Alfa 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Zavarovanje med razredom 100-130kw in nad 130kw je cca 300 eur, oziroma nekoliko manj ce imas ze 50% popust / na leto...
bikez
Alfa Junior
Alfa Junior

@Jessyka. Nekatere tvoje trditve moram demantirati, ker preprosto ne držijo :( . Sedaj je čisto odvisno, kako je motor čipam. Ker ima kr nekaj mojih kolegov čipane avtomobile ti lahko povem, da se motorji brez problema čipajo v kolikor ni bedak za volanom in da motor po čipanju deluje bolje (malo bolj je treba paziti na turbino). Sedaj pa je čisto odvisno kako je motor čipiran. V kolikor se vgrajujejo box-škatlice potem to res ni pravo čipanje ampak samo guljufanje računalnika :cry: , ki naredi samo to, da gre v motor več nafte, ki posledično tudi ne izgori tak kot treba in za temi avti se ponavadi kr konkretno kadi. V kolikor pa se posega v sam software računalnika pa je zadeva takšna, da se motor optimira, ker je pač tovarniško nastavljen na neke parametre (okologija, različni razredi zavarovanja v posameznih državah, prodaja drugih palet motorjev, .. ) in ta varianta je tudi ta, ki je prava :mrgreen: . Lahko ti povem, da imam tudi čipiran motor, ki se vrti na trikrat večjih obratih kot današnji dizli in ni nobenih problemov, pa čeprav se ga vrti non stop proti rdečemu polju in do sedaj še ni pokazal nobenih slabosti zaradi tega. Skratka lahko rečem, da se z pravim in ne "fake" čipiranjem življenska doba motorja praktično ne zmanjša, ker prej pleh vzame hudič kot pa motor + tega tudi drugi tunerji čipirajo avtomobile uradno in jih ljudje prav z veseljem kupujejo.
Sedaj pa še glede Alfe:
Normalno, da je tek 2.4 motorja bolj miren kot pa tek 1.9 motorja :) . Že sama narava motorja je taka. Prvi ima 5 valjev (to je 1.9 motor + 1 valj zraven, torej je praktično 2.4 motor izpeljanka iz 1.9), drugi pa 4 valje, več valjev pa pomeni bolj miren tek motorja. Tukaj je malo igračkanja z masnimi vztrajniki itd... Skratka, če bi ta Alfa imela npr. 6 valjev, bi tekla še bolj mirno, skratka več je bolje :), ekonomika poslovanja nas pa pri tem ovira, da nimamo takih motorjev, drgače bi vsi vozili npr. 8 valjne motorje :wink: .
In še nekaj tehničnih podatkov po čipiranju Alfe 1.9 napram 2.4
1.9 po čipiranju: Moč: 180KM, navor:390Nm, standard 2.4: Moč: 200KM, navor:400Nm. Skratka kakor vidiš bistvene razlike ni, sploh ker je za butanje ob zic potreben navor, konjiči so vidni šele v zgornji četrtini obratov, kamor z dizlom jaz ne bom posegal ravno pogosto. BTW. koliko obratov motor doseže pri hitrosti okoli 130km/h #-o ?

No upam, da nisi jezna, ker sem te malo demantiral :wave:
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Da ne odpiram nove teme, bom tudi jaz vprašal tukaj. Tudi mene zanima glede čipanja 1.9 motorja v 159. Avto ima sicer blizu 150.000km, tako da...ali bi znal biti kakšen problem?
In še nekaj....glede felten, kolikšen je ET, za 8,5Jx19"

Lp, Dejan
\°/
Ali
Alfist
Alfist

- Cena zavarovanja 1200€ - polni kasko 50% popust.
-Zakaj pa jst prodajam je pa mislim da že omenjeno nekje na forumu ter v mojem oglasu za avto..
lahko prosim pojasniš tole (nizko) ceno zavarovanja?
in kje je oglas za avto?
havana_club
Alfist
Alfist
Kraj: Primorska

Ma mislim da ni "nizko" zavarovanje....

Za isti avto sem letos plačal 1240€ polni kasno in zavarovanje.... pa popusta mam mislim da 40/50%....

LP David
Uporabniški avatar
andreiro
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

bivša alfica
145 1.6 boxer
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Mene je kasko (aod, aka, aas) prišel 876€ (1.9jtdm). Ampak, če bi danes kupoval, bi kljub temu izbral 2.4....
Čipana 1.9 ali 2.4?
Saj 1.9 (že osnovna) gre super, čipana verjetno toliko bolj, ampak 2.4 je prava poezija med dizelaši. Že sam zvok, ki je skoraj bencinski, te prepriča...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
bikez
Alfa Junior
Alfa Junior

A se kaj govori, kdaj naj bi prišel naslednik 159 ven?
Ali
Alfist
Alfist

novi motorji so že (1.8T 200KM, 2.0 JTD 170KM), ostalo po moje čez 2 leti
v Nemčiji cena nove 1.8T 25.000 eur.
bikez
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja novi motorji so že. Dokaj zanimive karakteristike, predvsem za dizelaša 2.0, ki ima 125kW in je torej v razredu<130kW. Zanimivo je tudi, da je dizl za 85kg lažji od predhodnika, kar ima za posledico manjšo porabo in boljše pospeške, ki so samo 0.1s slabši od famoznega motorja 2.4. Skratka =D>

Drgač pa na spodnjih linkih so podane karakteristike:
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopoda ... 59+1750+TB
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopoda ... 9+2.0+JTDM

Pa še eno vprašanje. Ali je v Alfo 159 možno namestiti drug avtoradio z enojno višino #-o ? Mislim, da sem nekje prebral, da radio lahko zamnejaš sam je poslal še pa še, sam nisem pa siguren o višini #-o .
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

bikez napisal/-a:Ali je v Alfo 159 možno namestiti drug avtoradio z enojno višino #-o ? Mislim, da sem nekje prebral, da radio lahko zamnejaš sam je poslal še pa še, sam nisem pa siguren o višini #-o .
Vse je možno. Kupiš si tako masko
Slika

in si vgradiš 1DIN avtoradio, kot v vse ostale... Cena v CarAudioEmpire je 16,80€.

Mene bolj zanima, kje za vraga bi dobil 2DIN masko za AR159. Sem obrnil internet podolgem in počez, pa nič... Ve kdo?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

bikez napisal/-a:Ja novi motorji so že. Dokaj zanimive karakteristike, predvsem za dizelaša 2.0, ki ima 125kW in je torej v razredu<130kW. Zanimivo je tudi, da je dizl za 85kg lažji od predhodnika, kar ima za posledico manjšo porabo in boljše pospeške, ki so samo 0.1s slabši od famoznega motorja 2.4. Skratka =D>
.
tle kaže razliko 0,7 s

http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... M+Elegante
bikez
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne vem od kje je sem jaz najdu 0.1s :D .
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Ko človek na tem forumu kaj vpraša nikoli skor ne dubi odgovora....same bedarije se vedno piše ki nimajo nič veze s temo oz vprašanji ki so v temi....tako da najlepša hvala za pomoč alfisti!!!

LP
\°/
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dejan156 napisal/-a:Ko človek na tem forumu kaj vpraša nikoli skor ne dubi odgovora....same bedarije se vedno piše ki nimajo nič veze s temo oz vprašanji ki so v temi....tako da najlepša hvala za pomoč alfisti!!!

LP
Za ET je najlažje it na stran od kakšnega proizvajalca platišč, poiščeš platišča, v tvojem primeru 19 colska za Alfo 159, in ti, če ne drugje na TUV papirju, ki ga snameš z neta lepo pišejo vse mere.

Jaz ponavadi grem na stran od Borbeta, tu pa imaš še podatke:

Grösse: 8.5x19
ET: 35.0
Lochkreis: 5 x 110.0
ML: 65.1
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Odgovori
  • Informacija