Ali kdo pozna ta avto ... 5

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Izola

Sicer nobenega od teh prodajalcev ne poznam, ampak po kar je iz linkov razvidno bi uzel drugo, ce bi mi blo vseeno za motor, drugace pa tretjo.
Prva je malo sumljiva brez potrjene servisne,...
Uporabniški avatar
tdk
Alfa Member
Alfa Member

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2354626&show=

Malo sem brskal po net-u in nasel tole alfo,ki sem lani spomladi zelel kupiti;pa so me mal nategnili;mislim,da sem tudi o tem avtu ter predvsem prodajalcu pisal...me zanima,ce si je kdo avto ogledal od blizu;malo mi je cudno,da se tako dolgo prodaja...

lp tdk
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

pri enih in istih posrednikih, se nekateri avti, ne gledena znamko že kar lep čas prodajajo in jim dobesedno propadajo na parkingih oni pa kar vztrajajo pri ceni, nekaj že ne štima :?:
Slika
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2669653&show=

Tole sem bil pogledat.... brezveze naredil 150km .... malo opisa da še komu iz LJ prihranim pot. Tole je moralo bit fejst razbito, sprednji konec komplet, barva je na nekaterih mestih pomarančasta, polna smeti, prag (sploh desni) je vijugast -nagrbančen,na prehodu levega blatnika v prag in stebriček strehe kar z čopičem pobarvano, levi prag zmečkan s spodnje strani, sprednja šipa menjana, zadaj odbijač slabo skitan, na parih mestih je barva stekla med barvanjem, spredaj desno odbijač štrli po svoje, steklo smernika ne sedi v ohišju, leva kromirana letev v maski odbijača počena, itd strašljivo. Čeprav od daleč avto zgleda ko nov. Servisna knjiga prazna, usnje zgleda bližje 100tkm, nasplošno ful zanemarjen avto.

Je pa lepo od prodajalca da je tolko pošten da ima napisano dobro ohranjen (in ne odlično)
Uporabniški avatar
andreiro
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Ali ve kdo kaj več povedat o tej alfi
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2464552&show=
bivša alfica
145 1.6 boxer
Jadran1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Brežice

Je iz Brežic kot jaz,tako,da avto vidim velikokrat in se mi zdi,da je vreden tega denarja. Tip je Alfa Lover in vozi samo Alfe,jih čuva,pere kot nor...
Je pa star cca 40 let in ne dirka se vozi počasi in mislim,da se splača avto pogledat.

LP :D

p.s vse kar je napisal na avtonetu je res in je Slovensko vozilo in res je ohranjen kot piše
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

OBELIKS napisal/-a:Se oproščam za ponovno teženje, ampak kdo pozna tele Alfe:

http://www.avto.net/ad.asp?id=2626371
Tole zadnjo iz seznama sem pogledal. Kar se karoserije tiče niti ni tako slaba. Sicer se v živo ne sveti tako kot na sliki in ima nekaj buškic ter prask, ampak za 8 let star avto je videti solidno in v samo treh dneh bi jo lahko spremenil v popolno lepotico brez prask. Med drugim nisem zasledil nobenih tipičnih indicev, da bi bila barvana (razen odbijačev) in na pokrovu motorja ima nenavadno "poškodbo" v velikosti kovanca. Izgleda kot bi bi se odluščil lak in bi ostala samo osnovna barva, vendar ni preveč upadljivo in z nekaj truda popravljivo brez barvanja celotnega pokrova. Zunaj bi dal še opazko da pragovi na nekaterih mestih odstopajo (spet klasika).

Notranjost je solidno ohranjena. Kdor bi avto imel, ga da pošteno očistit ter zaščitit sedeže in če je perfekcionist jih lahko da mojstru tudi popravit. Tako kot vse alfe, ima tudi ta "zdrgnjen" levi rob sedeža. Sam bi preoblekel tudi usnje na volanu in prestavni ročici, čeprav za slednje nisem povsem prepričan da je potrebno. Ostalo je videti ok.

Podvozje je zdravo brez rje, amortizerje bi pa moral še preverit. Takisto ni sledi, da bi bi bilo karkoli narobe z ostalimi sklopi podvozja.

Motor... dela :D . Ima pa eno hibo... Ko spustiš sklopko začne tresti dokler ima avto polno moč (v drugi je ta efekt še malo opazen, kasnej pa tega ni več opazit). Verjetno je sklopka pri koncu življenja je pa tudi možno, da je šel vztrajnik (upam da sem prav napisal), kar ni ravno poceni. Baje je slednje manj možno ne pa nemogoče. Kolega je imel podobne simptome in je bila samo sklopka (pri isti znamki, modelu in motorju), dočim ima vsak mehanik svojo "resnico". Cev iz turbine v intercooler je mastna, kar je klasika vendar se lahko zbije cena za kak euro (mislim da stane okoli 50€). Zgornja je videt ok, seveda pa to na uč bolj težko oceniš. Hladilnik vode je bil zamenjan. Domnevam, da je pri starem razpadlo satovje (kar je pogost problem) dopuščam pa tudi možnost, da je bil avto pritisnjen (načeloma takšnih indicev ni). Manjka tudi spodnja zaščita motorja.

Druga hiba je "lightshow". Klasično gorijo vse lučke za airbag, kar je hiba tega avta. Ponavadi je problem v konektorjih pod sedežom. Slabši kontakti povzročijo padec napetosti in voila, lučka se prižge saj je računalnik zaznal napako. Hec je da so se lučke prižgale medtem ko sem vrtel volan iz ene skrajne pozicije v drugo. Ena domneva je da so slabi kontakti (pazi zdej to ker ne vem kako se temu reče) v nekem vodilu v volanu (ne se smejat), ker, kolikor vem v volanski obroč ne gredo klasično kabli saj bi se med obračam navijal. Toretično se to očisti in zadeva je ok. Je pa še en hec. Ob takih napakah se ponavadi prižge samo lučka za napako na sistemu z airbagi. Tukaj se je prižgala lučka za napako na airbagih in lučka za izklopljen sovoznikov airbag, ki pa je bil seveda aktiviran (dopuščam možnost, da pri novejših modelih ob napakah gori tudi lučka za izklopljen airbag?!?).

Avto ima pristno sport opremo, vendar je nekdo očitno original 16 platišča prodal, obdržal, razbil :) .

Od nakupa smo odstopil, saj je kupca odvrnila goreča lučka in težave z sklopko. Človek se noče zajebavat z servisiranjem ampak samo vozit.

Sam osebno bi o nakupu še premislil, saj je avto načeloma ni slab. Za pametno ceno bi jo verjetno vzel, čeprav me, ob misli na dejstvo da je avto iz uvoza, malo zmrazi (sem alergičen na uvožene avte). Pozabil sem od kdaj, ampak avto je že nekaj let v SLO. Če zamenjaš sklopko in poskrbiš za lightshow potem vsaj veš da so te stvari okej za naslednjih 150.000 km. Plus že imaš 15 železna platišča za zimsko obutev dočim si boš za letno tako ali tako omislil 17 platišča. Ker je avto v njih tako seksi :)

Aja pa ena pozicijska lučka ne dela (spredaj, zadaj ali pa tisti dve za tablice) :wink:
Uporabniški avatar
OBELIKS
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Idrija
Kontakt:

Uhuh, čisto preveč jebe za moje živce. Se mi je v zadnjih dveh tednih čisto preveč stvari zgodilo (nesreča, nisem bil kriv). Hvala za poročilo.
Slika
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2568439&show=

A so ljudje čist zblaznel al kaj?? ](*,)
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

tole bo verjetno kar nateg :wink:
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

kaj pa ce je mislu 1.100eur? :)
poklici pa vprasaj :)
VonBach
Alfa Junior
Alfa Junior

Scremer napisal/-a:
OBELIKS napisal/-a:Se oproščam za ponovno teženje, ampak kdo pozna tele Alfe:

http://www.avto.net/ad.asp?id=2626371
@Scremer: Sicer ne vem kakšen finančni zalogaj predstavlja menjava/obnova sklopke, ampak zadeva me mika (velik bolj sexy bi bila vdeta v črno usnje, ampak kaj hočemo Smile Verjetno tista napaka na airbag detekciji ni nekaj velikega, ali pač!
capirex
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: portorož

mogoče malo OT...

za 4k dobis mojo in ne rabis prav nic menjat pa imaš še dodaten užitek... zvok in navor 5 cilindraša in 160 konjev pod ritjo...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2551689&show=

lp
Zaklenjeno
  • Informacija