korekturni lak

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Exorcist
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice

Hm, je to mogoče govora o airbrushu za makete? :oops: Pa bi se dalo s tem popravit tud pikice od kamenčkov na havbi al je bolje da to prepustim strokovnjaku, ker sam se s tem še nisem ukvarjal?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Pikice osebno samo s čopičem pikam, ker ko bo več, bom raje celo stvar prebarval in prelakiral z večjo pištolo.
Drugače pa je v mojem primeru tale airbrush:

Slika

odgovoren za popravila manših delov (predvsem na 75-ki na zadnjih blatnikih).
Je pa airbrush pač nadomestek za spreje, ker sem imel dosedaj veliko srečo in so mi skoraj vsi (zmešani po naročilo pa vsi) pljuvali.

PS
Metalike je precej bolj zoprno popravljat kot pa navadne barve, ki so večinoma že sijajne in ne potrebujejo na koncu še nekaj plasti laka.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Moj airbrush je na pogled velik slabši kot Elbartotov... ampak zaenkrat služi svojemu namenu.

Glede pikic na havbi je v teoriji enostavno:
1.pobarvaš š čopičem, čim bolj natančno in če je možno s "kupčkom" tako da dobro "zaliješ" luknjico
2.zbrusiš (vodobrusno 2000), brusiš pa s trdo podlago in na široko, če se brusi samo pika, se hitro zabrusiš.
3.potem pa največja umetnost - strojno poliranje (različne abrazivnosti)

Pri vsem tem je treba bit kr dost previden, ker se sme odstranit max 20mikronov laka. Po domače povedano skoraj nič :)

Primer, kjer sem testiral to tehniko - fauve prej in potem - vidi se da sem popravljal le "ta velike" pike, majhne sem raje kar pustil...

Slika Slika
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Mi kdo zaupa s čem čistite airbrush. Vodna barva ni problem, pač spereš z vodo, kaj pa če uporabljaš lak. S čim sploh mešate lak? Nitro je prejedek za airbrush...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

V mojem primeru je nitro - posledično moram nove O-ringe nabavt (pač en obisk Tinexa v Šenčurju, pa bom imel zaloge za kar nekaj časa), drugi deli pa nitro prenašajo brez problema.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Namig za vse, ki rabite kej "malega" pobarvat:

B.L.I.K., trgovsko podjetje na debelo in drobno z barvami in laki, mešalnica, d.o.o.
Zaloška cesta 165
1000 LJUBLJANA

Telefon: 01/546 51 05
Telefaks: 01/546 51 05

ne da bi delal reklamo, ampak zadnjic sem sel tja, kjer so mi zmesali 400 ml metalne barve v sprayu za 15 eur, potem se 5 eur za prozorni lak in gremo se avtolicarja. Barva se odlicno ujema. Barval sem zamenjana vrata (zacasno seveda), pa se ob malo umazanih vratih sploh ne vidi, da je spray :)
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Za ta BLIK sem že slišal. Baje še vedno miksajo akrilne barve, ampak tega nisem preveril. To da ti dajo pa barvo v sprej pa nisem vedel. Zelo pohvalno.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

no, zdej lahko dobis samo se barvo na vodni osnovi, ce se ne motim.
lp, P
Uporabniški avatar
GregorS
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Bom kar tukaj vprašal :)

na svoji 159ki bi imel nekaj malenkosti za popravit. Je kakšen mojster tukaj, ki bi mi lahko to pomagal?
Sicer je tukaj v Mariboru ena firma, ki je prav specializirana za popravljanje prask, vendar za vsako (če je na različnih mestih) računajo 50€, "pravi" avtoličar pa avtomatsko hoče pobarvat npr. cel odbijač.

Tako da bi lepo prosil za kakšnega mojstra iz Maribora ali okolice, barvo bi že zrihtal pri kakšnem ličarju da mi jo zmeša, pri delu pa bi potreboval nekaj pomoči.

Najlepša hvala
Odgovori
  • Informacija