selespeed

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

živjo!

kot sem že enkrat pisal, imam alfo 156 2.0 selespeed, imam pa probleme z menjalnikom, ko vozim in prestavim iz 4. prestave v peto, mi peta skoz utripa in lučka za menjalnik, in kar v ler meče ven, potem spet prestavim v 5. je npr. vredu, potem spet vrže v ler, ostale prestave mi normalno delujejo, zdej, mehanik mi je rekel da je najbrž problem v ročki menjalnika, pa tudi na testerju mi je ispisalo nek sklenejen tokokrog (nekaj takega) me zanima če je imel kdo slučajno podobno iskušnjo, oz. če veste koliko bi me prišla ta ročka, oz. če ima kdo da bi samo zamenjali da preverimo če je res do ročke, ker nobeden mi nemore že 2 meseca zagotoviti kaj je....
vnaprej se vam zahvaljujem, lp!
fjs
Alfa Junior
Alfa Junior

A jesi li probao u servisu da ti rekalibriraju mjenač - traje pola sata i obicno sredi ovakve probleme...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

kot ti je svetoval predhodnik. odpelji se na servis da ti skalibrirajo robota in potem bi moglo delovati normalno. znana napakica selespeeda
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

evo danes sem zamenjal komplet ročko, in napaka se zopet ponavlja, na mestu ko prestavim v 5. mi piska in utripa rdeča lučka od menjalnika, ko se vozim mi nenehno iz 5. v ler (N) meče, to nemoreš verjet, popizdu bom.. :roll: :roll: :roll: amm, kdo mogoče ve kak je postopek kalibriranja? in koliko cerka to košta? zanimivo je pa, da mi niso v avtocomercu v ljubljani tega svetovali, vsi zmigujejo z rameni in nihče nezna natanko povedat, samo hočejo na testerje, ko pa mastno plačam tester, mi pa neznajo povedat kaj je.... #-o
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

na avtocomerce se ne gre preveč zanašati
Slika
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Gregson007 napisal/-a:na avtocomerce se ne gre preveč zanašati
Ravno sem želel zapisat, da ne vem če so ravno pravi naslov... Glede na zelo pozitivne izkušnje večine uporabnikov tega foruma se obrni na servis zega. Pokliči, povprašaj in če bo treba se zapelji tja.

Ni mi pa čisto jasno kakšno ročko si zamenjal? Prestavno ročko v kabini?
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

zamenjal sem vse, komplet ročko, z vsemi konektorji in vsem, pa je še vseeno ta napaka, sploh nemorem peljati v 5. prestavi, neprestanoma meče ven.....avto sem peljal že k 10 mehanikom, na AC, strajnar, perc, dostim tem ki doma šraufajo, z iskušnjami na alfah, pa mi noben ne ve povedat, čist sm besn....
Uporabniški avatar
mizarcek
Alfist
Alfist
Kraj: žiri

Moj nasvet pelji k zegi
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

ma nemorem iz ljubljane peljat avto k zegi, ki je že skoraj pri novi gorici, nej celo pot peljem v 4.? :lol: :lol: z avto vleko bi pa naredil tak strošek, da se ne splača nič več vlagat sploh v avto....zanima me, če ima kdo izkušnje s tem kalibriranje, kje bližje mi to lahko(znajo naresti) in pa sam postopek:)
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ti zrihta se boš pa nazaj peljal že v peti :) Saj to zdržiš pomojem.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

bojim se tega, k tuki je en velik ČE......
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Zakaj se ne bi peljal v četrti? Saj ni treba da si vedno med najhitrejšimi. Pojdi počasi po omejitvah in poraba ne bo pretirano velika. Sicer pa prvo pokliči, razloži svoj problem in ti bodo sigurno vsaj namignili kaj bi znalo biti narobe. Potem se boš pa lahko odločil kako dalje.
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

to se strinjam, in to bom tudi storil, bom kar poklical....
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

VEIT al VAIT domzale. tam ti skalibrirajo. ce se ne motim je kalibracija stala slabih 12.000sit.. sepravi vec kot 50eur nesme kostati.
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

kaj pa kaj menite za nord-a v ljubljani, kakšen se vam zdi kot serviser za alfe, kake izkušnje?
Odgovori
  • Informacija