Za racunalniske gike-rabim pomoc pri resitvi problema

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: gorenjska

rajko napisal/-a:
technoboy napisal/-a:
rajko napisal/-a:v tem primeru bi lahko krivdo dali tudi na napajalnik... sploh ker si omenjal da se ti računalnik pri prvem poskusu ne prižge. Možno je pa tudi ta ti matična plošča počasi umira. pri takih sindromih ti povem, da slej ko prej bo vse skupaj nehalo delati. Moj predlog bi bil nakup novega.
Težko verjamem, ker je kot sem že omenil vse skupaj staro komaj 5 mesecev :doubt:

če je pa vse staro 5 mesec pa jim ga lahko samo podariš nazaj in majo da to zrihtajo. Včasih je še dobro naložiti najnovejše driverje za matično ploščo, če tega še nisi naredil. Kje je pa računalnik kupljen, če ni skrivnost? še to kakšen operacijski sistem si naložil Xp ali Visto?
Bom poskusil naložiti najnovelše driverje (matična:asus m2n-sli deluxe), računalnik pa je bil kupljen na spletni trgovini http://www.agt.si/, imam pa windows xp
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Turtle napisal/-a:Imaš mogoče Seagete 500g disk 32mb, Baracuda 11 serijo? Te so bili precej popularni nekaj časa nazaj in totalno sjebana serija....30-40% jih je crknilo že.
imam Seagate ST3250624AS 250GB 7200RPM 16MB Serial ATAII
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

te nimajo serijskih težav...
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

za vse zgoraj omenjene težave je bil kriv en modul RAM-a #-o
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

aa zanimivo, veš da sem na to čisto pozabil, ampak sam da si rešil problem.
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

A pozna kdo kak program za delat screenshote iz predvajanega videa.
Pa da je vsaj malo kvaliteten.
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

probaj snagit.
Uporabniški avatar
andreiro
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

ali si lahko js slide ko sm jih dobil na faksu in se jih odpre samo z adobe reader, nekak naštimam v pdf file al pa kaj podobnega da bi si js lahko to vn sprinto pa ponucav pol :D
bivša alfica
145 1.6 boxer
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Samo eno opozorilce, ker vem, da se mimogrede pozabi.
2.5 Prepovedano je oglaševanje in povpraševanje po raznoraznih serijskih številkah komercialnih programov in iger, dostopov do plačljivih vsebin, dodajanje povezav kakršnekoli strani z ilegalno vsebino.
Na žalost ima lahko forum zaradi takšnih postov težave.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

No sedaj imam tudi jaz problem s svojim laptopom.
Imam Asus 5920G in mi sedaj že dva dni zmrzuje. In sicer zmrzne cca.30 sekund po tem ko se logiram - miška se premika ampak kar koli kliknem dobim krogec(urco). Ne pomaga niti alt+ctrl+delete. Edino "hard shutdown" dela - držim tipko za izklop nekaj sekund.
Poskusil sem v safe mode-u pa je problem popolnoma enak - lahko delam kar želim ampak samo 30 sekund po vžigu.
Enako je z safe mode with networking.

No probal pa sem tudi safe mode with command prompt in edino v tem primeru mi ne zmrzne. Ker imam inštaliran total commander sem ga lahko iz dos-a zagnal in operiral z datotekami - tako da podatke sem vse rešil in prenesel na prenosni disk. Mi se je pa to zgodilo prvič en teden nazaj ko sem prenosni disc kupil, potem je drug dan spet normalno delal, sedaj pa isti problem - je lahko kriv kaj prenosni disck? Dela pa normalno - vse datoteke sem lahko prenesel nanj in delajo normalno (npr. slike).
V tem načinu lahko poženem skoraj vse programe, ki sem jih poskusil (Word, Excel, 2 programa za spyware iskat...).
Problem pa nastane ko zaženem WINDOWS EXPLORER. Takrat se po cca 30 sekundah spet vse ustavi in zmrzne - identičen problem spet.
Ko ga zaženem se pokažejo ikone na namizju, start meni, opravilna vrstica....vendar po nekaj sekundah zmrzne. Ni važno ali kaj delam ali ne.

Sedaj sem v službi in ko bom doma bom poskusil še z enim programom (registri cleaner), če bo kaj pomagalo, ker naj bi bil za zmrzovanje kriv lahko pokvarjen register, potem pa mi je počasi zmanjkalo idej.
Lahko ga samo še formatiram in vse na novo naložim - obstaja pa problem - ob nakupu sem poleg dobil Windows Visto, vendar je na neki skriti particiji in ne na CD-ju. Tako da ta takoimenovani recovery lahko zaženem samo iz windowsow in ne vem kako priti do te particije. V mojem delujočem načinu (safe mode with command prompt) pa se tega programa ne da zagnati - očitno je v safe mode omejen.

Sedaj pa na plan z vašimi idejami, kaj lahko naredim in probam, če pa ne bo nobene uporabne rešitve pa bi rad vse sformatiral in inštaliral nove windowse, vendar kot sem že povedal ne vem kako lahko zaženem to particijo...v biosu sem zamenjal boot device vrstni red v neko čudno opcijo poleg HDD in CD-ROM, vendar mi reče device not found - sploh ne vem kaj naj bi to bilo.
Hvala za pomoč in se opravičujem za dolgo branje..
#-o :doubt:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak

Najprej naredi "soft" varianto in poberi zadaj (mišljeno spodaj) ploščo dol in zadevo sčisti. Prejšnji vikend sem to delal bratu na njegovem ACER 5920G in je kot dan in noč v primerjavi s prej - beri: ne zmrzuje več.

Itak veš verjetno že sam - v primeru da je glasen ko sam satan in ventilator dela in dela in dela.
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Ne vem če sem te razumel točno kaj misliš...?
Kaj moram dol vzeti in kaj ščistiti?
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Unicorn napisal/-a:Najprej naredi "soft" varianto in poberi zadaj (mišljeno spodaj) ploščo dol in zadevo sčisti. Prejšnji vikend sem to delal bratu na njegovem ACER 5920G in je kot dan in noč v primerjavi s prej - beri: ne zmrzuje več.

Itak veš verjetno že sam - v primeru da je glasen ko sam satan in ventilator dela in dela in dela.
Moj prenosnik je imel naloženo Visto in je bil počasen, ventilator pa je delal tudi v stand-by-u na ful obratih, kar je bilo zelo moteče.
Odkar sem naložil Win XP 64bit, dela 100x boljše in tudi ventilatorja se ne sliši skoraj nič več, ker ni potrebe da bi delal na ful. Pa še baterija zdrži vsaj 1/2 ure dlje - skratka XP-ji so zakon. Aja pa še 4 GB rama mi zdaj prepoznajo a ni potrebe da bi porabil vsega, kot se je to dogajalo na Visti.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Sashalljr
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 146 1,8TS
Kraj: Maribor

Mislim da moreš vklopit v bios-u D2D mode, potem mislim da gre naredit recovery ob zagonu, s tem da moreš pazit katero tipko stisneš mislim pa da je Alt+F2 ali Alt+F10...
V vsakem primeru si pa prej naredi Recovery na DVD-je, ker če boš uporabljal XP-je, ki niso licenčni(ne verjamem da jih boš šel kupit), ti lahko kasneje servis zavrne Garancijsko popravilo. Sploh pa pri Acer-ju, ki uporablja svoj software za nadzor porabe energije pa tak dalje in bodo enostavno rekli da si ga uničil.
It's not bad being small fish if you are PIRANHA!
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak

BRLE napisal/-a:Ne vem če sem te razumel točno kaj misliš...?
Kaj moram dol vzeti in kaj ščistiti?
Mislim sem - če je "starejši" (recimo več kot pol leta), potem je možno da se ti je na vent nabral prah in ti ga pregreje - tudi to je namreč velika možnost za počasno delovanje.

Drugače je pa Bearexov odgovor tudi pravi, a kot mislim je na mojem prenosniku tudi gor Vista in nikoli nisem imel problemov s počasnim delovanjem.
Odgovori
  • Informacija