Kaj še preostane?...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

Sorry, MODEL, zopet nisi prebral vsega - v postu sem sprožil debato zakaj pravi Alfisti (alfanatiki) ne priznajo napak svojega avta. Česa jih je strah?

Komu sem sedaj stopil na žulj? Ne vem, da bi tebi... bom pa dal eno "kar tako": Se ti ne zdi da pišeš v temo le toliko da me negiraš, čeprav ne veš zakaj in kaj pravzaprav ti na postih ni všeč? Ok, poleg tega da so dolgi...
:lol:

A nisi opazil, da ima 3/4 forumašev vprašanja, pa niti na pooblaščencu ne dobijo odgovora? "Nihče" nima kakih težav, vsi imajo pa vprašanja kako in kaj popravit. Hondaši so pičke, BMW je za čefurje, Audi je dolgočasen in sterilen,... skratka vsi ki se odločajo za drugo znamko so čudaki. A ni to "malo" čudno?

Verjemi, da se zavedam, da sem na A.L.F.A forumu in zadržim prvi vtis (v kolikor je slab) najprej zase da se malo "prevetri" in ga objavim (če sploh) v lepši obliki. "Gnus" ni ravno v pravem pomenu besede, ker si konec koncev še vedno lastim 3 Alfe, ja.

V vseh letih obstoja foruma ter tudi kluba sem bil mnenja, da se je vseeno izkristaliziralo neko videnje ali mnenje o avtu ki ga vsi kujemo v zvezde. Tudi ljudje nismo popolni... Seveda tudi naše Alfe niso. Dajmo si to povedat in bomo veliko bolje spali. Prebiram poste o super predelavah (lepo), o stajlingu (lepo), vprašanja o tehniki, nikjer pa ni tiste pristne yugo kletvice ko je treba kaj popravit. Vsaka stvar ima 2 plati, in tisto drugo iščem... črno/belo, dan/noč... pri nas ni nikoli črno, nikoli ni noč, ne pada dež... takoj ko nekdo reče da je črno: "si pa že nekaj delal narobe, da je tako!", in "noč ne pride kar tako - nekdo je dolival premalo olja in premalo božal!"... Nisem razburjen ali karkoli podobnega - le želim ...morda izsilit, ker drugače ne gre - da Alfa nikakor ni neko božanstvo. Ja, tudi kvari se! Kvarijo pa se brezvezne stvari, ki bi lahko bile že eliminirane v kali. Se špara na materialih, nič ni predimenzionirano,... pa pri drugih znamkah je še huje,... PA KAJ POL! Zanima me Alfa. Zakaj tako in ne drugače.

Želim kakšen post v stilu 2.0 TS riba ker se pregreva... ker je karter preblizu ojnici in ta se po teranju (ko avto stoji) pregreje.

Dejstva torej.

Pozna še kdo kakšno?

33 rjavi ob odprtini za tank, ker je tako butasto dizajnirana, da od kolesa tja zmeče ves drek, potem ga pa normalen uporabnik tam ne spuče ker mu na kraj pameti ne pride da bi tam pucal.

Še kaj?

Variator v originalu (brez protipovratnega ventila) ropoče, ker se X-krat zažene "na suho"... Kaj je lahko narobe? Lahko zarad tega ostanem na cesti? Ok, NE. Nič ne bo zletelo stran, nič ne bo utrgalo - samo zvok te bo spravil ob živce.

Kako sam popravit ta prekleti MAF, LMM... ker stane celo premoženje. Kakšen upor je noter, da naslednjič ne bom spet plačal 400€ za menjavo.

Katera lamdba še paše / je identična / je normalno zamenjljiva originalu ki je očitno zlat.

Zakaj ima 33 15 (pretiravam) različnih pletenic za ročno?

Kaj naredim da se to in ono ne bo zgodilo ravno meni...

...

Ko bom pa otroka dobil, bom pa takšen kot večina očkov tu gor :lol:
Srečen, nor od veselja - nikakor pa ne nor ob vzgoji kot jih tut nekaj (jih poznam) zna bit. Otrok mora pojest nekaj dek dreka da je zdrav, mora past, mora ga kakšna žival morda tut kaj več kot samo hudo pogledat,... ne pa, da odraste v sterilnem okolju, potem pa po vrsti zboli za vsem mogočim. :wink:
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sej vse lepo in prav..

samo res ne rabis pisati esejev o tem kako neka znamka avta ni popolna:D

To vsi vemo. Vse se kvari, vse ima svojo garancijo. Kdor misli da so alfe imune na napake/okvare je idiot.

Na nasprotni strani pa so idioti tisti, ki ko jim omenis alfo, recejo da so to kraljice odstavnih pasov..

bucke..

Vsak avto se kvari, pa je to mercedes, bmw, audi, skoda, renault, citroen. Za vsakega nastetega poznam vsaj dva primera, ko se je avto (v polovici primerov celo NOV) pokvaril tako hudo, da so lastniki zdevali vanj ogromno denarja, casa in zivcev.

In kot sem rekel..za to ugotovitev ne rabimo tako dolgih esejev, ki so popolnoma dolgocasni..
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Mah, sej taka vprašanja se porajajo tudi pri drugih znamkah:

- Zakaj je imel moj Golf I edini na fleksibilni cevki od karoserije do prednjih zavornih čeljusti LEVI navoj in sem za njo dal takratnih 5 jurjev, med tem ko je taka z desnim navojem stala jurja?

- Zakaj je moral kolega pri redni menjavi diskov na svojem BMW-ju 320D l.2005 menjati tudi ČELJUSTI (cena 180kSIT) in zakaj mu je šla turbina pri 75kkm (baje serijska napaka - menjana pod garancijo)

- Zakaj praktično ni VW-jaša, ki ne bi že vsaj že 2x menjal LUFTMESSERJA, četudi ima ljudski voz šele 1 leto?

- Zakaj ima kolega Forda Mondeota pri popoldancu vsaj 1xmesečno zaradi bedarij (razni senzorčki, cevi in druge malenkosti)

- Zakaj je kolegu Scenik že tolikokrat crknil na cesti, da so pri vlečni službi z njim že na TI?

Skratka take probleme imajo vse znamke in vsi si jih moramo priznati, to pa da se projecira, da je Alfa totalno zafukana je pa itak brezpredmetno.

Dejstvo je da je Unicorn še imel morda pošten namen s svojim prvim postom, ampak kot vedno, omaganega človeka v puščavi najprej napadejo mrhovinarji, ki pa jih na tem forumu ni malo.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Unicorn, kar ti opisuješ kot "alfiste", lahko rečeš za vse "-iste" ali "-aše" (s tem mislim golfiste, audijaše, hondaše, bmwjaše, you name it...)

To je tipičen primer kako obratuje spletni forum, ki je posvečen eni znamki avtomobilov. Na vsakem forumu ki je namenjen eni znamki boš našel poste v katerih se:
- poveličuje znamko
- govori o voznikih drugih znamk kot nesposobnih kretenih
- govori o okvarah ki "so zelo pogoste ampak who cares as long as I drive my preferd_manufacturer"
- govori kako avtomobili te znamke zgledajo super
- kako se drugi avtomobili tudi kvarijo in da ni drugje nič drugače
- ...
- ...

Mislim da je največji "problem" okoli tvojih postov, da bi rad spremenil svet... ampak na žalost se tega ne da.
Trenutno je avtomobilska industrija na poti k temu da avtomobili postanejo potrošni material. Ker drugače čez 10 let ne bomo imeli več nobenega dela.... Življenska doba ~7let. In dizajnirani so, da zdržijo točno tolk kot je garancijska dobra, ali pa še malo manj.
Če danes iščeš avto v stilu mercedesa iz 80ih ga žal ne boš našel.

In lahko se vsi skupaj raztrgamo, pa ne bomo nič spremenili... na žalost.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

SubjectX napisal/-a:dude, get bmw, u're life will be easier..and less interesting..

Me prov zanima kako bos reagiral, k bos otroka dubu:D
"Dude", to pa sploh ni offtopic :roll:
SubjectX napisal/-a: In kot sem rekel..za to ugotovitev ne rabimo tako dolgih esejev, ki so popolnoma dolgocasni..
Ne beri! Si kdaj pomislil, da nekateri pa tole z veselju berejo (prvi post in ne to bedno kregarijo)? :roll:
Bearex napisal/-a:Mah, sej taka vprašanja se porajajo tudi pri drugih znamkah:.
Unicorn napisal/-a:pa pri drugih znamkah je še huje,... PA KAJ POL! Zanima me Alfa. Zakaj tako in ne drugače.
:|
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ozi za moderatorja! Aja, ups 8)

Fantje, prosim za debato na nivoju še naprej in brez nepotrebnih nevmesnih komentarjev [-o<
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Sam Unicorn-a povsem razumem.

Dejansko je res, da se na vsakem forumu najdejo pametnjakoviči, fanatiki, butli,... Sam to razumem, dokler vidiš da gre za neke zelence, ki še niso splezal iz pubertete.

Ko pa temu enakovredne izjave prihajajo izpod prstov odraslih oseb, potem pa je prav, da to tudi na glas pove.

Sam sem registriran na xy forumih raznih znamk, katere sem si lastil oz. o nakupu katerih sem razmišljal. Ponekod dobiš zares uporabne informacije, da se lažje odločiš, morda celo spoznaš kakšnega prijetnega forumaša, drugje pa hitro spokaš, ker je vse skupaj eno veliko nabijanje in skupinsko tuljenje v rog.

Meni se zdi, da je ta tema zrela za zaklep, saj je Unicorn izlil svoj gnev, vsi ostali pa so/smo tudi povedali kar smo imeli.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

@unicorn:
zakaj bi dajal za maf/lmm 400€, če pa ga avtoelektronika prodaja za npr. 150€?

pa pomoje, če ne bi bilo "fanatikov" tudi ne bi bilo foruma oz. alfa kluba :)

imaš ljudi, ki niso na nobenem forumu in niso nobeni fanatiki ampak ne bodo nikoli priznali da se je kaj pokvarilo na njihovem dragem (nemškem) avtomobilu. mislim da imajo hondaši izraz za servisiranje avtomobila besedo tuning :lol:

in v državi foušije bo normalen človek šel znancu/sosedu/... razlagat, da se mu je nov avtomobil za 30k€+ pokvaril? #-o

isto kot sem slišal, da je en lastnik mercedeza na servisu zahteval nadomestni avtomobil v isti barvi kot pa je njegov. samo zato da ne bi njegovi zaposleni ugotovili, da je njegov avto spet na servisu. 8)

je mogoče GM kaj kriv da se AR159 toliko kvari?

alfa ima probleme z bencinarji, bmw pa z dizli :roll: #-o :)
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Naj prvo pojasnim nekaj stvari, sploh tistim ki me osebno ne poznajo a vseeno se jim zdi da vejo o meni več kot vem jaz sam . . .

@roskson, nobenemu ne vsiljujem svojega mnenja in nobenega ne "podim" iz tega foruma, saj po drugi strani še sam zadnje čase zelo malo sodelujem tukaj. Edino kar sem rekel je to, da nekdo ki presede na drugo znamko, ki ga pri Alfi vse moti, ki v zadnjih nevem koliko postih ne dela nič drugega kot kritizira znamko, ki sodeluje v temah samo z razlogom provociranja in je to še otroku jasno kot beli dan, tak uporabnik pomojem nima več kaj koristnega povedati na forumu ljubiteljev vozil določene znamke ki njega sploh ne zanima več. Mene to moti, nekoga drugega ne, spet tretjega popolnoma boli k***. Na forumu so itak trije tipi uporabnikov, tisti ki večinoma prebirajo forum z namenom da izvejo kaj koristnega, tisti ki radi sodelujejo, postajo, dajejo koristne informacije in nasvete in jih veseli, da lahko s svojim znanjem koristijo ostalim, potem pa še nabijalci in provokatorji katere lahko vržemo v skupen koš. Torej, zakaj bi bil vesel, da ta tretja skupina sploh obstaja ?
Ne vem od kje tebi, da imam z nekaterimi nerazčiščene zadeve in da je bolje da to rešim na štiri oči ?!? Na koga si to mislil ? Naprimer z Gorkichem se pogosto udariva na enem ali drugem forumu, pa smo bili na pijači prejšni teden, pa še potem sva se dvakrat srečala in rekla par besed. Ozi ima občasno tudi takšne izjave ki mi dvignejo pritisk, ampak izven forumov nimam kaj rečt čez njega in sva skoraj vsak dan v kontaktu. Skratka, če se s kom na forumu ne strinjam in rečeva kakšno eden čez drugega, to še ne pomeni, da v realnem življenju na štiri oči ne najdeva skupnega jezika.

@Ozi, ker si par strani nazaj citiral del mojega posta in napisal spodaj "Unicorn si slišal ...", naj ti samo povem, da si udaril precej mimo, saj večinoma kar sem napisal, se je nanašalo na "koga drugega" in ne na Unicorna, čeprav je prav on zaleč to temo.

Vedno bolj razumem AR164TB zakaj se je raje umaknil kot pa da se daje z uporabniki ki enostavno ne razumejo zakaj je (naj bi) tale forum sploh nastal. Vsak ima pravico do svojega mnenja in tle se strinjamo vsi verjetno, ampak ne pozabite na kakšnem forumu smo. Ni to splošni forum o vseh znamkah, kjer se dajemo eden čez drugega katera je boljša, ampak forum namenjen ljubiteljem znamke Alfa Romeo.
Ne vem zakaj so potrebne take teme, kjer se piše kako je Alfa zanič, kako se Alfa kvari, kako kdo ni zadovoljen z njo..... Vsi vemo, da Alfa ni nepokvarljiva, ker imamo veliko tem o problemih za vse modele in skratka je forum v veliki meri tudi temu namenjen (pa ne samo forum AR). Če nekdo ni zadovoljen nad svojo Alfo ali celo razočaran nad njo, ne vidim razloga, da odpira za to novo temo, saj večinoma vsak predstavi svojo Alfo v galeriji in je tisto "njegova" tema, tako da lahko vse svoje razočaranje brez problema zlije v že odprto temo o svoji Alfi.
Sam recimo ne pišem o vsakem problemu ki ga imam z avtom, saj se mi zdi nesmiselno, lahko pa naštejem vse od A do Ž kaj je bilo na avtu delano, če me bo kdo vprašal. Konec koncev tudi vsakič ko se kam peljem in sem zadovoljen z njo, ne priletim takoj na forum in napišem kako je danes delala enkratno in kako mi je prinesla nasmešek na obraz, saj bi bil že po petih minutah okronan za fanatika.

Ker smo že pri besedi fanatik (je*** mu kako mi ta beseda naježi dlako), ki jo nekateri enačite z besedo Alfist (na moje presenečnje tudi Unicorn, katerega sem imel za Alfista z veliko začetnico), sem se spomnil na tale stavek ki sem ga pred časom prebral " Trosenje besede "fanatik", kot neke vrste zastraševalnega učinka po nasprotniku v debati, kaže samo na nekoliko neumnejši profil. ". Meni "fanatik" deluje zelo negativno, torej je tudi biti alfist nekaj predvsem negativnega po mnenju nekaterih.
Se pravi če sem alfist sem avtomatsko fanatik, če ne odpiram tem in pišem kakšna jajca so te Alfe sem fanatik, če že vem da bo moj naslednji avto tudi Alfa sem fanatik ?

Vsak ima svojo zgodbo kako je prišel do tega, da si danes lasti Alfo, vsak zase ve ali se ima za alfista ali zgolj za trenutnega lastnika alfe in vsak zase ve ali bo naslednji njegov avtomobil še vedno alfa ali bo zamenjal znamko in do tukaj je vse jasno. Nobenega ne obsojam, če se odloči da presede na sedež konkurence, obsojam pa to, da ne spoštuje tistih, ki nekaj damo na znamko Alfa Romeo, ki nam je več kot le prevozno sredstvo. Lahko razumem vse razloge zakaj Alfa ni več avto za vas, lahko razumem tudi zakaj si še vedno želite ostati na AR forumu kljub temu, da si ne lastite več Alfe, ne morem pa razumeti, zakaj vse to blatenje znamke in prepričevanje ostalih kaj Alfa je in kaj ni, čeprav ste vse to pustili za sabo in z Alfo nimate nobenega problema več. Kaj naj si potem mislim, kot to, da je namen vsašega pisanja samo provociranje ?

Normalno da je prav, da se tudi na Alfa forumu piše tako pozitivne kot negativne stvari o znamki, če to piše nekdo, ki si jo še vedno lasti in če je tudi kritika pozitivno usmerjena.
Če enkrat pišeš kritiko čez Alfo drugič pa pohvalo je to nekaj normalnega, če pa že dva meseca samo kritiziraš, potem je pa zadnji čas da zamenjaš, saj sam se res ne bi vozil okrog v nečem kar mi ne da vsaj malo zadovoljstva.
Slika
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

alro napisal/-a:...če že vem da bo moj naslednji avto tudi Alfa sem fanatik ?
.
To že mal na fatanika vleče, če iščeš kaj takšnega kar znamka trenutno ni očitno sposobna ponudit :roll: in ja vem....ti si zdaj iz teh "let" in boš verjetno posegel po 1.9JTDm, ampak nekateri pa mogoče nebi. Saj npr. na bmw forumu tudi malo kdo vozi čisto novega bmwja, ampak se pa stari dobijo takšni in drugačni. Pri Alfi se dobi pa stara 1.9JTDm npr. kar specifično pri 159. 2.4 se premakne je reg. divja (bmw ima tle par ostalih opcij), 3.2 je omg in potrebno kompresor zmontirat gor, 2.2 problemi in ni več supporta od firme, ker ga ne bodo delali več in poraba/zavarovanje. Zdaj je vsaj končno 1.8TBi.

Tisto zgoraj sem napisal za joke, ker bi ravno tako lahko tisto namenil Unicornu kar si pisal. Če ne pa drugič jajca v roke in kar po imenu napisat kdo ti je na rep stopil :wink:

Kar praviš prepričevanje - jaz nobenega ne prepričujem, da je Alfa jajc. Še nasprotno ponavadi delam, ko me kdo povpraša kako je z njimi. Ne vsega tako "resno" vzet, ker mislim da Unicorn ni hotel popljuvati znamke v smislu, da vse kar naredi je jajc.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

@alro: Podpis, kot velikokrat

@ vsi ostali: glede na to, da je tale tema prišla do zaključka, dajmo jo izkoristit še za nekaj, kar je alro načel, ker je tale tema najbolj brana; in sicer, da vidimo, koliko nas je na forumu fanatikov oz. alfistov po želji, lahko tudi nekdo drugi napiše napiše koga meni, da je (fanatik oz. alfist)...

Fanatiki oz. alfisti so:
1.) Alfista

Ciao Alfista
:mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Fanatiki oz. alfisti so:
1.) Alfista
2.) AR164TB - verjetno Extra Alfist-fanatik,vozim Alfe že 25 let
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Pa še tole.V sredo sem menjal olje na AvtoTriglavu.Izredno dober odnos do strank.Pohvalno.In ko sem čakal pred sprejemno pisarno,da bo avto gotov,se pripelje gospod mojih let z 159-ko Q4 na servis.Za njim se je pripeljala gospa,predvidevam da žena,z 147-ko in preden sta se odpeljala sem ujel še pogovor z sprejemnikom o tem,da bo pripeljal na servis še 156-ko,ki jo še ni prodal.Alfist,fanatik,preprodajalec avtov?
Kdo ve,žal mi je samo da ga nisem malo povprašal.
In kot sem že večkrat napisal.Po širnem svetu se vozi na tisoče zadovoljnih lastnikov Alf,ki jim znamka,kakršna pač že je,ustreza v vseh pogledih,pa žal ne sodelujejo na forumih.
Pred leti sem se na forumu "bodel" z določenimi "Alfisti",ki pa jih danes seveda ni več,saj so zamenjali znamko,takrat pa so bili zelo pametni.
Zdaj se je sestava forumašev precej zamenjala,ampak problem je isti,vsi so zelo pametni in solijo pamet nam,pravim Alfistom.
In koliko nas je na forumu še starih Alfistov od 3871 prijavljenih?10,20..
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
transformator
Alfa Member
Alfa Member

Uf ta tema je pa polna matuzalemskih postov...clovek more prav po kokice it, da se prebije cez.

Drugace pa jaz unicorna zastopim popolnoma(iz mojega vidika kot bivsi-kvazi-alist-ki-je-kupil-alfo-zato-ker-je-poceni), ker prides dejansko jezen na znamko, ker ni vec to kar je bila, in tisto kar je bilo ti je bilo "majka"...temu jaz pravim razocaranje pa ja se malo jeze no, ce ti kej razpade ker nebi smelo hehe.

Sam sem se resil raznoraznih spon "-ist","-jas" itd, ker mi je postalo cisto vseeno sam da ma 4 kolesa,zadosti mocan motor pa da mi je avto naceloma kul...aja pa da me en stane prewc z raznimi izrednimi stroski.Drugace so pa vsi avti za moje pojme dobri kot slabi, eni malo bolj eni malo majn slabi ali dobri hehe.

Kaj pa vem mogoce bom se kdaj imel alfo, kdo pa ve.Vseeno moram priznat, da pogresam gont alfo v ovinek napram saabu, ki ga mam zdej, ki ima ti. "titanic-handling" :mrgreen:
Alfa romeo...built to brake down.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem proti takšnim in drugačnim spiskom.
Sem alfist, čeprav si občasno (zelo redko) ne lastim alfe.
Pridem vsako leto na srečanje alfistov. Sem ter tja se bo pa zgodilo, da me ne bo.
Nisem včlanjen v klub in na druga srečanja na hodim.
V družinski zbirki se je zvrstilo že cca 10 alf, 3 drugi italijani, in 2 "no name".
Kljub temu, da je name naredil največji vtis ravno no name V8, so alfe ostale v mojem srcu in vedno tudi bodo. Ampak to ne pomeni, da bom fizično zvest znamki, če mi v danem trenutku ne more ponuditi nekaj novega.

Torej kaj sem? Alfist al ne?
Če vam povem po pravici mi dol maha kam se kdo upredalčka.
Odgovori
  • Informacija