Temnenje stekel!!

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
juri.erdeljc
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

alfafil napisal/-a:
juri.erdeljc napisal/-a:zivjo.
bral sem velik o tej temi, pregledal vse, ampak mam eno vprašanje. vem da se teli zakoni skos spreminjajo, ampak bi rad vedu, kakšen je novi zakon, ali lahko zatemnim sprednje voznikove in sovoznikove šipe, koliko %, in če ve kdo koliko jih ma 147ka original že tonirane?

hvala lp :)
-če si veliko bral,potem bi moral vedet,da sprednjih šip ne moreš temnit,razen če so spet sprmenili zakon,kar močno dvomim :doubt:
ja sej zato glih sprašujem, ker bom šou v kratkem temnit, in nočem da me kdo zaj... oz. da mi hoče samo prodat nekaj.
torej najverjetneje se zakon ni spremenil, torej predlagate da zadnje stranske zatemnim okoli 55%, da ne zgleda preveč temno, ker je prehod med temnim in svetlim pol prehud.
lovroslav
Alfa Member
Alfa Member

Nekje sem zasledil, da naj bi se enkrat maja zopet spremenil zakon in bi se lahko spet temnilo tudi sprednja stekla. Mogoče kdo ve je kaj na tem al je to larifari?
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

lovroslav napisal/-a:Nekje sem zasledil, da naj bi se enkrat maja zopet spremenil zakon in bi se lahko spet temnilo tudi sprednja stekla. Mogoče kdo ve je kaj na tem al je to larifari?
O bog upam da res ker zaradi novga zakona zdaj nelegalna stekla moji alfici tako pašejo...(pač zamudil rok za legalizacijo takrat...)
juri.erdeljc
Alfa Member
Alfa Member

lovroslav napisal/-a:Nekje sem zasledil, da naj bi se enkrat maja zopet spremenil zakon in bi se lahko spet temnilo tudi sprednja stekla. Mogoče kdo ve je kaj na tem al je to larifari?
ja upam da maš prou in da se bo kaj spremenilo...na bolš.
če bi blo to res maja, pol bomo pa že počakal tist mesc pa bo :lol:
Uporabniški avatar
Lorenzy
Alfa Member
Alfa Member

Če se bo res spremenil zakon nazaj, kot je bil, bi pa najraje, enga stisnil malo za vrat :evil:
Sem mel vse šipe zatemnjene, pa nisem šel na homologacijo takoj (saj vem da sem si sam kriv). pa so me potem policaji je... dokler nisem sam potrgal prednjih folij dol, pa šel na homologacijo. ](*,)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

hehehe.. jz bi se policajem jebu mater in vsem tem tehnicnem oz homologacijskim kretenom. ki so totalno nepodkovani glede zakonov in govorijo neki v 3 krasne. da vam pokazem.

NAPISAL : Dr. Robert Jerončič - podsekretar na Direktoratu za promet v okviru Ministrstva za promet

Zatemnjevanje stekel na cestnih vozilih ureja Pravilnik o zatemnjevanju stekel na vozilih (Uradni list RS, št. 82/2007 in 70/08). Ta določa, da se lahko stekla naknadno zatemnijo le toliko, da je svetlobna prepustnost na vetrobranskem steklu najmanj 75% in na prednjih bočnih steklih najmanj 70%. Te omenitve ne veljajo za ozek pas na zgornjem robu vetrobranskega stekla. Ostala stekla, torej zadaj so lahko dodatno zatemnjena brez omejitev. Prepovedana pa je vgradnja zrcalnih folij na stekla vozil.
matgo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: gorenjska dežela

colibry napisal/-a:hehehe.. jz bi se policajem jebu mater in vsem tem tehnicnem oz homologacijskim kretenom. ki so totalno nepodkovani glede zakonov in govorijo neki v 3 krasne. da vam pokazem.

NAPISAL : Dr. Robert Jerončič - podsekretar na Direktoratu za promet v okviru Ministrstva za promet

Zatemnjevanje stekel na cestnih vozilih ureja Pravilnik o zatemnjevanju stekel na vozilih (Uradni list RS, št. 82/2007 in 70/08). Ta določa, da se lahko stekla naknadno zatemnijo le toliko, da je svetlobna prepustnost na vetrobranskem steklu najmanj 75% in na prednjih bočnih steklih najmanj 70%. Te omenitve ne veljajo za ozek pas na zgornjem robu vetrobranskega stekla. Ostala stekla, torej zadaj so lahko dodatno zatemnjena brez omejitev. Prepovedana pa je vgradnja zrcalnih folij na stekla vozil.

Kaj je pa zdej to novga,kar si napisal??? Ne razumem,kaj si hotel povedat,saj je to kar si napisal znano že kar en lep čas!!
Lp, matgo

http://www.forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=14244

Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu ga pa še bo.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

znano ze znano, a kaj ko so debili butasti in ti nocjo homologirat.? zatemni si spredaj sipe kot je dovoljeno pa pejdi homologirat. in zaradi nepoznavanja zakona te bo fantic kar lepo odslovil ces da ne ustrezas predpisom in da se spredaj sploh nesme temnit.... v zakonu pa je bil pa samo dodan zakon o zadnjih temnjenih sipah. za sprednje se ni spremenilo popolnoma nic samo dodatek zakonu je bil za zadnje sipe. Torej. kdo je zdj neumn... mi ali zaposleni na homologacijah? se zakonou za opravljanje svojega dela ne poznajo pa se tam sprehajajo ko bog i batine in tezijo folku ces da se sploh spredaj temniti nesme. No niso neumni samo na homologacijah tudi "firme" ki temnijo so totalno za en K. ki nimajo pojma da se spredaj lahko temni.
Zadnjič spremenil colibry, dne Ne Mar 29, 2009 10:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj pa če mu natisnjen zakon pomoliš pred oči?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

lizard napisal/-a:Kaj pa če mu natisnjen zakon pomoliš pred oči?
to bom su jaz probat. cez kak mesc ali 2. samo da avto skp sestavim.Direkt z sprintanim zakonom v roki se bom su ke kregat. ( 1x sem ze imel zatemnjeno pa so me odslovili in sm mogu vse dol dajat, pa tut pomeril prepustnosti ni nic.) Pa se nekaj. Skos so nekaj pametni da ti more temnit firma? WTF? zakaj ze? a zato da drugim polnimo denarnico? folije te pridejo za ceu avto se ne 50eur. firmam pa das od 100 do 200eur za temnitev odvisno od velikosti avta. zakaj sploh potrebujem tist papir ki mi ga sprinta " TUNER " ko mi temni sipe? Dovoljena je samostojna temitev stekel. ostevilcis jih da ti bodo lahko vpisali notr v kartoncek. ter dokumente o skaldnosti folije prilozis ( jo dobiszravn ko kupis folijo ).

uglavnem. ta zakon o temnenju stekel je tok luknast in neumen da bolj nebi mogel biti.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoče so v MB kaj prijaznejši glede homologacij.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

colibry napisal/-a:hehehe.. jz bi se policajem jebu mater in vsem tem tehnicnem oz homologacijskim kretenom. ki so totalno nepodkovani glede zakonov in govorijo neki v 3 krasne. da vam pokazem.
[-X NO GO !! v tistem trenutku ko mu boš izrekel kakšne osladne besede boš ostalo bez tablic, na lep način komunikacije tudi pri policaju dosežeš več
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

na homologacijah v LJ ( LPP ) so totalni idioti. Ni cudno da je enkrat ze en dobu po nosu na delovnem mestu. ce folk podijo se predn na stezo zapels pa ti ze govori da mas to to to tot o predelano pa sploh neve kaj govori.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

bojda se tudi pri Španu obeta uvedba homologiranja predelav in vpis v kartonček, pa bomo tam probal kej načečkat v karton brez večjih zapletov in nepotrebne vroče krvi :D
Slika
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Gregson007 napisal/-a:bojda se tudi pri Španu obeta uvedba homologiranja predelav in vpis v kartonček, pa bomo tam probal kej načečkat v karton brez večjih zapletov in nepotrebne vroče krvi :D
V bistu zadeva že deluje. 2x tedensko po predhodnem dogovoru se lepo naročiš in pripelješ avto. To velja za predelane avtomobile. Sam hec je v tem da v tem primeru preglede in ostalo opravljajo gospodje iz LPP-ja. :lol: Tako da isto sranje drugo pakovanje.
Odgovori
  • Informacija