Prižgana rumena lučka v armaturki

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

tomato
Alfa Junior
Alfa Junior

Prižgana rumena lučka. Zasledil sem oba primara prižiga rumene lučke, in sicer: lučka je bila prižgana, ko mi je pregorela parkirna ali pa dolga ter kratka luč. V drugem primeru mi je zgolj utripala, ko sem pritisnil na zavoro, kar je pomenilo, da mi je pregorela zavorna luč. Toda v tem primeru mi vse luči normalno gorijo, tudi meglenke ter smerniki, zato bi vas prosil, če mi lahko svetujete, kje bi lahko ta okvara nastala (sklepam pa da se mora nanašati na svetlobna telesa). V naprej hvala za nasvete. :oops:
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

osvetlitev tablice :?:
Slika
tomato
Alfa Junior
Alfa Junior

Gregson007 napisal/-a:osvetlitev tablice :?:
Hvala ti, si pa car ... desna lučka pod tablco je pregorela. Katere pa pašejo .. bo treba zamenjat ? =D>
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Ja ven vzemi pa pejt kupit, ne.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

5w, majo na pumpi, pa okvirček boš mogu dol vzet :wink: zdj pa vse veš
Slika
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

men pa leva sprednja kratka luč ne dela.....opozorila na armaturki pa nobenga :? :? :?
Piciotto
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Izola

:D Ker sam opaziš, zato ne rabi goret lučka.

P.S. že povedano, ne kontrolira dolgih pa kratkih.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Gregson007 napisal/-a:5w, majo na pumpi, pa okvirček boš mogu dol vzet :wink: zdj pa vse veš
Vse je bilo povedano edino zgoraj zapisano mi pa ni jasno. Zakaj bi moral okvirček tablic vzet iz avta? A da ga nese pokazat prodajalcu žarnic?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Scremer napisal/-a:
Gregson007 napisal/-a:5w, majo na pumpi, pa okvirček boš mogu dol vzet :wink: zdj pa vse veš
Vse je bilo povedano edino zgoraj zapisano mi pa ni jasno. Zakaj bi moral okvirček tablic vzet iz avta? A da ga nese pokazat prodajalcu žarnic?
Verjetno se ne da snet pokrovčka luči, ne da bi snel okvirček tablic, ker je le ta v napoto. :)
Emperor of The Dark Realm
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

SHadowX napisal/-a:
Scremer napisal/-a:
Verjetno se ne da snet pokrovčka luči, ne da bi snel okvirček tablic, ker je le ta v napoto. :)
Se da. Edino če je narobe obrnjen, vendar se ne spomnim, ali je to mogoče ali ne...
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

okvirček je v napoto v kolikor je prišraufan čisto gor do pokrovčka lučke, predno pa kr koli šraufaš udariš po lučki in včas celo proradi, če pa ne pa veselo na delo 8)

aja, ja lohk neseš pokazat okvirček prodajalcu, zakaj pa ne, sam mal čukast te bo gledu :?
Slika
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Gregson007 napisal/-a:aja, ja lohk neseš pokazat okvirček prodajalcu, zakaj pa ne, sam mal čukast te bo gledu :?
Ja verjetno res :mrgreen:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Gregson007 napisal/-a:okvirček je v napoto v kolikor je prišraufan čisto gor do pokrovčka lučke, predno pa kr koli šraufaš udariš po lučki in včas celo proradi, če pa ne pa veselo na delo 8)

aja, ja lohk neseš pokazat okvirček prodajalcu, zakaj pa ne, sam mal čukast te bo gledu :?
Jst mam tablice gor nalimane s silikonom, še od prejšnjega lastnika. Žarnice za osvetlitev tanlice sploh ne morem zamenjat, dokler ne bom 1x tablico stran odtrgal. ](*,) Se že pol let avozim okol s pregorjeno žarnico - eno od dveh.

Glede praktičnosti so pa italijani podn.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja če maš tablico brez okvirja prilimano na odbijač ni nobenega problema z dostopom do lučk za osvetlitev tablice. :wink:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

žival napisal/-a:Ja če maš tablico brez okvirja prilimano na odbijač ni nobenega problema z dostopom do lučk za osvetlitev tablice. :wink:
Sem probal dol snet "škatlico" v kateri je žarnica, pa se mi zadane v tablico in nimam šanse, da jo ven dobim iz utora. Preeč na silo pa tudi ne bom ven vlekel, da še česa ne polomim.

Je tablica pa skoraj čisto pod rob utora nalimana.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Odgovori
  • Informacija