147d, 02, kaj svetujete?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Ampak nikoli dokončno... :wink: Treba se je uprašat zakaj... :wink: :mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Prebold

jah, če bi bil tako zvest alfi bi si nabavu raje 155 Q4 :wink:
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

=D> Ti vse veš :lol: Zvest sem jst Alfi popolnoma dovolj še sedaj :wink: 8) Toliko kot ji želim biti...

Naredi si malo kalkulacije kaj in kako...pa boš potem povedal...če bi hotel imeti še en pistaški avto, bi vzel GTA...definitivno bi jo z veseljem ampak je stvar takšna, da mi je za nekaj časa dovolj razčefukanih cest kjer se ne da normalno pohoditi z prenizkim avtomobilom...še manj imam željo imeti cel teden avto na servisu, da bom lahko čez vikend se vozil, oziroma, da ne bo koga preveč stisnilo pri srcu, da mi bo šel pisat cel post kako temu ni tako...pač nisem želel vložiti več denarja v avto, kakor bi avto v osnovi koštal...zato tudi sedanjega ne predelujem, ampak se vozim kadar si zaželim...brez vprašanja ali bo ali ne......bmk tudi za to koliko KM bi potegnil iz Q4, bmk za to koliko jih misli, da imajo hitrejši avto in še bolj me BK za tiste ki mislijo, da je moj avto slab...mene z box motorjem dovolj spominja na 33ko, ki mi je ena najljubših Alfic.... me ne gane...čez 1 mesec je vse prešvoh, neglede na to koliko zložiš v avto...je pa en velik plus imeti nealfo...emocionalno se ne navežeš...in tako je lažje marsikaj...predvsem pa delaš bolj po pameti, kar morda prej niti nisem...in če mi ima kdo očitat kaj, nej prvo sam proba, pa bo potem pameten :wink: :mrgreen:

Moram pa priznati, da me včasih malo stisne pri srcu in me kar prime, da bi prodal, pa šel po eno GT, GTV, morda celo Brero ali Mito...še največkrat se mi kolcap o EX QV ali pač karkoli od Alfe kar ti izvabi nasmešek na obraz, ko jo zagledaš na cesti in si rečeš P**** je huda :D
145 QV,33,145,147,159 TI
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

bob3 napisal/-a:avto kupuje punca, sam kot berem imajo tej avti ful problemov? pa še cene se mi zdijo res pretirane oz na netu so vedno iste z nabitimi cenami.
-pa si ti primerjal cene s drugimi znamkami,za ta denar dobiš osnovni model golfa brez klime :?: #-o
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist

alfafil napisal/-a:
bob3 napisal/-a:avto kupuje punca, sam kot berem imajo tej avti ful problemov? pa še cene se mi zdijo res pretirane oz na netu so vedno iste z nabitimi cenami.
-pa si ti primerjal cene s drugimi znamkami,za ta denar dobiš osnovni model golfa brez klime :?: #-o
No ne na blef govorit, drgač pa bob3, če kupuješ alfo definitivno kupuj tako k bo mela servisno zgodovino znano, kupljena v slo, pa če boš najdu eno sumljivo stvar, ne uzet!

Je pa res, da boš za takšno dal kar nekaj €€€.

Drugače je pa res, da 147ka zelo solidno drži ceno, predvsem pa zato, ker se FL še kar prodajajo, zato je še aktualen model in temu primerna cena.

Je pa res, da si morda pričakoval, glede na to da 145ke nimajo nobene cene več, da bo tudi 147ka tko pocen.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

StReEt AlFa napisal/-a:
alfafil napisal/-a:
No ne na blef govorit, drgač pa bob3, če kupuješ alfo definitivno kupuj tako k bo mela servisno zgodovino znano, kupljena v slo, pa če boš najdu eno sumljivo stvar, ne uzet!

Drugače je pa res, da 147ka zelo solidno drži ceno, predvsem pa zato, ker se FL še kar prodajajo, zato je še aktualen model in temu primerna cena.

Je pa res, da si morda pričakoval, glede na to da 145ke nimajo nobene cene več, da bo tudi 147ka tko pocen.
-to o redno servisirani ,kupljeni v slo,bla,bla...in da boš za takšno odštel nekaj več,sploh ni res
-takšno imam jaz,ceno sem postavil na raven uvoženih (vemo kaj to pomeni) in so me v enem tednu trije poklicali,pa sem jim bil predaleč :doubt:
-danes boš avto teško prodal,pa je lahko zlat :x

PS-solidno drži ceno?!Moja je stala 21 500 evrov,pa mi po dobrih 5-ih letih ponujajo 6000 evrov #-o
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ali imaš oglas na avto.net? Pričakovati, da boš avto prodal takoj ko boš oddal oglas je tudi malo prenapihnjeno.
To glede lokacije pa povsem razumem nekoga, ki pravi da je ogled predaleč. Danes vsak po telefonu in pravi, da je avtomobil odličen in oh in sploh, ko ga pa prideš pogledat je pa podrtija. Ne govorim zate. Tako je v 90%, zato se tudi sam ne vozim na ogled dalj kot 25km, ker drugače bi lahko bencina skoraj za celo plačo bencina pokuril predenj bi našel primernega. Je pa tudi res, da mi zato kakšna lepa lahko, ker jo zaradi razdalje sploh ne grem, pogledat, vendar sem vseeno pripravljen to požreti.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-bila je na avto-net,pa verjami,da ni zanimanja,pa sem napisal vse prednosti,ki jih avto ima napram uvoženih,še veliki servis,cena ni bila pretirana,in sem napisal,da ni zadnja,pa nič :? (tudi na forumu ne,kar me ne preseneča)
-potem sem si preračunal takole:v prvih 5 let sem po ceniku izgubil cca 15000 evrov,v naslednjih 5 let,bom izgubil dodatne 3-4 jurje
-če kupim nov avto do cca 15000 evrov,bo čez 5 let vreden max 5000
-za 2-3 jurje razlike med 5 in 10 let starim avtom,se ne bom sekiral :wink:
-ne eden ne drugi mi ne bo prinesel ugodnega ishodišča do novega :doubt:(moral bi je prodat par let nazaj,ko bi dobil,recimo,10 000 evrov,potem spet novo vzet)
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist

alfafil napisal/-a:
StReEt AlFa napisal/-a:
alfafil napisal/-a: -pa si ti primerjal cene s drugimi znamkami,za ta denar dobiš osnovni model golfa brez klime :?: #-o

-to o redno servisirani ,kupljeni v slo,bla,bla...in da boš za takšno odštel nekaj več,sploh ni res
-takšno imam jaz,ceno sem postavil na raven uvoženih (vemo kaj to pomeni) in so me v enem tednu trije poklicali,pa sem jim bil predaleč :doubt:
-danes boš avto teško prodal,pa je lahko zlat :x

PS-solidno drži ceno?!Moja je stala 21 500 evrov,pa mi po dobrih 5-ih letih ponujajo 6000 evrov #-o
Hehe, tole ravno ne drži, da si postavil ceno na nivo uvoženih, ker 1.9 jtd obstaja že slovenska za 5200 eur (avto net, sicer ma res 185k km, sam pa tudi ne vem kolko ma tvoja), in 100% bo en k kupuje neki tajga šel najprej tisto gledat. Plus tega se mora pri tvojem avtu najdit še oseba, ki mu je ta barva dejansko všeč (bolj malo mladih), in ljudje ki jih ne motijo temnjene šipe (bolj malo starejših), tako prideš na majhen presek prebivalstva, ki je pripravljen tvoj avto kupit. Zato je logično, da nisi takoj prodal avta...

PS: Da drži ceno je pa mišljeno predvsem glede na ostale alfe (156, 145...)

Je pa res, da je padec cen velik (pri vseh alfah) zaradi zjebanih italjanskih, ki jih vozijo v slo.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-moja ima trenutno 96 000km,prvi lastnik,veliki servis narejen,letnik 2003 /12 (5 let in 2 meseca)
-se ti zdi,da bi jo moral dati za 6000 evrov :?:
-že kar nekaj forumašev je tukaj svoje alfe ponujalo za res zasoljene cene,tako da mi je že brezveze debatirat okrog tega
bob3
Alfa Junior
Alfa Junior

Glede tiste slovenske 147 za 5200 evrov, sem jo šel pogledat in jo ne vzamem niti če mi jo dajo za 500 evrov.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil napisal/-a:-se ti zdi,da bi jo moral dati za 6000 evrov :?:
Jaz moje nebi prodal niti za 8000€pa ima skoraj 120.000km #-o
Tako da mislim da si se pravilno odlocu in jo nisi prodal pod ceno!

LP
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

Dobit dobr avto je teško... pri meni je bilo, da sem se odločal za nakup glede na pshio analizo lastnika in na koncu se je izkazalo, da sem se zelo dobro odločil. Bolj poštenega lastnika že teško najdeš.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Creed napisal/-a:
alfafil napisal/-a:-se ti zdi,da bi jo moral dati za 6000 evrov :?:
Jaz moje nebi prodal niti za 8000€pa ima skoraj 120.000km #-o
Tako da mislim da si se pravilno odlocu in jo nisi prodal pod ceno!

LP
-če bi držali tako skupaj,kot hondaši... :doubt:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Držali skupaj? Kaj pa smo? Bratovščina sinjega galeba al kaj?
Odgovori
  • Informacija