Norveska by Creed

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ola pa zacnimo
Ze zdaj povem da imam ogromno slik in da jih bom se vec izpustil, ker drugace se bo stran prepocasi nalagala.

Za letosnji dopust se mi je uresnicila dolgoletna zelja, da se z avtom odpravim na Norvesko, vse do Nordkappa. Koncno se je vse poklapalo...denar, avto, dopust...vendar, kot boste videli, ni slo vse po nacrtih, ampak ne gre vedno vse kot smo si zamislili :roll:

Ne bom utrujal s slikami s poti, ceprav so ene prav zanimive.
Zacelo se je z dolgo potjo preko Avstrije,Nemcije, Dansek in Svedske do Norveske. Nekje pred Svedsko/Norvesko mejo sva si (brezplacno) ogledal starodavne poslikave na skalah in open air museum

Slika
Slika
Slika
Slika

Za prvi dan Norveske je bil na sporedu ogled glavnega mesta Osla. Mesto je res zanimivo, urejeno in cisto. Za vhod v mesto je potrebno placati mestnino, ki pa jo nisem (vsaj zaenkrat se) placal, saj imajo cestninjene avtomatsko. Ti se samo zapeljes skozi cestninsko postajo, kjer te posname kamera...racun prejmes po posti. Cena enkratnega vhoda je 20 Norveskih kron (NOK) kar je ekvivalentno 2€. No v samo mesto sva se odpravila z javnim prevozom, ki je super za taka potepanja. Nabavila sva si "turisticne" karte/vstopnice aka. Oslo Pass v ceno katerih je vsteto za 24/48 ali 72 ur na voljo vse javne prevoze (avtobus, metro, underground, ladjice) in pa brezplacen vstop v dolocene muzeje. Midva s punco sva si ogledala 3 muzeje med njimi tudi Muzej Nobelove nagrade, Viking museum, mestni park, parlament, staro mestno jedro Gamla stan in se in se...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Park znan po kipcih..Vigeland park
Slika
Slika
Slika
Slika

Opera v Oslu je tudi fascinantna zgradba...zadeva "strli" iz morja in niti ena njena ploskev ni pravokotna ali vzporedna z drugo stranico
Slika
Slika

Nisem verna oseba ampak cerkve na Norveskem se mi res dopadejo..simpaticne lesene hiske stare skoraj 1000 let!!! V eni od cerkvi so imeli tudi neko ceremonijo v lokalnih oblacili..kar sem seveda iskoristili, skupaj s se enimi Italijani :mrgreen:
Slika
Slika
Slika
Slika

Naslednjih 3 dnevi se niso najbolj posrecili....je naneslo da so vsi pohodi ki sem jih imel v planu prisli dan za dnem #-o Smo stisnili zobe in je slo.
Pokrajina pa neverjetna!
Slika
Slika
Slika

In prvi fjord
Slika

Pohodniski izleti po neverjetnih Norveskih planotah in fjordih. Narava je res mistična!
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vode Norvežanom ne bo zmanjkalo. To se res ni za bat. Slapovi se spuscajo preko 500m globoko. Imajo tudi 3. najvisji slap na svetu!
Slika
Slika
Slika

Naj recem se kako o njihovih cestah. Ceste so odlicne, brez lukenj in tudi dovolj siroke. Le na nekaterih planotah je cesta ozka. Ampak to za Slovence vajenih nasih cest, ni nic hudega. So pa nekaj neverjetnega njihovi predori. Zadeve so dolge po nekaj kilometrov (navadno preko 5km), se spuscajo pod morjem, preckajo hribe po dolgem in pocez. In kar nebi bilo dovolj...vmes vtaknejo vse vrste ovinkov...od 180° pa vse do 360°! Aja in vsi predori so "nedokoncani" in z zelo slabo osvetljavo!
Slika
Slika

No vsi ki so bili kdaj na Norveski vedo da dezevnega Bergna in njegovega starega dela Bryggen ne smejo izpustiti...dezja pa nikjer! :D

Slika
Slika
Slika
Slika

Norveska je najbolj znana zaradi fjordov..na katerih imajo res neverjetne razgledne ploscadi
Slika
Slika
Slika

Na poti Geiranger fjorda, ki je pod UNESCO-vo zascito
Slika
Slika
Slika
Slika

Geiranger fjord
Slika
Slika
Slika
Slika

Seveda vsi ste ze slisali za palcka Davida in "njegove" trole. No to so Trolove lestve
Slika
Slika
Slika

Na poti do Trondheima sva se s punco povsem po nakljucju peljala mimo najglobjega jezera na Norveskem. Seveda pa sva si morala ogledati tudi Atlantic!
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Trondheim
Slika
Slika
Slika
Slika

No tukaj bom zaenkrat koncal, saj se je tukaj najina pot po Norveski zakljucila, zaradi tezav z avtom. Vem da je ogromno slik, ampak ze to sem 2x zreduciral, da sem prisel do tako "majhnega" stevila slik. V nadaljevanju pa bom predstavu se ostanek poti po Svedski in Danski...ampak to v drugi temi.

LP
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: prestolnica

Fantasticne slike! Svedska in severni rt sta tudi moja zelja, ki se mi je se ni posrecilo realizirati. Sem kar mravljince dobil pri slikah z vrhov fjordov!

Skoda, ker si moral prekiniti...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Enkratno =D>
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Amapak res =D> =D>
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Kot vedno fenomenalne slike, čemur je botrovalo tudi fantastično vreme. Kaj pa je Alfica zatajila, da si moral potovanje prekiniti? A si to že kje povedal?
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Udovč
Alfist
Alfist
Kraj: Breg ob Bistrici

Odlična predstavitev in zelo lepe slike! =D>
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Prelepe slike v prelepi deželi..... =D> =D>
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
mkd156jtd
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana-skopje

res so dobri svaka cast =D> =D>
svet se vrti okoli AR
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zelo lep konec sveta, zelo lepe slike, samo jaz si nebi upal jet stati na tisto skalo in nakoncu tok visokih skal ob robu stat :D
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

Hvala, ker z nami delite svoje lepe dopustniške trenutke in fotografske poglede na svet!
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

nice
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

fenomenalni izlet!

lepe fotke!! =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

zares čudovite slike =D>
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala vsem.
Bearex napisal/-a:Kot vedno fenomenalne slike, čemur je botrovalo tudi fantastično vreme. Kaj pa je Alfica zatajila, da si moral potovanje prekiniti? A si to že kje povedal?
Ja za kakovost fotk je definitivno precej krivo vreme. Sem videl precej fotk moje relacije na GE...in ce niso v soncnem vremenu enostavno ne zgledajo tako fenomenalno.

Glede avta...se vedno ne vem kaj je. Pojavil se je ropot...zelo glasen ropot med voznjo v hrib. Najprej v ovinkih, zaradi cesa sem posumil zglob. No ko je zacela zadeva ropotat vedno bolj...tudi na ravninah...sem se zglasil na servisu. Na mojo smolo sem se zglasil na dan petka tik pred zaprtjem....kar je pomenilo da mi niso mogli nic pomagat. Casa nisem imel da bi cakal, zato sem se odpravil naprej. Kar je le poslapsalo zadeve. Potem je pa se drugi problem. Ce se jo kdo vozil kdaj po Skandinaviji bi vedel da se zgoraj vozi samo z Volvoti in Saabi. Drugo ne obstaja! Sploh!! V 25 dneh sem srecal 5 alf in ravno toliko servisov sem obiskal...neuspesno! Ali ni bilo mehanikov....pac cas dopustov, ali bi moral cakati na rezervne dele, ali pa bi se moral narocit in cakat 14 dni na vrsto. No avto smo nekajkrat pregledali...bolj vizualno...popravili nismo nic. Tako da sem se do doma pripeljal. In glej ga zlomka.....avto pred Tauren tunelom v Avstriji zacne normalno delat. #-o WTF? Se vozim 14 dni po nasih krajih avto nikoli ne zaropota. Se peljem na morje za vikend...spet ropot...pridem domov, spet vse OK.

Evo da si boste lazje predstavljali...kaj vas caka :lol:
http://www.shrani.si/?v/87/OaIe0HL/dsc8 ... otanje.avi

No zadnji sklepi so...ali polosovina, kak lezaj, zglob ali pa diff. Who knows :-k Ma bomo resil tud to. Ce ne prej ko se kaj zlomi :doubt:

LP
Uporabniški avatar
Black_kitty
Alfist
Alfist
Kraj: Okolica lj. ( Horjul )
Kontakt:

zares lepe slike + lepo napisano =D>
Odgovori
  • Informacija