selespeed

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

Scremer napisal/-a:Zakaj se ne bi peljal v četrti? Saj ni treba da si vedno med najhitrejšimi.
Sej blokada v IV je 200...tako da ni panike. :D
igorigor
Alfa Junior
Alfa Junior

baro777 napisal/-a:kaj pa kaj menite za nord-a v ljubljani, kakšen se vam zdi kot serviser za alfe, kake izkušnje?
Tle nimajo pojma. Pojdi k Zegi
AR33 1.3, AR146 1.6, AR146 1.6TS, AR147 1.6TS
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

evo, danes sem opravil kalibracijo menjalnika, in na testerju, mi je ispisalo citiram : senzor izbire C.A. ali C.C. proti +Vakumul lepo prosim, če ve kdo to pomeni, in je imel iskušnje s tem, če mi lahko da kak nasvet, kaj je treba popravit/zamenjat. tko da lučka še naprej utripa in se prižiga lučka za failure na menjalniku, čeprav sem kalibriral menjalnik. lp!
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

kaj nihče ne ve, kaj bi to lahko pomenilo???
zunno
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Zakaj ne pokličeš kakšnega pooblaščenega servisa servisa in vprašaš kaj to pomeni? Tam najbrž znajo interpretirati izpise testerja.
I love the smell of petrol in the morning.
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

saj sem tudi spraševal, vendar nihče nezna natanko povedati kaj je, vsi bi nekaj menjali, ampak nihče ne pove točno kaj, raje vprašam tukaj, če je kdo imel podobne težave, oz. kaj menite, je možno da je do napeljave..?
zunno
Alfist
Alfist

Ta je pa dobra. Da serviserji ne razumejo podatkov ki jim jih posreduje tester. Če bi imel tale rezultat testerja v angleščini bi lahko povprašal še na alfaowner.com.

Sicer pa poskusi pogledat v tej temi:

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... -info.html

Sam je nisem pregledoval ker nimam selespeeda, morda boš našel kaj uporabnega zase.

Tole je link iz prvega posta teme o selespeedu na alfaowner forumu - cela stran posvečena selespeedu:

http://homepage.mac.com/paul_denyer/selespeed/
damhel
Alfa Member
Alfa Member

imel sem 147 2.0 seelespeed pa mi je utripala u peti prestavi prav enako kot se tukaj opisuje. Dokler nismo vrgli dol menjalnika, ga odprli, menjlai peto prestavo in tudi vilico menjalnika ni bilo miru. Po tem posegu je delala kot urca. Sem jo pa potem itak prodal čez par mesecev
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

sensor of choice against the CA or CC + Vakumul evo, tole je prevod, če bi lahko objavil to na tem forumu angleškem, lepo bi prosil,pa če bi mi posredoval kak odgovor? dans smo šli še enkrat čez vso napeljavo, in vse štima, ampak malo mi manjka olja za menjalnik, bom to dolil, pa dejstvo, da ko prižgem avto, mi akumulator pade na samo 9v polnjenja, je možno da je to?? sedaj bo mojster probal nabavit cel komplet ploščo s senzorji, da še to zamenjamo, predvsem me pa zanima če je možno da zaradi akumulatorja?lp!
zunno
Alfist
Alfist

Link do moje objave na Alfaowner forumu:

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... ost2489030
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior

ful ti hvala za tole, maš pivo v dobrem, :D amm, jst sm si zdej shranu ta link, in pač ko bodo odgovori samo pregledam, al je pogoj da lahko berem osveženo stran, biti registreran?
zunno
Alfist
Alfist

Hvala za gesto, ampak piva ne prenesem :D
Odgovori se vidijo tudi če nisi registriran.

lp
Dexter
Alfa Junior
Alfa Junior

LP

rabim par informacij glede selespeed menjalnika...

trenutno furam fiesto avtomatik(osebin razlogi), pa je počas čas da kupim drug avto ampak za spremembo bi vzel avto s tiptronic menjalnikom. Torej avto brez sklopke...

Rabim pa vaše mnenje in izkušnje kako težko je prešaltat iz 100% avtomatika na selespeed menjalnik?

Sem slišal da je nekaj težav s tem menjalnikom pa me zanima kako pogoste se pojavljajo? Gledam alfa romeo 147 2.0 2002 letnik 150KM.

Hvala za odgovore.
primoon
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Tule boš našel precej različna mnenja, tista najbolj kritična in negativno nastrojena so ponavadi od osebkov, ki tega dotičnega avtomobila niso nikdar imeli, ampak so vse slišali od prijatleljev ali celo znancev, ki jim neznansko zaupajo oziroma verjamejo..... :lol:

Takole ti bom povedal; lani avgusta sem kupil AR147 Selespeed l. 2000 iz Italije, menjalnik je javljal napake v 5 prestavi......, po večih obiskih Ljubljanskih "strokovnjakov" mi problema ni nihče rešil, zato je avto našel pot do Zege na Kras, kjer so zamenjali "stikala" - 260 Eurov in od takrat naprej avto dela brez problema in sem z njim resnično zadovoljen.

Torej Alfa bo letos napolnila 10 let, toda ko se peljem v njej daje občutek kot da je nova..., ni čričkov in ni problemov - menjalnik je enkraten, še posebej, ko se ga navadiš, (ne nasedaj govoricam o počasnem prestavljanju (odvisno od vožnje) - če pohodiš "gas" ti bo prestavljal tako hitro, da ne boš niti opazil, če pa voziš po "penzionersko" bo prestavljal počasi....vse je preračunano...nč bat); pa tudi usnje je v odličnem stanju v primerjavi z usnjem v 10 let starem Renaultu ali WV....!!!

Torej z Selespeedom nimam nikakršnih težav in avto je presegel vsa moja pričakovanja v pozitivnem smislu !!!

lp
Don't take life too serious, you'll never get alive out of it....
Dexter
Alfa Junior
Alfa Junior

No to je fajn vedit kam se obrnit v primeru podobnih težav.

Slišal sem tudi da ma alfa nek svoj avtomatik pri teh selespeed modelih. nekakšen "robotiziran" avtomatik pa me zanima kako deluje ;)

Pa če mogoče kje na internetu obstaja kakšna literatura glede teh menjalnikov(če se le da slovenska) da se malo pozanimam preden grem v nakup.

kater avto si pa vozil pred tem primoon?
Odgovori
  • Informacija