lizard napisal/-a:Če hočeš da paše kot ata na mamo išči take felne ki imajo TUV oz. kakršen koli drugi certifikat za Alfo 166. Pašejo seveda še vse orginal felne od Alfe 166 in tudi replike namenjene Alfi 166.
Drugače so pa mere za Alfo 166 pri 18" felnah več ali manj takšne:
razmak med vijaki: 5x108
sredinska luknja: 58,1
ET: 35
Mere: 8,5Jx18 (lahko tudi 8J pomojem)
Mere gum pa si izbral prave.
žival napisal/-a:8J je maximum za širino gume 225, ker je že pri 8J precej napeta zadeva. Na tvoj avto bi bolje pasale gume v dimenziji 235 40 18, ki jih ima 166 v originalu v TI izvedbi. Za mere sredinjske luknje je že lizard napisal. Jz bi iskal feltno z ET okoli 35, ker moje so predvsem zadaj malenkost preveč notr pomaknjene, pa imam et 41. Lahko daš gor tudi feltno z razmakom 5x110 in uporabiš ekscentrične vijake.
No hvala za tele poste in informacije,čudi me pa ena stvar, da mi zadevo ni javljalo na mail,pa čeprav imam to opcijo vklopljeno za vse forume
Ja zadeva je sledeča,v igri imam tale alu platišča... =>
http://www.bolha.com/oglas1945745
Meni osebno so zelo ušeč in verjamem,da bi pasale na moji srebrni alfi, cena je tudi zelo sprejemljiva(sploh glede na to,da verjetno imam svoje 18colke prodane za isti denar),moti pa me edino tisti
ET=47
Bojim se, da bodo feltne z 225 40 gumami,preveč pomaknjene navznoter kar lahko sproži drajsanje po notranji strani (spredi,zadi???) ?
Gume 225 40 bodo lepo sedle na feltne to se sploh ne sikiram, ker sem iste dimenzije felten imel na škodi (8J).
Nižal ga NEBOM,ker to pol nebo več družinski avto ampak gokart, mogoče res nebo glih lepo vidt za oko ampak važen je namen.