Moderator: Tehnika moderatorji

Ojla!mr.rojec napisal/-a:Čaw
Sem kupec alfe 159 2.4 200KM in me zanima kakšne so kaj večje okvare pri tem avtomobilu? Slišal sem neki da pri teh mašinah radi grejo menjalniki ker naj bi blili prešvoh za ta mašino in težo avtomobila.
Prosim da mi kdo svetuje če me že kdo kake izkušnje stem!!
Lep pozdrav
Hvala!
Mogoce si se malo nerodno izrazil...ker ti je jermen preskocu za en zob, ti je polomilo odmikače. Ce pa nebi polomilo odmikace bi ti zvilo pa ventile.Štef napisal/-a:Sicer nobene manjše okvare, žal pa ena večja - polomljeni odmikači (klavirčki) in jermen mi je preskočil za zob.

Tud sam sem najprej tko mislu. Baje pa mi je najprej polomilo klavirček (pr novih motorjih je odmikač namerno tko narejen, da odleti in ne pride do srečanja ventilov z bati). Posledično mi je kasneje še jermen obrnilo...zaradi strojeloma. Sam g. Stepančič, ki je zadevo saniral je dejal tako. Zakaj???...sam bog ve... Ugibanja so bila, da mi je v glavi zmrznilo in je prišlo do napokanja odmikača in kasneje do loma...kako je bilo v resnici pa ne vem.Creed napisal/-a:Mogoce si se malo nerodno izrazil...ker ti je jermen preskocu za en zob, ti je polomilo odmikače. Ce pa nebi polomilo odmikace bi ti zvilo pa ventile.Štef napisal/-a:Sicer nobene manjše okvare, žal pa ena večja - polomljeni odmikači (klavirčki) in jermen mi je preskočil za zob.
LP

Poraba??? Mogoče edina stvar kjer sem malo razočaran, a če upoštevaš težo, konje in DPF filter je poraba v redu. Filter trdih delcev, ki ga ima serijsko 2.4 JTDm (v 159-ki) prinese kak liter plusa. AC okoli 100km/h je poraba nekako na 6l, AC 160-180 km/h pa je okoli 9l. V mestu je hitro na 10l, podeželje pa cca 7l. V povprečju mi za cel tank računalnik izračuna 9,2 l, izračun na črpalki pa pokaže kaka 2 dl manj. Imam pa pol mestne in pol relacijske vožnje. Vozim pa včasih na dovoljenem limitu, večkrat nekako plus 20 km/h, kdaj pa kdaj pa tud do konca...tle sem bil pa zadovoljen, saj se je pri hitrosti 180 do 245 km/h zadovoljila z 10 l. (itak jo tud v Nemčiji ne moreš tišat neprestano) Tko, da razen po mestu, ga čez 10 težko spraviš , žal pa vožnja, kjer bi se zadovoljila pod 8 litri ne prinaša posebnih užitkov...razen kadar gre izključno za relacijo in to brez AC. Z eno besedo povprečno 9 litrov. Je to veliko al ne, pa naj vsak presodi sam.mr.rojec napisal/-a:Kok imaš pa kej porabo? pri 2.4 200KM

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov