Nakup rabljene: AR 159 ali Brera

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Perman
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo spet mene. Še par vprašanj. Vse bolj študiram, da bi dejansko vzel kar novo ...

1) Glede na vaše izkušnje, katerega slovenskega zastopnika priporočate? Zega je baje res mega, čeprav se ga, vsaj kolikor je meni znano, ta glas drži predvsem glede servisiranja. Je enako zanesljiv in ugoden tudi kot prodajalec novih vozil? Glede ne to, da sem doma iz severnega konca Primorske, mi je tudi relativno blizu. Se sploh splača hodit drugam?

2) Gledam tale konfigurator na www.alfaromeo.si. Vse lepo in prav, ampak nikjer ne vidim opcije za armaturko v usnju. (Preden vprašate, ja, sem velik pristaš usnja. :)) Je ta opcija že všteta v TI opremo, ali te možnosti sploh ni več? Mislim, da sem nekaj v tem smislu svoj čas celo nekje prebral.

3a) TI paket ima že en kup opreme serijsko. Imate glede tega kakšna posebna priporočila? Kaj se po vaše splača, kaj se ne splača, ker je predrago in v praksi neuporabno, ipd ... Sploh bi bil vesel nasvetov oziroma izkušenj katerega od slovenskih lastnikov 159ke.

3b) Ni avta brez muzike. In obratno. Rešitve, ki jih glede avdio sistemov nudi Alfa, mi ne ustrezajo najbolj. Bose sistem, katerega se med znalci itak drži precej slab glas (osebno s to znamko nimam izkušenj), je drag kot žafran, tako da bi tuljenje najraje poštimal sam naknadno. Vzel bi en konkreten 2DIN sistem, ki bi po možnosti skrbel tudi za navigacijo in brezročno telefoniranje, pa konkretne zvočnike in sub. Sklepam torej, da z oziroma na napisano nima smisla, da si omislim Blu&me?

4) Po italijanskih forumih že več mesecev namigujejo na nek mini lifting 159ke, ki naj bi se zgodil konec leta, čeprav se te informacije ne zdijo preveč kredibilne. Je po vaše kaj resnice na tem?

Se priporočam za čimveč informativnih odgovorov! Hvala. :)
Perman
Alfa Junior
Alfa Junior

Nobenega odgovora? :(

Združitev tem in premik v tale podforum se očitno ni izplačal, admin. Vsaj zame ne. :)
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Jaz ti lahko odgovorim sam na vprašanje pod točko 3. Sicer nisem nek audiofil, sam za moje pojme sistem bose v 159 da iz sebe precej kulturen zvok. Je pa sigurno res, da za tak denar, ki ga moraš dat za bose ko kupuješ nov avto, sigurno dobiš kaj boljšega in zaslon za navi tud ni nek presežek tehnike, tako da bi bla menjava smiselna,... Pa še enkrat. če imaš denar za nakup novega avta sploh ne razmišljaj in si jo pač privošči in skonfiguriraj po svoje. Sicer je finančno precej velik zalogaj, sam je pa občutek da voziš res nov avto, ki ga pred teboj ni uporabljal nihče precej vreden.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

1) ?? Nimam izkušenj...

2) Opcija armature v usnju mislim, da obstaja (vsaj pri Breri je tako, ne vem zakaj ne bi potem tudi pri 159ki). Kontaktiraj uporabnika "kristijan", ki ima usnje v svoji Breri (SLO nakup):

Slika

Slika[/quote]

3) Kako Bose igra v 159ki, ne vem. Vem pa, da ko sem pri svoji zamenjal avtoradio, se je s tem zvok izboljšal za 500%, pa imam original Blaupunkt zvočnike. Kako izgleda pri meni si lahko ogledaš na spodnjem linku.
Navigacije v avtoradiu (multimedia), ti ne priporočam. Med vožnjo je kar težko upravljati z touch-screen in še pogled iz ceste ti umika. Rajši nabavi ločeni enoti, tudi ceneje je.

4) Face-lift? Možno, še nisem slišal. Meni je prekrasna v tej obliki.

Če te še kaj zanima - vprašaj. Lahko tudi na ZS.

Lp - MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Kemo
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 SW GTA
Kraj: Ljubljana

Mi lahko kdo pove kako se 2.2JTS motor obnese v breri?
Zanima me tudi na splošno o tem motorju: vzdržljivost, napake, poraba...

Čim več odgovorov bi prosil. :wink:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pri angležih berem da je en problem z odzivnostjo motorja v spodnjih obratih, ki se ga sicer da rešiti z čipanjem... ampak redke so firme ki znajo popravit čip...

Poraba je v 9+ območju. Vzdržljivost pa ni problematična, je pa res da ima malo avtomobilov s tem motorjem prevoženih veliko kilometrov...
Uporabniški avatar
Kemo
Alfist
Alfist

Danes sem si ogledal tisto na cosmosu in povprečna poraba po računalniku je 11.5l, ni bil resetiran že 1000km. Po zatrjevanju prodajalca pa avto naj ne bi bil na strehi in ne gre za avto katerega smo obdelali v neki drugi temi, pravi tudi, da zgodbo tistega avta pozna. (??) Odločam se za nakup ampak mi motorizacija ni najbolj všeč. :doubt:
Uporabniški avatar
Kemo
Alfist
Alfist

Obstaja kje kakšen test dotične kombinacije?
Kakšni so performanci?
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Klemen..... onemu tipu na cosmosu gredo že kocine pokonci ko mu čisto vsak ki pride tja začne " ja a veste na alfa forumu so pa slike.... " :D
Mislim da kar nekaj o tem avtu pove dejstvo da so v 1. tednu spustili ceno za jurja.... pa tud popravljen je bolj tako tako kolkor sem na hitro uspel videt, sicer sem precej picajzel ampak....... Verjetno bi se bilo fajn peljat malo po obvoznici da se vidi kolko šipe oz vrata slabo tesnijo.....
Kupi, vozi, uživaj in prodaj .... zgubil najbrž ne boš veliko.

Motor je pa brezvezen... če je že bencinc naj bo 3.2...
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Jaz sem vozil Spider-ja s tem motorjem.
Res je v spodnjih obratih malo podhranjen (pa ne tako močno, kot diesel motorji), nato pa kar lepo "oživi".
Zvok motorja je pa že skoraj na ravni šestaka =D> =D> !
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

TribesMan napisal/-a:Pri angležih berem da je en problem z odzivnostjo motorja v spodnjih obratih, ki se ga sicer da rešiti z čipanjem... ampak redke so firme ki znajo popravit čip...

Poraba je v 9+ območju. Vzdržljivost pa ni problematična, je pa res da ima malo avtomobilov s tem motorjem prevoženih veliko kilometrov...
Hec je v tem, da 2.2JTS deluje do 1.500rpm na revno zmes, od takrat naprej pa ga varcevanje vec ne zanima. To je verjetno razlog za neodlocnost spodaj.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ne govora je o območju okoli 2000 obratov, kjer naj bi imela mašina t.i. "flatspot"...

Zadevo znajo odpraviti dobri tunerji, si čimer se izboljša tako odzivnost kot tudi poraba motorja...
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Mozno, sem tudi sam opazil jamranje na afaowners, vendar mu nisem posvecal pozornosti. Meni je bila Brera s tem motorjem vsec, se mi pa zdi, da imajo mali atmosferski bencinarji(v primerjavi s turbo motorji) skozi vse obmocje "flat spot" ;)
gmajer
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni Alfaši

Sem v fazi nakupa avtomobila in seveda sem se zagledal v 159.

Zanjo sem pripravljen odšteti do cca 14.500 eur.
Kaj se tiče motorja bi rad dizla, se pravi 1.9 ali 2.4.

Prosim vas za vaše izkušnje/nasvete na kaj morambit pozoren pri nakupu poleg standardnih stvari (serv. knjiga, realni km...)

Kaj mi svetujete glede motorja, se splača dat malo več za zavarovanje pri 2.4 ali je 1.9 zadost.

Hvala in upam da tudi jaz postanem Alfaš :))

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Slovenija moja doma...

Alfist,ne alfas bok te nima rad...

2.4 dizl
Pazi na volansko letev
Preglej ce je bila razbita
Isci tako brez velikega servisa,ker je priporocljivo ga naredit v vsakem primeru,ker za ta denar bo avto iz tujine, z njimi pa vemo kako je - ne vemo nic o zgodovini.
Kaksnih extra vecjih hib ni, na testno voznjo pojdi na avtocesto in jo pozeni cez omejitve da vidis a kje kaj piha oz je kje kak cricek pri vecjih hitrostih (to so bile napake nekaterih)
Odgovori
  • Informacija