AR 156 1,9 jtd

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
glogi
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

Lepo pozdravljeni,

Sem nov član foruma in me zanima kar nekaj stvari.
Odločam se za nakup omenjenega avomobila (in sicer nekje do 4000 eur), pa me zanima na kaj biti pozoren pri omenjeni mašini. Vidim, da je kar nekaj izvedenk motorja - katera bi bila najprimernejša. Koliko vem, so dizli kar vzdržljivi, tako da tukaj ne bi smelo biti nekih večjih težav...
Ali mora biti avto 100% slovenskega porekla...ali je to potem kazalec, da bo avto zdržal še naslednjih 200.000 km...

Hvala za odgovore, lepo se imejte še naprej :lol: :)
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Da se ti bojo vsuli odgovori na tvoja vprašanja ne gre pričakovati :wink:
Preberi si forum samo na grobo in boš videl da je precej koristnih informacij napisanih,in verjetno ne samo enkrat :wink:

Welcome in the club,soon :doubt:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Oglej si tole:
viewtopic.php?t=12809

...in še kaj boš našel pod rubriko "Vodniki"...

Lp - MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
glogi
Alfa Junior
Alfa Junior

hvala za nasvete...bom še enkrat preletel po forumu...

bolj me zanima ta določena mašina 1,9 jtd v dveh izvedbah ,enkrat z 77 in 81 Kw. So te mašince OK?... in v čem je razlika med njima (razen v letniku seveda). O tem še nisem nič zasledil.

nekj takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2796813&show=1

lp
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

81kW ne poznam... mislim da sta 105 in 115KM

Če ne drugega je razlika v turbini, 105KM JTD ima waste gate turbino, medtem ko ima 115KM turbino z variabilnimi lopaticami... Pa še kaj se najde...
glogi
Alfa Junior
Alfa Junior

Bolj ko berem po forumih, bolj se mi po glavi rola komad od Jay-Z-ja "I Got 99 Problems, But A Bitch Ain´t One", hehe.

Ne vem, nekateri stalno govorite o kvaliteti, na forumu pa milijon problemov in to same neke finte okoli elektronike, pa da ostanejo sredi ceste itd... Pa da je kao Bosch kriv...
Pa saj je avto narejen da služi človeku in ne da se ukvarjaš z njim kot z malim otrokom oz. kot z sveto relikvijo, halo.
Vem da alfa uživa nek renome, posebno med ljubitelji te znamke, ampak da pa moreš z njim dobesedno kot po "jajcah" pa je že too much. Pa sploh dizli, ki bi naj pregovorno držali kot ruski tank.

Vseeno upam da bom našel dober primerek makine, da ne bom rabil vedno znova prebirat po forumih, in se raje posvetil druženju z ostalimi alfisti. :lol:
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Hm npr. kolega je kupil fucking "das avto" (passata karavan) 1.9tdi 110 km jaz pa 156sw 110km jaz sem mel z mojo v obdobju pol leta stroška cca. 250€(velik servis) on je pa menjal že cel podvozje pa volansko letev pa čuda in pol (cca 1300€ stroška)... Njegov avto je slovenski redno štempljana servisna... Moj pa privlečen iz italjije brez servisne zgodovine, z opravljenim velikim servisom, da bolj mirno spim... Dejstvo je da če si rojen pod nesrečno zvezdo ti bo tud nov crknil! Pač dobr je da se kak senzor na 200-300k menja preventivno (lahko pa tud kje ob cesti ostaneš pa daš v nedeljo zvečer 150-350€ za vleko :) ) JTD je daleč najbolj kvalitetn motor (meni osebno) od dizlov po letu 98+ za najbolj ugodno ceno ter vzdrževanje. 1.9-2.4 sta skor ista za reg in cestnino tako, da bi skor raj 2.4 100kw... PS: k greš gledat vzem enga fer mehanika pa si zmagu in zavedaj se, da avto, ki ma 200-300k+ rabi tud kak finančni vložek oz. servis poleg dobre volje :D LP
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
glogi
Alfa Junior
Alfa Junior

@dromly

Hvala za odgovor, ampak ravno tukaj mislim na kontradiktornost, ko vsi svarijo pred nakupom iz ITA, pa da ja ima vse poštemplano itd., ti pa ravno obratno in da so posledično v v tem kontekstu švabi za en k.
Vseeno mislim, da je nakup avta odločitev in stvar posameznika v določenem času in finančnem položaju (stanje na kontu).
Zato se mi še enkrat pojavlja vprašanje ali je nakup alfe nekje do 4000 ali manj smotern nakup ali pa konkurenca v istem rangu ponuja kaj več za ta keš (tu mislim uporabo avta za leto ali dve in seveda nadaljno prodajo). Slednje mislim da ni vprašljivo, ker je navdušencev alf precej.

In koliko sploh vzdržijo te 156-ke, ker kolikor se meni zdi je 155-k, 145-k, da ne govorim o starejših modelih, bolj malo na cestah, medtem ko se konkureca vozi z prastarimi modeli (golfi2, kadeti, audi 100, mercedes e-klasa, peugeot 405, citroen xsantia itd.).
To sprašujem, če je nakup letnika 99 oz 00 smotern nakup, ali mora biti mlajša.

lp =D>
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Ja ne vem pač za 3000-3500 dobiš že 01-03 letnik odvisno od stanja oz. napak, ki jih ima... Pač zna se zgodit, da najbolj "podrt" avto funkcionira dlje kot pa nek, ki ima vse račune pa vse menjano. Pač vse, kar zna crknit pri jtd, da si mal živčn pa finačno lažji so: senzor gl. gredi, lmm, maf pa erg(sam ga zablindiraš pa je problem rešen) mali servis te pride od 50-150€(odvisno od ekstremizma pri znamki olja...) velik pa 250+ Pač izredne okvare so pa kokr maš srečo... Moja ex 2.4 jtd je imela preko 500k pa se še zdej veselo vozi na relaciji beograd-njemačka pa jih ma že zih 600+ če ne več (sam je bil avto redno servisiran pa na neki čez 450k menjana turbina) pa vožen na relacije... Časi 101k pa yugecov so mimo to je delano da nardi miljon do generalne motorja sam recimo poblaščeni servisi kak vzdrževanje rajši ne naredijo, ker nudijo tud vleko (npr. kakšne senzorje), da slučijo in znamki uničujejo ime... LP
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
glogi
Alfa Junior
Alfa Junior

ker motor je boljši 1,9 oz. 2,4 po vzdržljivosti oz elektro-zajebancijah
pri reg. se že pozna za 77kw...
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

avtar raje zamenjaj ker je ta že oddan :D
glogi
Alfa Junior
Alfa Junior

majstore, a je sedaj bolje, hehe

...daj mi raje en dober nasvet za alfico, pa kaj res troši samo olje Selenia?

lp =D>
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

dej not kar hočeš, jst v moji mam trenutno selenio TD naslednji bo pa motul. kaj še češ vedet?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-sem prvi lastnik moje 147 115KM,trenutno imam 108 000km in dela kot urca,samo redno servisiranje
-če boš bral forume drugih znamk,še posebaj rubriko "problemi,okvare",se boš odločil,da boš raje hodil peš :wink:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

glogi napisal/-a:ker motor je boljši 1,9 oz. 2,4 po vzdržljivosti oz elektro-zajebancijah
pri reg. se že pozna za 77kw...
Pri 1.9 motorju z 140 in 150ks, je registracija enaka, kot pri 2.4, ki ima 170ks. 1.9 - 115ks je pa razred nižje, torej cenejša registracija.
Vzdržljivost je tam-tam, vzdrževanje pa zna biti malo dražje pri 2.4JTD.
Znamka olja praktično ni pomembna, priporočam pa sintetičnega...

Še kaj?

Lp - MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija