Nakup rabljene: AR 159 ali Brera

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najlažja pot je, da stopiš v kontakt s podjetem, ki se ukvarja z uvozom avtomobilov iz tujine.

Postopek je približno tak. Pokličeš in se z njimi zmeniš, torej poveš kakšen avto želiš, kakšno opremo, motor, letnik, skratka osnovne podatke oz. tiste, ki so ti najpomembnejši. Nato ti ta firma poišče avte, ki ustrezajo tvojim željam, in ti pošljejo podatke + slike avta. Ponavadi so te firme zelo resne, recimo o Imperasu, sem jaz slišal same dobre stvari. Garantirajo in res poiščejo dober primerek. Niso pa seveda edini. S temi dejavnostmi se dandanes itak ukvarja dosti ljudi. Lahko recimo avto tudi sam poiščeš na tujih straneh in ti ga razne firme lahko tudi pregledajo in če je ok uvozijo k nam. Skratka varjant je več.

V konči fazi se pa lako tudi sam voziš v Avstrijo, Nemčeijo, Italijo, itd... ampak je vprašanje smotra tega početja. Prevoziš čez 1000 km zaman, in to par krat. Raje plačaš firmi, da to naredi namesto tebe, pa še bolj izkušeni so pri iskanju dobrih primerkov, in konec koncev uredijo tudi vse papirje.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ne bi ti rad ubijal volje, vendar to kar si si izbral je skoraj misija nemogoče...
Dobiti rabljeno bencinsko TI z malo prevoženimi kilometri...

TI so hudičevo redki avti, pa še od teh je bila večina prodanih dizlov...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Heheh, ne boš verjel na mobile.de jih je točno 6, od tega 3 nove za 32.0000 ter tri rabljene, najcenejša 24.5000. Kaj naj rečem, good luck.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Zelo težko boš našel bencinarja, kaj šele z malo prevoženimi km.

Kar se pa uvoza tiče, kotaktiraj uporabnika "žival". Alfist je in tudi uvaža rabljena vozila, tako da bodo informacije iz prve roke...

Veliko sreče pri nakupu!

Lp - MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Perman
Alfa Junior
Alfa Junior

Mnjah, brez skrbi, zagnanja, volje in navdušenja mi ne boste vzeli, ker če jih nisem izgubil do zdaj, jih tudi od zdaj naprej ne bom. To je garant. :)

Ja, TI-jk je na splošno zelo malo, bencinskih še manj. Čeprav po drugi strani ... oziral naj bi se za malodane novim avtekom, tako da čisto po nedolžnem sklepam, da bo tle problemov glede primernosti oziroma stanja vozila malo manj. Ne vem, si pač mislim. Sicer pa neke res hude sile nimam, bolj me tare to, da začnem končno migat v tej smeri in stvari spravim v tek. V končni fazi bi bil pripravljen, če res ne bo šlo drugače, tudi malo znižat one tri omenjene kriterije.

Drugače pa, tisti, ki ste že uvažali prek posrednika ... Koliko dodatnih stroškov prinese tole, okvirno? In še: kaj je s temi cenami na straneh a la Mobile.de. Gross je končna cena, al je treba k temu še kaj prištet? Hvala!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Kot so že ostali napisali bolj mission imposible bo tole najt. Teh avtov je zelo zelo malo, postopek uvoza pa je tak. Če ti recimo jaz pripeljem avto dol iz leasing hiše je potrebno plačat poleg neto cene avta 20% ddv, DMV(gre po lestvici, odvisno od vrednosti avta; od 1do 13%), eko taksa (približno 10 eur), homologacija (96eur), prevoz cca 300-500eur. Če pa ga uvoziš kot fizična oseba, recimo iz mobile.de, plačaš pa samo DMV in homologacijo, ter stroške prevoza,...
Perman
Alfa Junior
Alfa Junior

Aha, tako je s tem. No, se bom definitivno pozanimal pri par uvoznikih. Ampak zdi se mi, da vseeno malo pretiravate glede redkosti tega modela. Oglasov, kot je recimo tale, sem našel kar nekaj, pa se nisem posebej trudil z iskanjem ...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pomojem za 30k€ jo dobis novo pri prodajalcu v sloveniji glede na popuste ki jih dajejo trenutno...

Btw da si malo sposodim temo... kako se vam zdi tale:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Mal gledava s fotrom za njega... Se mi zdi dobra cena glede na to da ima full opremo in je prakticno nova...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pomojem za 30k€ jo dobis novo pri prodajalcu v sloveniji glede na popuste ki jih dajejo trenutno...
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

@Perman
29000 je avto + 13 % = 32770 + začasne tablice 100 + prevoz 1250 km tja, 2500 nazaj + vinjete (at, slo)+ tuneli...caa 400 eur + homologacija 100, pa si na 33400.

Kot vidim na Avto Triglav je nova 159 1750 TBi 16v Ti 34000. Pa 2500 eur popust ? Nimajo pa 2.2 JTS niti v ponudbi...
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Pomojem za 30k€ jo dobis novo pri prodajalcu v sloveniji glede na popuste ki jih dajejo trenutno...

Btw da si malo sposodim temo... kako se vam zdi tale:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Mal gledava s fotrom za njega... Se mi zdi dobra cena glede na to da ima full opremo in je prakticno nova...
Dobra cena! :wink:

@Perman: drugače mam pa jz eno 159 sw 3.2 jts, q4, sw, črna, rdeč usnje, precej opreme na zalogi. Sicer je letnik 06 in ima 83kkm, cena pa okoli 15k eur. Če te zanima mi sporoči.

lp
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Koliko si sploh pripravljen max. seči v denarnico?
Kot že prej 2x napisano oz. če resno misliš vložiti v nakup avtomobila cca. 30.000€, potem bo res bolje, če rizkiraš tistih nekaj tisoč € za nakup novega. Boš vsaj vedel pri čem si + novi, boljši, varčnejši in zmoglivejši TBi motor...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če bi mel jz 30k eur za nakup avta sploh ne bi razmišljal in bi kupu novega,...
Perman
Alfa Junior
Alfa Junior

No ja, 30k je pač neka okvirna cena, ki pa je zelo blizu najvišji, ki bi jo bil pripravljen odštet. Manj kot dam, bolj bom vesel, seveda. :)) Jasno, za jurja ali dva razlike z novim se mi rabljenega itak ne splača kupovat. Bolj se mi zdijo zanimive te km0 varjante, ampak ja, izbira res ni velika.

Mimogrede, a je kej resnice v tisti urbani legendi, ki hoče, da so Alfe, ki jih italijani izvažajo v tujino, sploh v Nemčijo, nekoliko bolj kvalitetno dane vkup oziroma bolj pedantno testirane, preden zapustijo fabriko?
zunno
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Če slučajno še nisi opazil: Pri nas AR ponuja 2.500€ popusta na vozila iz zaloge:

http://www.alfaromeo.si/Nakupnepriloznosti.html

Vprašanje je le, če boš našel avto na zalogi ki ti ustreza.
I love the smell of petrol in the morning.
Odgovori
  • Informacija