2.4 jtd motor v 2.0 selespeed?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

baro777
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

pa jaz že imam 156 2.0 ts, ampak je kolega nekaj govoril da se da v njo lahko 2.4jtd, pa sem dvomil, in sem tu vprašal, ampk ker ste me zdej malo
"načel" hehe, me zanima, če je npr. moj avto pred mano teru tko konstantno, ampk ne mrzlo, in jst pa zelo skrbim avto, redni servisi itd... kaj mi lahko kar tako ribne? :mrgreen:
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Meni je ribnila 2.0TS, ker je prejšnjemu lastniku jermen utrgalo in so glavo ravnali pa nečesa niso menjali, kar bi moral...en variator al neki...nisem mehankar, da bi točno vedel, tko so mi potem na servisu rekli...Zdej imam 1.8TS noter, servise na 10000km in avto dela kot urca. Raje naredim kakšen servis več (2-3x letno) in imam mir pa še lepo vzdrževan avto, kot na 20.000km in se spet tresem, ali bom prišel nazaj iz morja in kdo bo spet padel na razlitem olju ;)
baro777
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

aha, pa lahko vprašam, koliko je trajalo da so ti zamenjal motor, in kolko je bilo samega dela v €? pa kolko je cerka 1.8 motor €? čeprav pri meni zaenkrat še vse lepo laufa, nek mi sicer pušča mičkn olja, ampk to bom odpeljal sanirat pa pregledat čisto vse, potem pa upam da bo vse ok, ker avto lepo vozim, redko čez 5k rpm, oz. 1x sem samo šel čez, servise na 10-12k km upam samo da je avto pripravljen na daljše vožnje...ker ne bi rad imel še stroške z avtovleko iz ne vem kje...
mikko
Alfa Member
Alfa Member

motor je bil 600€, 460€ je bil servis...čakal sem na 2.0TS 5 mesecev, potem sem obupal in dal noter 1.8TS, ker ga vsaj dočakaš in vsaj imaš, dela pa čis isto in ni opazne razlike med 2.0 in 1.8, razen v porabi ;)
Odgovori
  • Informacija