Pozdravljeni!
Že nekaj časa spremljam vaš forum, vendar se prej nisem registriral. Imam pa en velik problem... Včeraj zvečer mi je namreč alfa crknila. Med vožnjo je samo dvakrat pocukala, na ekranu se izpiše control system engine failure (oz. nekaj v tem smislu), nato pa je crknila. Ker nisem takoj vedel, kaj je narobe, sem ga nekajkrat poskusil vžgati, vendar ni hotel, je bil pa malo bolj čuden zvok. Avto sem nato pustil tam, danes zjutraj pa sem vzel stran pokrov motorja in opazil, da je odtrgalo jermenico na odmični gredi, jermen pa je ostal cel. Avto je sedaj na servisu, problem pa je, da je bil glavni servis narejen pred 11k km. Delal ga je sicer prejšnji lastnik, sam imam avto namreč šele dva meseca. Mehaniki na uradnem servisu so ugotovili, da niso bili zamenjani vsi ležaji in jermenice, ki naj bi se menjale ob menjavi jermenov, zato je ležaj zaribal.
Zanima me torej, če lahko od prejšnjega lastnika zahtevam plačilo škode, ker mi je zagotovil, da je bil servis narejen, sicer ga je delal mehanik v lj (imena ne vem), imam pa samo račun od nakupa delov. Na njem piše, da sta bila kupljena oba jermena, dva napenjalca in pa vodna črpalka. Kolega mehanik mi je rekel, da naj zahtevam plačilo škode od prejšnjega lastnika, nekaj v zvezi z varstvom potrošnikov, vendar pa bi rad vedel, na podlagi katerega zakona lahko to zahtevam. On namreč govori, da je avto samo peljal k mehaniku in da je on delal servis, torej je v bistvu kriv meganik, ker vsega ni zamenjal. Avto je Alfa 147 jtd, letnik 02, prevoženih 134k km.
Je kdo že imel podobno izkušnjo, da bi mi lahko pomagal? Zanima me tudi, kje bi najceneje dobil rabljene rezervne dele, ker bo škoda verjetno kar velika?