Vem, da je že polno rečenega na to temo, a to v forumu najt.... Zato sprašujem: Moji amortizerji pri 156 so fuuuuč, avto plava po čudnih vodah. Dal bi obnovit amortizerje. Vuga pravi 159€ in tri leta garancije, nimam pa nobenega maila, telefona al vsaj ulice, da bi za mnenje vprašal še Turnška iz Dolskega ali Jenka iz Homca. Mi lahko kdo pomaga? Hvala.
bostjanluk napisal/-a:nekje 260€ pridejo Monroe Reflex-zagotovo boljša rešitev
Se podpišem pod tole, ker obnova amritizerjev tudi ni najbolj poceni (če se ne motim je cena nekje 60-80€ po amortizerju). Pa Reflexi so monotube amortizerji tako da ti bodo zdržali veliko dlje kot pa navadni twintube...
Gregson007 napisal/-a:http://www.amortizer.si/, na tvojem mestu bi gledal malo bolj dolgoročno, glede na to da je zdj ugodna cena Eibach prosystema ugodna, ne bi obnavljal
Kaj to pomeni ugodno? Pri Amortizerju d.o.o. misliš? Zelo dvomim, da bom avto imel dalj kot še 2 leti, pa še recesija me zajeb...
Se podpišem pod tole, ker obnova amritizerjev tudi ni najbolj poceni (če se ne motim je cena nekje 60-80€ po amortizerju). Pa Reflexi so monotube amortizerji tako da ti bodo zdržali veliko dlje kot pa navadni twintube...
Vuga obnovi in zamenja (3 leta garancije) za 159€.
Gregson007 napisal/-a:http://www.amortizer.si/, na tvojem mestu bi gledal malo bolj dolgoročno, glede na to da je zdj ugodna cena Eibach prosystema ugodna, ne bi obnavljal
Kaj to pomeni ugodno? Pri Amortizerju d.o.o. misliš? Zelo dvomim, da bom avto imel dalj kot še 2 leti, pa še recesija me zajeb...
nisem mislu - ugodno pri Amortizerju, samo link sem ti dal, ker si spraševal po turenšku, pri njem je daleč od - ugodno, cca. 200€ več kot če vzameš na alfisti.net , imaš pa zdj monroe reflex opcijo
nisem mislu - ugodno pri Amortizerju, samo link sem ti dal, ker si spraševal po turenšku, pri njem je daleč od - ugodno, cca. 200€ več kot če vzameš na alfisti.net , imaš pa zdj monroe reflex opcijo
Aha, OK Pa je ta cena 55€ normalna cena v trgovini ali poznaš koga, ki ima možnost še kakšnega popusta?
Pa še nekaj: če po zamenjavi amortizerjev še vedno ne bom zadovoljen in bi kasneje dal gor še Eibach vzmeti (-3cm), je to kaj slabega ali nemogočega za amortizerje? Nisem ravno expert v tem.
ni cisto tako. 240 je cena z racunom in garancijo... sem klical za svoj avto kak teden nazaj
TribesMan napisal/-a:
ni cisto tako. 240 je cena z racunom in garancijo... sem klical za svoj avto kak teden nazaj
Hja, kaj naj, tako je napisal, sem še 1x pogledal mail. Celo 156€ je napisal.
PESHI napisal/-a:
Aha, OK Pa je ta cena 55€ normalna cena v trgovini ali poznaš koga, ki ima možnost še kakšnega popusta?
Pa še nekaj: če po zamenjavi amortizerjev še vedno ne bom zadovoljen in bi kasneje dal gor še Eibach vzmeti (-3cm), je to kaj slabega ali nemogočega za amortizerje? Nisem ravno expert v tem.
Zadovoljen s čim??
Ko sem jaz kupil Reflexe mi je prodajalec rekel, da garancija velja, če znižaš avto do 35mm. Več pa ne. Tako,da za Eibach ni panike. Za kaj več obstajajo pa drugi blažilci.
Gregson007 napisal/-a:
Zadovoljen s čim??
Ko sem jaz kupil Reflexe mi je prodajalec rekel, da garancija velja, če znižaš avto do 35mm. Več pa ne. Tako,da za Eibach ni panike. Za kaj več obstajajo pa drugi blažilci.
No, saj si mi odgovoril. Zadovoljen z lego na cesti! Hvala ti.
Še nekaj: po novih informacijah je 55€ sprednji Monroe, zadnji pa 86€! In ti, imaš sedaj z Monroe druge vzmeti?
Doma imamo na 147 zadaj nove Monroe amortizerje (navadni) in Eibach Prokit vzmeti in avtomobil se pelje odlično. Že s to kombinacijo ne bo nič zgrešil.
Če se pa odločiš za dražje Reflex pa še toliko bolje, vse je odvisno od tega, koliko si pripravljen zapraviti.
Foggy napisal/-a:Doma imamo na 147 zadaj nove Monroe amortizerje (navadni) in Eibach Prokit vzmeti in avtomobil se pelje odlično. Že s to kombinacijo ne bo nič zgrešil.
Če se pa odločiš za dražje Reflex pa še toliko bolje, vse je odvisno od tega, koliko si pripravljen zapraviti.
Lp
Avto ne bom imel več kot dve leti, ampak sedaj je praktično "nevozen", nekaj morm naredit, a v velike stroške se ne bi podajal. Zelo grobo sem razmišljal: obnova 156€ + Eibach 159€ (+ še kakšen strošek homologacije, optika). Mogoče bi pa z vsemi štirimi Reflexi vse rešil. Avto Markovič pravi 246€ za vse 4 in 208 za navadne. Markovič mi omenja še odbojne gume. Je to nujno zamenjat al kako?