Sam imam vgrajeno navigacijo v 166-ki,Garmina 760,Garmina na Nokii N95,Tom Tom na dlančniku,vse sem preizkusil in če bi se moral odločiti za samo eno,bi vedno izbral tisto vgrajeno v Alfo.Merilo ni Slovenija,ampak tujina.
In kaj me moti pri ostalih,čeprav so vse verjetno boljše od Alfine navigacije.Kot prvo problem namestitve(žal mi je grdo),problem polnjenja(viseči kabli po armaturi,kratka avtonomija baterij),predvsem pa to,da lahko pri vgrajeni navigaciji poslušaš nemoteno glasbo,ki je nato prekinjena z glasovnim vodenjem.
Garmin sicer ima FM transmitter,ki pa je pri daljših vožnjah popolnoma neuporaben.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
No kot smo sedaj ugotovili ima vsaka navigacije prednost in slabosti. Zame najvecje prednosti garmina so avtokarte (cestne kot topo), prenosnost iz avta v avto, ga pa tudi uporabljam peš po mestih....kot route tracker. Slabost je res namestitev, ker zgleda grdo na sipi in kot je rekel drago, kabli za napajanje preko armaturne motijo. Pa vsakic, ko ga na potovanjih odklopim, ocistim sipo, da nepridipravi ne vidijo, da imam navigacijo.
Sem razmisljal o vgradnji garmina v avto, sam je prevec dela. Pred nakupom garmina sem razmisljal o nakupu alfine navigacije, ampak me je cena odvrnila od dejanja!
Ma za adrenalin bi moral v afganistan, al pa pakistan...dol itak ni cest Drugace pa je precej prirocna zadeva, predvsem pri iskanju prenocisc. Si nabases POI tocke (kampe,hostle, B&B, hotele,...) in ko se ti ne da vec vozit, samo poisces najblizje prenocisce in je reseno.
Ceprav sam si ze prej pripravim turo, ker ponavadi je toliko reci za videt, da pol stvari pol spustim.
LP
Mene je pa od nakupa alfe z navigacijo odvrnila,konzola,se pravi tiste številke kot v govorilnici pa reža za kartico,sploh ne mi všeč.Upam da ni kdo užaljen
Imam garmina in ko ga rabim ga napopam sovoznikovo stransko šipo itak nikol sam ne grem na trip,ker mi je met garmina na sprednjem steklu .
Spet moje mnenje,hvala za razumevanje
Jaz bom za letošnje potovanje kupil Garmina (čeprav bo moral biti na levi strani vetrobranskega stekla) in bomo videli kako se obnese. Drugače pa sem dostikrat šel na blef, naj omenim samo dve dogodivščini:
1.) Barcelona z Unotom; Se odpraviva v Valencijo in glej ga zlomka, ko sprašujem drago katero od treh cest pred Barcelono je treba ubrat, mi javi da nima več ZEMLJEVIDA!!!! Jebat ga, se ni za sekirat, lagano Bosanski vzamemo srednjo, ki je najbolj ziher in pravo v center, nasmejana novi dogodivščini naproti. Po kaki uri vožnje po mestu (cela flegma) najdema tablo z oznako avtoceste in že šibava proti Valenciji. Za zanimivost, večji adrenalin od vožnje brez navigacije je blo opazovanje porabe olja; dosežen moj osebni rekord porabe le tega: 4500 km - 11,5 l olja! (iskreno upam da ga nikoli ne presežem)
2.) Letos Sofija tudi brez vsakršnega zemljevida, navigacije pa itak. Musko naglas, da se zliješ z okolico (škoda ker ne kadim, ker bi bila integracija še boljša) in spet gasa v center!
V centru totalni šok na vseh področjih, predvsem kulturnem (šoferskem); ni čudno da sva videla policijo z Poršejem, ker tam so itak vsi šumaherji. Jebi ga, navigacija mi itak ne bi nič nucala - že če gledaš na cesto te vsi izsiljujejo; sem srečal enega frajerja, ki je prehiteval z kamp prikolico meni v škarje!
Če bi gledal navigacijo me itak ne bi blo tle, ker gre za milisekundne reakcije na situacijo; ko te šleper prehiteva po levi ima da greš ti mimo ovire po desni, drugače si v riti (ja tudi to se je dogajalo). Sicer pa to kar pravi Creed da se brišejo sledi, kje je bila navigacija, je totalno brez veze, itak ti drpnejo cel avto - govorim za Bugarsko.
Tako da brez veze je navigacija, ker ko zmanjka štroma - se lahko zaneseš samo na svojo orientacijo in zmogljivosti dojemanja okolice. Če ne si kot en naš bivši član foruma, ki se je sicer izpisal iz kluba; Kupiš navigacijo, isti dan vpišeš naslov hotela na Dunaju kamor si iz Vrhnike namenjen - navodil itak nisi prebral, ker pravi dedc jih ne bere - to je za pussye; naslova si BTW ne zapišeš na noben listek - zapomnil si ga itak nisi in odpičiš. No na Trojanah navigacija crkne, in ker nisi tehnični tip nimaš pojma kaj se je zgodilo, si po domače povedano v pizdi in se odpelješ na Dunaj kjer ene 5 ur blodiš po mestu da po sreči najdeš pravi hotel. Zgodba obstaja v eni izmed tem o navigaciji v 156 in jo lahko preverite.
Skratka, prvo pridobiti občutek za orientacijo, it na kako potovanje samo s zemljevidom in šele potem nabavit Garmina in njemu podobne.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Ja glede kraje se kar strinjam. Ze ko sem kupoval varnostne vijake za platisca, mi je rekel mehanik/kolega ,da so ti vijaki brezvezni...da danes ukradejo cel avto.
Glede navigacije je pa tudi tako...da se ne smes 100% zanest na napravo...se vedno je najboljsa papirnata avtokarta. No jaz imam oboje
Na potovanjih so pa itak zmeraj dogodivscine...z ali brez navigacije
Jaz sem Connect Navi+ nadomestil kat z GSM aparatom Omnia, ki ima že vgrajen GPS sprejemnik in 8Gb notranjega spomina. Karte celotne EU + SLO, HR, SRB, BiH so me stale 30€. Iz Ljubljane do Utrechta me je pripeljalo točno pred vrata cilja. So pa že Adria karte 2010
Adriaroute 2.20
AdriaTOPO 2.11
BlueChart Americas v2008
BlueChart Americas v2008 Tides and Marine services
City Navigator Australia 2008
City Navigator Europe NT 2010.1
City Navigator South Africa v6
Auto Drive Hellas 1.70
SCG Route 2.00
Tunisia V11