EGR ventil

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Denis 159
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sevnica

Zdravo..jutri grem k mehaniku očistit ozr. po potrebi zamenjat egr ventil..pa me zanima če za 159ko m-jet res ne obstaja tista ploščica d bi ga delno zaprla..
in pa še kolk me bo približno stau nou ventil
Tnx za karkol boste napisal
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Kolikor vem, so do cca letnika 06/07 imele 159 se "slabe" EGRe, ki jih radi menjajo za novejse s katerimi nebi smelo biti problemov ! Ce se le da, naj ga zamenja, ce imas slucajno po cudnem naklucju se garancijo..
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Pri moji je bil zamenjan še pod garancijo (hvala Bogu!), mislim pa, da je Zega omenil ceno 110€ oz. 150€. Naj me kdo popravi, če sem si narobe zapomnil...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Denis 159
Alfist
Alfist

aha..no če je zdržau skor 5 let pol ni takšne krize..zdej se odpravljam k mehaniku pa sporočim kako in kaj je bilo :)
havana_club
Alfist
Alfist
Kraj: Primorska

Ok... laično vprašanje... kateri so simptomi nedelovanja EGR ventila... rahlo manjši pospeški... ampak to je relativno kdo jih občuti in kdo ne... Pol naj bi se bolj kadilo? Ampak pri 159 zaradi DPF nč ne kadi...

torej... kazalci zrukanega ventilčka so?

LP David
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana...trojane....

mene ko je crknil nisem mogel niti tovornjaka prehiteti pred seboj...tolk se je meni poznalo...je pa avto imel 45000km
Denis 159
Alfist
Alfist

biu sm pri mehaniku..pa mi je dau rabljen egr not in mi reku da naj sporočim če je kaj bolje..ker mi rumena lučka za mašino ni svetila in je reku da na testerju nebi mogu vidt napake..gre se pa za to da ko je mrzla mašina mi ful cuka..ko stojim na mestu mam občutek kot da mašina poskakuje ko se pa peljem pa cuka..ko se mašina segreje na delovno temperaturo je pa brez problema..
egr je biu ful sajast..zamenju mi je pa samo tist plastičen deu al kok bi reku..tam k je tista bunkica na sredini :) ..tm pr mašini mi je pa samo mal spihu in je blo pou delavnice v sajastem dimu :D ..no avto mi še vedno cuka..ampak s tem rabljenim egr-jem se mi zdi da avto ful lepše laufa..vožnja se mi zdi bol prijetna..ko prestavljam avto manj zacuka al kok bi reku..pospeški so za občutek bolši in do končne hitrosti pride avto FUL hitreje..je pa tut omenu da je mogoče kriu nek senzor za toploto al kaj..in da sta 2 not..en je okol 50€ drug pa okol 70..
bom sporoču kako bo naprej
L.P
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

havana_club napisal/-a:Ok... laično vprašanje... kateri so simptomi nedelovanja EGR ventila... rahlo manjši pospeški... ampak to je relativno kdo jih občuti in kdo ne... Pol naj bi se bolj kadilo? Ampak pri 159 zaradi DPF nč ne kadi...

torej... kazalci zrukanega ventilčka so?

LP David
Simptomi so, da moč drastično pade. Jaz nisem mogel speljati v klanec, ki ima 5% naklona ... avto mi je 3x crknil. Baje najkasneje na 40000km temeljito čiščenje. Jaz nisem pristaš improvizacij, zato tudi nisem vgradil ploščice za blokado.
Ali
Alfist
Alfist

...še en kandidat za menjavo Egr-a,
zjutraj zasveti lučka, moč drastično pade...

menjan Egr + regeneracija PDF filtra....

deli+tester+strošek dela = 194 eur
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

a sploh še kakšna alfa laufa do 100.000 km, da ne vložiš v njo celega premoženja....ob nakupu je najbolš če se jemle kredit uzet preventivno še 3000€ za vse nepredvidene in seveda predvidene napake ki jih cigani v italiji ne krijejo tudi če so pod garancijo....no so redke izjeme ki jih celo krijejo oni, večino pa ne, vedno najdejo izgovore....

Če bo šlo tako naprej bojo samo še najbolj zagrizeni alfisti ostal...jaz kot naslednji avto po vsej verjetnosti ne bom več niti gledal za alfo...
po 6 letih in 3 alfah ki sem jih imel je največ problemov z novejšimi...s 33 skoraj da nič problemov...pri 156 menjava stvari ki pač serijsko grejo...pri 159 pa pol avta zgleda treba zamenjat da dela dokaj ok...in to pri starosti dobrih 2 let...katastrofa #-o
\°/
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana...trojane....

moja bo stara 2 leti zdaj jih ima 80000km...menjan EGR,stikalo zadaj v havbi za luči v prtlajžniku,4X navigacija,neka vzmet v voznikovem sedežu,stikalo zadnje meglenke,....se mi zdi pa da je začelo nekaj pokati ko obrnem volan v eno smer do konca,kaj bi bilo ne vem bo šla malo na pregled.tolk zenkrat
Denis 159
Alfist
Alfist

a ni to če ti poka ko zavijaš neki narobe z volansko letvijo?
ReTardo
Alfa Junior
Alfa Junior

ja, mislm da je to okvara na volanski letvi, tudi meni že malo poka
ko obrnem do konca na mestu v L ali D...

drgač pa ... avto je star tri leta in do sedaj nisem imel še nobenih
dodatnih stroškov.... zaenkrat :) :) :)
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Jaz sem na svoje stroške menjal le notranji končnik, sedaj pa me čaka še popravilo volanske letve...
Ostalo (tresenje menjalne ročke in pokrova motorja, EGR, levo ogledalo se ni zapiralo-odpiralo,...) sem dal popraviti, dokler je bila garancija še veljavna. Od takrat, hvala Bogu, nimam problemov...(že trkam na les)
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Volansko letev dajete čimprej popravt, ker če še ni preveč zjebana se baje da zamenjat nek zglob al nekaj takega...ker drugače, če se predolgo odlaša lahko gre tudi servo pumpa, ker se težje obrača volan.
Sicer pa na uradnem servisu pride menjava volanske letve+servo olje+optika cca 1200€
Sem 2 tedna nazaj plačal tok, tako da....

Ne vem kaj nej še rečem...moja 159 žal približno pol leta ni več v garanciji in imam jo približno 3 mesece in sem v njo moral vložiti 2000€ kar je katastrofalno #-o #-o
Če crkne še kaj, jo prodam ali zažgem, ker imam raje nekaj € na računu kot zanič avto :evil:

Avto je super za vozt, sam s toliko napakami pa se sploh ne čudim da je taka prodaja kakršna je.
\°/
Odgovori
  • Informacija