1,9 JTD in kurilno olje

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

OFFROADER
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dobe Kostanjevica na Krki

Zdravo

Zanima me če je že kdo poiskusil natočit in vozit JTD-ja na kurilno olje. Pravijo, da je isto kot nafta samo barvilo je dodano. V ceni pa je ogromna razlika. Kolega ima golfa 5 pa se že od novega to je tri leta vozi na kurilno olje. Nebi rad bil poizkusni zajček z mojim JTD. A je kdo probal?
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

To je prepovedano pa kar lepa kazen je...
OFFROADER
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja jasno da je prepovedano kazen pa je 400 eur. Pri nas ni panike itak lovijo sam golf 2 dizel kar je pa novejših vozil si pa še ne mislijo da bi kdo to kuril.
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šentjernej

OFFROADER napisal/-a:Ja jasno da je prepovedano kazen pa je 400 eur. Pri nas ni panike itak lovijo sam golf 2 dizel kar je pa novejših vozil si pa še ne mislijo da bi kdo to kuril.
Se strinjam prej boš teh 400€ profitiru kot te bodo pa policisti dobil!Mislm d se predvsem moraš pozanimat kako to vpliva na šobe za vbrizg(ker niso poceni glih) druga pa mislm da ni problem!
OFFROADER
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja moram do Jeršina na Otočec on bo ziher največ vedu o tem povedat, ker je stručko za Alfe. :D
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mislim da bi največ prihranil, če bi si namesto avta kupil kolo, a zato je že prepozno, saj si avto že kupil. Predlagam, da ga čim hitreje prodaš, ker dlje časa ga boš imel več bo izgubil na ceni in boš tako spet več izgubil.

Računaj, da če ne bi kupil avta bi vejetno zdaj imel kar nekaj tisoč evrov več prihranjenih, zamisliti ti to, nekaj tisoč evrov!

Zajeba* si z nakupom avta, res. Zdaj če nočeš prodat pa ne preostane nič drugega kot kurilno olje, obnovljene gume, le res res najbolj nujni servisi z najbolj poceni materali, čim manj pranja, ker so šamponi in avtopralnice dragi, pa menjavanje pri 1200 rpm, na AC vožnja 60 km/h, po mestu ves čas ugašanje avta, ultra nežno pospeševanje, ob tem si omisli še naušnike, da ne bojo trpela ušesa, saj ti bojo ljude ves čas trobili, a zdavlje je le najbolj važno, in tako naprej, idej je cel kup.

In tako boš mogoče prišparal na leto skoraj 1000 €, in če boš to Alfo vozil na tak način celih 50 let, si boš pri 80ih kupil malo rabljeno S-klaso za 50.000 € in boš največji đek v mestu, sicer impotenten, ampak z najbolj jebačkim avtom.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

še cenej pa bo če po restvracijah pobiraš odpadno olje iz fritez ga mal prečistiš in gasa, samo to ti nism jaz predlagu, če kej škripne slučajno
Slika
mseme
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

lizard pod tole se pa podpišem :)
Najbolš je zame komi dost dobr!
OFFROADER
Alfa Junior
Alfa Junior

Men se ne gre da bi zdaj kar nekaj prišparal ker za enkrat je denarja več kot dovol. Me pa zanima kaj in kako če avto normalno dela tudi na to. Hvala za odgovore ste zelo intiligentni =D> (nekateri), in zaradi mene se lahko vozite z monociklom, če vam paše, jaz se bom kar naprej z alfo pa Isuzujem.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

če že voz na najcenejše (jedilno) olje iz trgovine.
V8
OFFROADER
Alfa Junior
Alfa Junior

Je boljše rabljeno iz MC donaldsa pa za teboj diši po ocvtih piščančjih bedrcah :D .
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

OFFROADER napisal/-a: ker za enkrat je denarja več kot dovol
torej kaj še čakaš:
Slika
Slika
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

OFFROADER napisal/-a:Men se ne gre da bi zdaj kar nekaj prišparal ker za enkrat je denarja več kot dovol. Me pa zanima kaj in kako če avto normalno dela tudi na to. Hvala za odgovore ste zelo intiligentni =D> (nekateri), in zaradi mene se lahko vozite z monociklom, če vam paše, jaz se bom kar naprej z alfo pa Isuzujem.
Prizanesi Alfi in guraj Isuzuja, prosim [-o<
aja, pa tud Alfa se napiše z veliko začetnico #-o
OFFROADER
Alfa Junior
Alfa Junior

ALFA isuzu :D Bo kar tako ostalo kot do zdaj. V Alfo nafta iz Agipa, v Isuzuja pa vse kar diši po nafti.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Se pridružujem mnenju ostalih.
A pa veš, da so tudi golfi 1, 2, ... ribali in bosch pumpe crkavale pa škripale na kurilca ... :/
Sej en cas gre, potem se pa naslednji lastnik veseli fuč mašine. =D>

Ti tankaj, če pa zariba, boš pa kamot en 2 jurčka našlogov, pa sej si jih že prej prišparal ... :lol:

PS
Izgleda bo tale tema spet polnila smetnjak
:|
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Zaklenjeno
  • Informacija