The ultimate AR Meet: Mobikrog, 21.3.2009 ob 10:00

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Gtv 3.2 ma 240km moja pa bi jih mogla met tud tam nekje.
Letečih lih nismo probaval, smo pa mal poštartal tko vštric pa ni blo nč drugač, še 4x4 prednost zgubi svoj pomen.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

Haj... še z moje strani...

Druženje je blo super, a na žalost (ali tudi ne) bolj takšne narave. Cesta, ki smo jo izbrali je bolj stranske sorte in tekom poskusa (kakšno urco) je pripeljal mimo en traktor ter kakšnih 3-5 avtov.

Zakaj takšne sorte? Ker je bil odziv malce prevelik in je že sama objava kdaj in kje malo preveč vlekla na pozornosti. Kdor je bil zainteresiran je še vedno lahko kontaktiral z Ozijem in bi izvedel vse potrebno - pa je bil odziv kar naenkrat čudno ubogi - ampak tako je tudi bilo planirano s strani "interesentov". Oglasilo bi se jih 30, potem prišlo pa kakih 5 največ. In tako je tudi bilo.

Sam test mene osebno je malo presenetil. Pričakoval sem, da me poči Alan s svojo "malce" predelano GTV (ki leti, tako kot Alfa mora... nekaj takega kot je napisal alfafil), medtem ko pa me je presenetila Brerca... sem pričakoval da ga znam počit, a od avta takega kova je bilo za pričakovati več. Mislil sem, da se bom moral zelozelo potrudit, da jo nesem.

V vsakem primeru - vsi avti so se odrezali zelo dobro in lastniki smo ( :mrgreen: sicer z grenkim priokusom :mrgreen: veseli da jih imamo)

Brera in GTA sta dobra na ravninah... za kar nekaj % je GTA boljša, a v ovinkih bi bila verjetno čisto druga pesem. Meet je uspel, avti dobri, vreme zadovoljivo, udeleženci tudi. Drugič gremo pa še nekaj pojest, ko se srečamo, pa bo "ta pravo". Štartov ne rabim več, druženja ni pa nikoli premalo. :lol:
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Sej bi že zdej šli lohk na joto. :lol:
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Predrago :wink:
DaemonMe
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

Je pa zanimivo, kako smo smo si različnih mnenj oz. kako smo šli v zadevo z različnimi pričakovanji.

Sam sem bil prepričan, da proti GTA ne bom imel možnosti, ker sem pač na forumu prebral, kako Brera nikamor ne gre in jo bo GTA pomalicala. Pa ni bilo ravno tako. Res, da je Brera dobila samo 1 vožnjo od 3, ampak glede na zapise po celotnem forumu ne bi smela biti niti blizu. Po AC sem se prepričal, da med avtomobiloma enostavno ni razlike. Brera višjo težo očitno nadomesti z navorom.

Pri speljevanju je Breri vztrajno uspeval boljši štart, zagotovo, kar je zagotovo posledica 4-kolesnega pogona. Je pa potem začela izgubljati prednost nekje v prvi polovici 2. prestave. Mislim, da je del krivde tudi pri tem, da ima blokado že kar pri 6.500 obratov v 1. prestavi. Še moja 156 1.8 TS je imela pri 7.200 obratih. Pri Autodelti sem tudi zasledil, da nudijo tweak prav tega - 1. prestavo dvignejo do 7,500 obratov (če se ne motim), kar se znatno pozna pri pospešku.

V vsakem primeru je men blo fino, smo se zabaval, hkrati pa sem zelo zadovoljen tud z Brero. Bo pa vseeno enkrat v prihodnje očitno treba začet gledat po kakšnih kompresorjih. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Jaz sem po resnici pričakoval manj od Brere in me je prijetno presenetila. Je pa res, da če je Unicorn malo sukalo v prazno na štarto ali je počasneje menjal je še vedno na koncu on zmagal.

Na AC je nama z Brero bil pa konstantno trdo za riti in moraš priznat, da is kar precej ožemal Brero prvih par km po AC :D
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ozi napisal/-a: Na AC je nama z Brero bil pa konstantno trdo za riti in moraš priznat, da is kar precej ožemal Brero prvih par km po AC :D
Verjetno sta tudi vidva posteno ozemala GTAjko :wink:
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pa verjetno tudi dva enaka avtomobila nimata isto konjev, niti ne gresta enako hitro.

verjetno gre tistemu, ki vedno dosega končno hitrost na AC, avto hitreje kot pa tistemu ki voži po omejitvah v 6. prestavi.

ali pa je hitrejši tisti ki vozi večinoma relacije po AC, kot pa drugi ki ima večinoma mestno vožno do 10km v eno smer.
DaemonMe
Alfist
Alfist

Creed napisal/-a:
Ozi napisal/-a: Na AC je nama z Brero bil pa konstantno trdo za riti in moraš priznat, da is kar precej ožemal Brero prvih par km po AC :D
Hehe no sej to je bil moj point - ko sva zamenjala in je Unicorn pohodil, se me tudi ni znebil. :)
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Creed napisal/-a:
Sem se peljal v Breri in po besedah Unicorna jo je kar tiščal, ampak ne ožemal do konca. Da ne bo pomote. Unicorn tudi nama ni ušel, ampak je bilo videt, da GTA "lažje" pospešuje in drži tempo od Brere.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj na AC ni nek problem sledit podobno močnemu avtomobilu, ne glede na maso saj pri večjih hitrosti postane zračni upor tisti glavni dejavnik. Konec koncev policaji s provido ulovijo več ali manj vse avtomobile, če ne drugo tistega divjaka ustavi kolona pred njim :)

Deamonme, saj pa nikoli ni nihče govoril da Brera 3.2 ne gre nikamor, ali pa sem jaz kaj zamudil :), avto z 260 konji gre super, sploh napram 90% ostalih avtomobilov na naših cestah. Mogoče je kdo govoril, da ne gre nikamor napram Z4 ali TTju, ali čemurkoli že.... Gre torej točno toliko kot dotično razmereje masa/moč ob pogonu na vse 4 omogoča. Tista sprememba blokade ji mogoče doda 0,1-0,2 sekunde.
Vprašal bi te še če si se zaplejal kakšen krog z GTAjko ali GTVjem?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
DaemonMe
Alfist
Alfist

lizard napisal/-a:Saj na AC ni nek problem sledit podobno močnemu avtomobilu, ne glede na maso saj pri večjih hitrosti postane zračni upor tisti glavni dejavnik. Konec koncev policaji s provido ulovijo več ali manj vse avtomobile, če ne drugo tistega divjaka ustavi kolona pred njim :)

Deamonme, saj pa nikoli ni nihče govoril da Brera 3.2 ne gre nikamor, ali pa sem jaz kaj zamudil :), avto z 260 konji gre super, sploh napram 90% ostalih avtomobilov na naših cestah. Mogoče je kdo govoril, da ne gre nikamor napram Z4 ali TTju, ali čemurkoli že.... Gre torej točno toliko kot dotično razmereje masa/moč ob pogonu na vse 4 omogoča. Tista sprememba blokade ji mogoče doda 0,1-0,2 sekunde.
Vprašal bi te še če si se zaplejal kakšen krog z GTAjko ali GTVjem?
Kolikor sem zasledil, se je po forumu vedno (oz. večinoma) pisalo, kako je zadeva piksna, počasna krava, da ni prava Alfa, ne gre nikamor, GTA jo poje za malo malico, ipd. Zato me je tudi zanimalo, kako je s tem. Sprememba blokade pa mislim, da bi morala dati malce večjo razliko, ker pri višjih obratih tudi 2. prestava zagrabi višje, kjer ima Brera več navora. Seveda pa govorim na pamet po moji (kurji) logiki.

Z GTV ali GTA se pa nisem peljal, žal. Upam, da bo še priložnost. :)

Bi bilo pa tudi fino psorbat GTA vs Brera na kakšni pisti - pa ne Racelandu, kjer se ne pride dlje od 2. prestave. :) Recimo do Logarske doline. Tisto bi bil adrenalin.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Mogoče bi morali imeti zraven testov še kakšnega novejšega 330i coupe ali kak 3.0 quattro....
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Miholl napisal/-a:Mogoče bi morali imeti zraven testov še kakšnega novejšega 330i coupe ali kak 3.0 quattro....
miholl, point tega meeta ni bil kako oh in sploh in podobno so bmw in audi, ampak izključno primerjava brere z GTA...lahko bi rekli tudi, da škoda da ni nihče pripeljal veyrona in pa kakšnega ferrarija, da bi lahko videli, koliko še manjka #-o

poleg tega, da so kupci bmwja in alfe tako različni kot noč in dan na marsu :lol:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

To je meni vse jasno,ampak potem bi lahko glede na rezultate - povedali ali se Gta in Brera kam premakneta ali ne - da se dejansko vidi ali je 3.2 za kej ali se samo dere, ker kokr berem so zelo pohvalili Brero 3.2...ki se je dajala proti V6 dedku iz Areseja...

LP Miholl
Odgovori
  • Informacija