AR 156 SW 1,9 JTD včasih cuka

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
dwx
Alfa Junior
Alfa Junior

Mogoče se je že kje pisalo vendar!

1.Moja alfa včasih malce pocuka tam med 2000 in 3000 obrati v drugi in tretji prestavi, če normalno pospešujem. Če pohodim gas se to nikoli ne zgodi.

Bil sem že na dveh uradnih servisih, pa nimajo pojma, zamenjali so mi že tisti Eko ventil pa ni bilo nič bolje.

Kaj bi bilo še mogoče narobe?

2. VNC system failiure se mi včasih prižge, ko pa avto ugasnem in ponovno prižgem, je vse v redu. Rekli so mi, da je to neki bug računalniški in da nima smisla popravljati. Kaj mislite vi?

Thx za odgovore!

p.s : AR je 2002 letnik
AR včasih zadovoljen, zadnje čase zmeri manj
SyGorg
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

se mi ni nikol do zdej zgodil ... upam, da se tud teb ne bo preveč ponavljal
:wink:
Uporabniški avatar
bokyboy
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Novo mesto

Imam isti motor 1.9 jtd in tudi pri meni se vsake toliko pojavi cukanje pri normalnem pospeševanju pri 2000-3000 obratov vglavnem v drugi brzini vendar drugih pojavov glede tega nisem opazil. Zaenkrat ni moteče ker ni tako pogosto.
Imel sem tudi probleme z tem VCD sistemov, dokler nisem opazil da to naredi takrat ko sistem ni prebral kodo ključa. Zato zdaj opazujem če ključek ugasne na armaturi in šele nato vžigam. Če ne ugasne, uzamem kontakt in probam še enkrat. Lahko rečem da že dolgo nisem opazil da ga ni prebralo. :roll:
Bolje vprašat in biti neumen 5 minut, kot pa biti tiho in ostati neumen celo življenje
padalec
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz imam tudi zelo podobne simptome na alfi 156 (1.9 jtdm)..

Cukanje se pojavi tu pa tam, nekje med 1800 do 2800 obrati. Sliši pa se kot da bi turbina "kihnila"!?... in enako je pri meni; če pohodim gas, cukanja ni... pojavlja se le ob normalnem pospeševanju..
Jadran1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Brežice

dwx

1.Problem:
Meni je delalo isto,so mi spucali EGR in še je bilo isto,potem so mi pa na Gril Servisu zamenjali LMM (danes) in dokazano je to bilo krivo,avto nič ne cuka in gre ko raketa. Aja LMM original z 2 letno garancijo stane 188€.

p.s. na pooblaščenih servisih imajo poseben postopek kako izločiš kaj nagaja (so mi pokazali tabelo)...lambda sonda,EGR in če je to OK,potem je sigurno LMM

pa še res je bil :wink:
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Pri meni obcasno cukne med 1500 in 2000 obrati, pri rahlem gasu.
Sem pa imel probleme z EGRom (bi je zapacan) in avto ni imel navora do ene 1600, naprej pa ok. Tako sem se vozil cca 4 mesece in takrat avto nikoli ni pocukal ! Ko so mi spucali EGR pa se vozi normalno, vendar spet obcasno cukne. Tako, da je verjetno pa malo glup EGR.
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Pri VDC bugih je v vecini primerov kriv nekoliko slab akumulator.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

ponavadi je LMM kriv za vecino nasih problemov. J... ti nemce.... :)
Odgovori
  • Informacija