Komu sem sedaj stopil na žulj? Ne vem, da bi tebi... bom pa dal eno "kar tako": Se ti ne zdi da pišeš v temo le toliko da me negiraš, čeprav ne veš zakaj in kaj pravzaprav ti na postih ni všeč? Ok, poleg tega da so dolgi...
A nisi opazil, da ima 3/4 forumašev vprašanja, pa niti na pooblaščencu ne dobijo odgovora? "Nihče" nima kakih težav, vsi imajo pa vprašanja kako in kaj popravit. Hondaši so pičke, BMW je za čefurje, Audi je dolgočasen in sterilen,... skratka vsi ki se odločajo za drugo znamko so čudaki. A ni to "malo" čudno?
Verjemi, da se zavedam, da sem na A.L.F.A forumu in zadržim prvi vtis (v kolikor je slab) najprej zase da se malo "prevetri" in ga objavim (če sploh) v lepši obliki. "Gnus" ni ravno v pravem pomenu besede, ker si konec koncev še vedno lastim 3 Alfe, ja.
V vseh letih obstoja foruma ter tudi kluba sem bil mnenja, da se je vseeno izkristaliziralo neko videnje ali mnenje o avtu ki ga vsi kujemo v zvezde. Tudi ljudje nismo popolni... Seveda tudi naše Alfe niso. Dajmo si to povedat in bomo veliko bolje spali. Prebiram poste o super predelavah (lepo), o stajlingu (lepo), vprašanja o tehniki, nikjer pa ni tiste pristne yugo kletvice ko je treba kaj popravit. Vsaka stvar ima 2 plati, in tisto drugo iščem... črno/belo, dan/noč... pri nas ni nikoli črno, nikoli ni noč, ne pada dež... takoj ko nekdo reče da je črno: "si pa že nekaj delal narobe, da je tako!", in "noč ne pride kar tako - nekdo je dolival premalo olja in premalo božal!"... Nisem razburjen ali karkoli podobnega - le želim ...morda izsilit, ker drugače ne gre - da Alfa nikakor ni neko božanstvo. Ja, tudi kvari se! Kvarijo pa se brezvezne stvari, ki bi lahko bile že eliminirane v kali. Se špara na materialih, nič ni predimenzionirano,... pa pri drugih znamkah je še huje,... PA KAJ POL! Zanima me Alfa. Zakaj tako in ne drugače.
Želim kakšen post v stilu 2.0 TS riba ker se pregreva... ker je karter preblizu ojnici in ta se po teranju (ko avto stoji) pregreje.
Dejstva torej.
Pozna še kdo kakšno?
33 rjavi ob odprtini za tank, ker je tako butasto dizajnirana, da od kolesa tja zmeče ves drek, potem ga pa normalen uporabnik tam ne spuče ker mu na kraj pameti ne pride da bi tam pucal.
Še kaj?
Variator v originalu (brez protipovratnega ventila) ropoče, ker se X-krat zažene "na suho"... Kaj je lahko narobe? Lahko zarad tega ostanem na cesti? Ok, NE. Nič ne bo zletelo stran, nič ne bo utrgalo - samo zvok te bo spravil ob živce.
Kako sam popravit ta prekleti MAF, LMM... ker stane celo premoženje. Kakšen upor je noter, da naslednjič ne bom spet plačal 400€ za menjavo.
Katera lamdba še paše / je identična / je normalno zamenjljiva originalu ki je očitno zlat.
Zakaj ima 33 15 (pretiravam) različnih pletenic za ročno?
Kaj naredim da se to in ono ne bo zgodilo ravno meni...
...
Ko bom pa otroka dobil, bom pa takšen kot večina očkov tu gor
Srečen, nor od veselja - nikakor pa ne nor ob vzgoji kot jih tut nekaj (jih poznam) zna bit. Otrok mora pojest nekaj dek dreka da je zdrav, mora past, mora ga kakšna žival morda tut kaj več kot samo hudo pogledat,... ne pa, da odraste v sterilnem okolju, potem pa po vrsti zboli za vsem mogočim.