Nakup rabljene: AR 159 ali Brera

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Jessyka
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lj

Avto kupljen:) Kaj več o njem bo napisano v primerni temi! Naj samo povem, da asvalt trga:D
Dont drink and drive, just race and fly...
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Lepo. Čakamo predstavitev. =D>
Uporabniški avatar
Alfa156 sport
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Stelvio veloce Ti 280 benzin
Kraj: Koper

Katero si potem kupila?
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Sigurno je "Belgijka"...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
mr.rojec
Alfa Junior
Alfa Junior

Čaw
Sem kupec alfe 159 2.4 200KM in me zanima kakšne so kaj večje okvare pri tem avtomobilu? Slišal sem neki da pri teh mašinah radi grejo menjalniki ker naj bi blili prešvoh za ta mašino in težo avtomobila.
Prosim da mi kdo svetuje če me že kdo kake izkušnje stem!!

Lep pozdrav

Hvala!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jest sem pa slišal da BMW takoj zleti s ceste sam da je gor 1cm snega... #-o

Vseh buč pa tud ni treba verjeti... Sicer pa tako je. V Sloveniji je takih avtov mogoče 10. Tako da priporočam da si ogledaš kakšen tuj forum, kjer boš lahko veliko več izvedel o težavah teh avtomobilov. Recimo www.alfaowner.com
Uporabniški avatar
Štef
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Radovljica

mr.rojec napisal/-a:Čaw
Sem kupec alfe 159 2.4 200KM in me zanima kakšne so kaj večje okvare pri tem avtomobilu? Slišal sem neki da pri teh mašinah radi grejo menjalniki ker naj bi blili prešvoh za ta mašino in težo avtomobila.
Prosim da mi kdo svetuje če me že kdo kake izkušnje stem!!

Lep pozdrav

Hvala!
Ojla!

Tak avto imam eno leto in prevoženih 10000 km, skupaj 46000 km. Za probleme z menjalniki slišim prvič. Pri manjših težavah bi lahko omenil čričke pri močnem pospeševanju v razponu 2000-2500 obratov...to nameravam odpraviti pri naslednjem servisu. Sicer nobene manjše okvare, žal pa ena večja - polomljeni odmikači (klavirčki) in jermen mi je preskočil za zob. To pa nikakor ni serijska napaka...očitno se lahko zgodi le meni. Sicer sem z avtom zelo zadovoljen.

LP
CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Štef napisal/-a:Sicer nobene manjše okvare, žal pa ena večja - polomljeni odmikači (klavirčki) in jermen mi je preskočil za zob.
Mogoce si se malo nerodno izrazil...ker ti je jermen preskocu za en zob, ti je polomilo odmikače. Ce pa nebi polomilo odmikace bi ti zvilo pa ventile.

LP
mr.rojec
Alfa Junior
Alfa Junior

Kok imaš pa kej porabo? pri 2.4 200KM
Uporabniški avatar
Štef
Alfa Junior
Alfa Junior

Creed napisal/-a:
Štef napisal/-a:Sicer nobene manjše okvare, žal pa ena večja - polomljeni odmikači (klavirčki) in jermen mi je preskočil za zob.
Mogoce si se malo nerodno izrazil...ker ti je jermen preskocu za en zob, ti je polomilo odmikače. Ce pa nebi polomilo odmikace bi ti zvilo pa ventile.

LP
Tud sam sem najprej tko mislu. Baje pa mi je najprej polomilo klavirček (pr novih motorjih je odmikač namerno tko narejen, da odleti in ne pride do srečanja ventilov z bati). Posledično mi je kasneje še jermen obrnilo...zaradi strojeloma. Sam g. Stepančič, ki je zadevo saniral je dejal tako. Zakaj???...sam bog ve... Ugibanja so bila, da mi je v glavi zmrznilo in je prišlo do napokanja odmikača in kasneje do loma...kako je bilo v resnici pa ne vem. :?:
LP
CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Štef
Alfa Junior
Alfa Junior

mr.rojec napisal/-a:Kok imaš pa kej porabo? pri 2.4 200KM
Poraba??? Mogoče edina stvar kjer sem malo razočaran, a če upoštevaš težo, konje in DPF filter je poraba v redu. Filter trdih delcev, ki ga ima serijsko 2.4 JTDm (v 159-ki) prinese kak liter plusa. AC okoli 100km/h je poraba nekako na 6l, AC 160-180 km/h pa je okoli 9l. V mestu je hitro na 10l, podeželje pa cca 7l. V povprečju mi za cel tank računalnik izračuna 9,2 l, izračun na črpalki pa pokaže kaka 2 dl manj. Imam pa pol mestne in pol relacijske vožnje. Vozim pa včasih na dovoljenem limitu, večkrat nekako plus 20 km/h, kdaj pa kdaj pa tud do konca...tle sem bil pa zadovoljen, saj se je pri hitrosti 180 do 245 km/h zadovoljila z 10 l. (itak jo tud v Nemčiji ne moreš tišat neprestano) Tko, da razen po mestu, ga čez 10 težko spraviš , žal pa vožnja, kjer bi se zadovoljila pod 8 litri ne prinaša posebnih užitkov...razen kadar gre izključno za relacijo in to brez AC. Z eno besedo povprečno 9 litrov. Je to veliko al ne, pa naj vsak presodi sam.
LP
CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

10l je veliko? Avto ki tehta 1,6T in ima 200KM pije veliko, če je 10l?
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

9l IMO res ni dosti, sploh če gre za polovico mestne vožnje ostalo pa tudi brez nekega šparanja. Saj pol švohnejši dizli v kombinaciji z lahko nogo pokurijo le kaka dva litra manj v podobno velikih avtih. 2.4 je navsezadnje performance dizel.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Če je pri 2,4 poraba 9/100, potem se res veselim 1,8TBI, ki bi na večinoma relacijah znal pokuriti enako.
Ob 200KM/350Nm bi to znala biti prava kombinacija tudi pri mojih 40kkm/letno.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Perman
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav vsem skupaj. Čestitke za tale res informativen in lepo vzdrževan forum!

No, da preidem takoj k stvari. Že kaki slabi dve leti se odločam za nakup Alfe 159, limuzinska verzija. Nisem alfista, nikoli nisem imel Alfe, ampak v tale avtek sem se pač totalno zaljubil in zdaj, ko sem z nekaj zatiskanja pasu uspel prišparat dovolj denarja, prihaja počasi čas, ko bo treba v akcijo.

Po branju neštetih forumov, po posvetovanjih z lastniki 159ke in - predvsem to - upoštevanju lastnih prepričanj in okusov sem se odločil za naslednje: a) vzel bom bencinarja (idealen bi bil seveda novi 1750 turbo, ampak glede na to, da več kot 30k vseeno ne bi rad dal, je verjetno bolj realen stari 2.2 JTS), dizel ni zame, b) vzel bom TI verzijo in c) če se le da, bom kupoval rabljeno z malo kilometrine, km0 ali kako drugo finančno malo manj obremenjujočo varjanto, da po možnosti prišparam kakšnega tisočaka za nekaj, kar je tako ali drugače drag avto.

Eno so seveda želje, drugo resničnost. Dejstvo je, da glede na te pogoje, sploh kar se tiče točke c), v Sloveniji nimam praktično kaj iskati. Prva stvar, ki me kot človeka, ki s tem nima res ama nobenih izkušenj, zanima, je glede uvoza iz tujine. Mi zna kdo čisto na kratko povedat nekaj okoli samega postopka uvoza, (dodatnih) stroškov in ostalih zadev? Kaj dejansko nucam vedet, skratka.

Najbolj me v bistvu zanimajo nasveti v stilu 'kako od tu do 159ke v garaži. Kako bi vi postopali, kje in kako naj se lotim iskanja, kaj svetujete, ipd ... Se priporočam. :)
Odgovori
  • Informacija