Raceland ..................

Objave srečanj in prireditev ...
Odgovori
schkorc
Alfa Junior
Alfa Junior

Sej zdaj bom pa nehal težit :).

Za tiste, ki jih mine ko vidijo več kot 5 besed :D, si lahko pogledajo FILMČEK (več o njem pa spodaj).
_BiStRi_ napisal/-a:@schkorc

Sam sem bil enkrat na avtoslalomu Ivarčko, pa je precej manj adrenalinsko bilo kot je lahko na Racelandu, predvsem me je motilo to, da je bolj kot ne bilo podobno spretnostni vožnji, servo volan ni delal večino časa zaradi stalnega obračanja volana od enega konca na drugega na polno, predolg avto imam za tja, kar je eden večjih problemov obrnit kravo nahitro, motilo me je tudi, da se ne da krasti ovinkov kaj dosti, saj je vsak podrt stožec prinesel lepo število izgubljenih točk, na koncu ko je pa šlo čez zadnji ovinek vsaj malo napočez proti cilju si pa z malo sreče še črto prevozil...

Meni je pač ljubši obisk "dirkališča", če pa boste pripravili zadevo na Racelandu ali v Logatcu na PRK progi, pa se bom slaloma zagotovo udeležil, le če ne bo preveč zaprt.
To, da ti je Raceland bolj pri srcu kot slalom ti verjamem, verjetno ti je tudi Mobikrog bil bolj pri srcu kot Raceland :).

Škoda, ker si si za svoj prvi slalom (sploh s tem avtom) izbral ravno Ivarčko. Mislim, da bi zgodba bila malenkost drugačna, če bi za prvič izbral kak "novejši" oz. bolj odprt slalom.
Dejstvo je, da je slalom na Ivarčkem od 90tih let (ali kdaj je že bil) enak, takrat so avtomobili bili malenkost manjši, švohnejši, pa še ročne so jim delale :). Slalom na Ivarčkem je tudi danes zanimiv za tiste, ki jim je všeč tehnična vožnja.
Ker pa je dejstvo, da so avtomobili danes večji in močnejši, smo ravno zaradi tega naredili v Šempetru "novejši" bolj odprt slalom, kjer se ne rabiš zlomit za volanom.
Za naš slalom torej ne moreš imeti za izgovor, da ti servo ne dela (ker ga ne potrebuješ prav dosti in pogosto) in da imaš predolgi avto (ker ni potrebno nikjer obračati na ročno ali kaj podobnega).
Je pa res, da se kradit po travi ne da (bolj ali manj je samo to cilj postavitve naših stožcev), prav tako se je v cilju potrebno ustavit. Oboje je zaradi varnosti.

Glede na to, da je na prvi dirki v Šempetru (na isti progi) bil najhitrejši avtomobil Subaru Impreza STI (ob dobri konkurenci), proga očitno odgovarja tudi večjim avtomobilom :).

Drugače pa za vse, ki ne spremljajo tem o avtoslalomih, če imate par minut si poglejte FILMČEK IZ ŠEMPETRA (Subaru Impreza STI, BMW 850, VW Corrado, R5 GT Turbo, Clio 16V,) ko smo pred prvo dirko v Šempetru testirali progo. Če se vam še vseeno zdi, da je zadeva prezahtevna, preveč zaprta, prepočasna,... potem ne razumem zakaj se vozite po Racelandu :D.

LP, Primož
Slika
laški
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ravne na Koroškem

Vse lepo in prav. Proga izgleda super in ima vse od brzine do zavojev . Ampak je daleč od proge za slalom. Čist po smučarsko bi se lahk izrazo je bolj v stilu klasičnega veleslaloma. Moje mišljenje. Je pa res da slalom na Ivarčkem je pa res 100%slalom, morda celo preveč. Ampak tam gre človek z namenom, da gre na slalom in ne na dirkanje kjer se dosegajo velike brzine.
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

jao....drevo na izletni coni. :oops:
Slowly
Alfa Junior
Alfa Junior

_BiStRi_ napisal/-a: Pa še ena lepa slikca 8)
Se pravi pod nickom bistri se skriva majstr v Imprezi? Kot sem ti rekel že na Racelandu, da ne omejnam še 1x tukaj. :wink: Nekak te nisem mogel uloviti, da bi mi naredu eno demonstracijo. Pošteno, res. =D> :ylsuper:
schkorc
Alfa Junior
Alfa Junior

@laški: Smo že navajeni, da vsem željam ne moremo ugoditi :). Ko so bili vsi slalomi bolj zaprti, se je večina nad tem pritoževala (mogoče je tudi zaradi tega takrat vozilo manj tekmovalcev). Ko je bilo "malo" tekmovalcev so se gledalci in sponzorji pritoževali, da jih je premalo, ko jih je bilo več, so se začeli tekmovalci pritoževati, da se predolgo vleče.... itd., itd.
Enostavno Šempeterski slalom ostaja takšen kot je, za tiste, ki si želijo tehničnega slaloma ostaja Ivarčko, za ostale (malce bolj lene za volanom :)) pa Šempeter.

Ko si že omenjal smučanje... že dalj časa razmišljam o avtosmuku :).

@Gokichev: Objekt kjer se vozi ta avtoslalom se imenuje avtopoligon in je v osnovi namenjen učenju vožnje. Prometne znake (vsaj tiste, ki lahko in so na izletnih mestih) med vsako dirko odstranimo. Žal tega ne moremo narediti z drevesi, semaforji, daljnovodi, stavbo,.... Razen, če lahko ti pri tem pomagaš :)?
Se pa zavedamo, da vsaka takšna stvar predstavlja nevarnost. Ker kot rečeno določenih stvari ne moremo spremeniti, upamo da bodo tudi ostali tekmovalci vozili s pametjo in po svojih zmožnostih.

LP, Primož
Slika
Slowly
Alfa Junior
Alfa Junior

Mitja Bonča napisal/-a:ej, kaj pa noriš po navadnih cestah? ;)
Tisto je blo pol gasa :lol: Prodej tist, en kup šundra nič učinka. Slika Oppala sem videl, da pride speedster. Zakon, se bomo mal podil. 8) Pa še men boste pomagal porivat, če ne bo vžgal :lol: Ti prideš s svojim al boš le navijal za kolega? Sam de bo žur :ylsuper:
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

Tud js pravim da je blo super, razeeeen enga neljubega dogodka, amapk sej je že skor pozabljeno :mrgreen: HINT: unim k ni biu ušeč podaljšek, so/bodo "dosegli" svoje :D

Uglavnem, če je komu blo premalo tistih 8 urc...kolega organizira - 7.11.2009, več pa...
Pozdravljeni,

Kot se je zgodilo do sedaj že dvakrat, bomo tudi letos poskusili spraviti skupaj enodnevno druženje z možnostjo učenja iz izboljšanja tehnike vožnje na Racelandu pri Krškem in sicer v soboto 7.11.2009, od 9ih do 16ih.

Program bo predvidoma tak kot pretekli dve leti z izjemo, da bi tokrat v teoretičnem delu večji poudarek posvetili liniji v ovinkih in sami tehniki vožnje (zaviranje, pospeševanje, zavijanje). V kolikor ne bo kakšne višje sile bo znami isti inštruktor kot pretekli dve leti, ki ga lahko dodobra izkoristite za zbiranje koristnih informacij.

Število avtomobilov bo omejeno na max. 25, cena na avto bo 30€ (vključujoč tudi inštruktorja).
Zaradi neudeležbe nekaterih posameznikov in odpovedi v zadnjem trenutku (ter posledično povišani ceni za udeležence) bo letos sistem prijav nekoliko drugačen; prijavite se lahko meni na e-mail, v odgovoru boste dobili potrditev prejete prijave in podatke za plačilo prijavnine. Rok za prijavo je najkasneje do 19.10. s plačano prijavnino. Šlo se bo po principu kdor prvi pride (plača)...

Če ima kdo kakšno vprašanje pa kar na plano z njim

Lp, Kristijan
@Gorkichev: jaap, zaenkrat je še brez tablice #-o
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Lepa SW prov dobro je zgledala na progi.

@slowly

xhair mogoče? Če ja, kako da nisi na favdlu nič komentiral samo slike moje gtv hehe... Glede časov pa ni glih vse kakor si napisal...
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Slowly napisal/-a:
_BiStRi_ napisal/-a: Pa še ena lepa slikca 8)
Se pravi pod nickom bistri se skriva majstr v Imprezi? Kot sem ti rekel že na Racelandu, da ne omejnam še 1x tukaj. :wink: Nekak te nisem mogel uloviti, da bi mi naredu eno demonstracijo. Pošteno, res. =D> :ylsuper:

TNX, sem bit tudi sam kar zadovoljen z doseženimi časi, za serijsko podvozje, ter gume na katerih sem vozil je bilo ok.

Mislim pa da sta bila v vsaki klasi (RWD,FWD, ter 4X4) vsaj po 2 ki sta peljala zelo dobro... 8) Žal pa nisem imel toliko časa za opazovanje, tako da težko ocenim najhitrejše, važno da je bilo luštno, dežja se tudi v prihodnje nebi branil sem in tja na kak event :mrgreen:

Lp
145 QV,33,145,147,159 TI
Slowly
Alfa Junior
Alfa Junior

Alan napisal/-a:Lepa SW prov dobro je zgledala na progi.

@slowly

xhair mogoče? Če ja, kako da nisi na favdlu nič komentiral samo slike moje gtv hehe... Glede časov pa ni glih vse kakor si napisal...
Nisem komentiral, ker nisem vedel koliko si vozil in se nisva srečala na progi.:wink: Samo dodal sliko, da sem forumašem pokazal še eno mrcino. Kot vidiš nisem vsakega posebej slikal in limal. :) Glede časov pa ja, vidim da je štala.:mrgreen: To ni bil namen, ma jebat ga, kej čmo. :|

Si ti mogoče alanq4. Če ja, nej gre vseskup v rit, ker pol bi mi mal zadriftal. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Sm bil alanq4 zdej sm alan z dodatkom gtv hehe :mrgreen:
Si tud na alterju ane...

Ps: pa dejmo raj po ZS da ne smetimo več
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

Torej usi k se bi radi prijavli za 7.11.2009, tukaj je kontakt:

[email protected]
Uporabniški avatar
BigBoSS
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Ste si sigurni, da 7.11 ta kristjan organizira, ker imamo to soboto že rezervirano za MINI Klub ;)

Torej, vsi morebitni interesenti se lahko prijavite na [email protected]

Bo pa driftanje z RWD izrecno prepovedano, torej vožnja na grip. če kje malenkost odnese seveda ne bo problem, celodnevno vrtenje v prazno ter nanašanje peska na progo pa tokrat ni zaželjeno.

Lp,
Anže
ktomass
Alfa Junior
Alfa Junior

BigBoSS napisal/-a:Ste si sigurni, da 7.11 ta kristjan organizira, ker imamo to soboto že rezervirano za MINI Klub ;)

Torej, vsi morebitni interesenti se lahko prijavite na [email protected]

Bo pa driftanje z RWD izrecno prepovedano, torej vožnja na grip. če kje malenkost odnese seveda ne bo problem, celodnevno vrtenje v prazno ter nanašanje peska na progo pa tokrat ni zaželjeno.

Lp,
Anže
Ja mojster Anže, ta Kristijan je zihr in ima rezervacijo termina 7.11. potrjeno s strani Domna Stauta.

LP, K.
Uporabniški avatar
BigBoSS
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

nočem se kregat, vsekakor pa hvala za naziv =D>

Dragi Alfisti, imamo za ziher potrjeno soboto 7.11. tako da kdor želi se lahko prijavi na moj mail. Vsekakor bo zopet pestro tako kot spomladi. Cena bo 30€ po avtu, število vozil bo omejeno na 20 do 25.

Lp,
Anže
Odgovori
  • Informacija