Zimske gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Folk... najprej dobro premislite kaj sploh pomeni M+S, potem se bomo pa naprej pogovarjal.

Govorite tako na pamet, da res ni res!

lp
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kixs napisal/-a:Folk... najprej dobro premislite kaj sploh pomeni M+S, potem se bomo pa naprej pogovarjal.

Govorite tako na pamet, da res ni res!

lp
Mud + Snow

LP
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Creed napisal/-a:
Mud + Snow

LP
Tocno tako!

Profil M+S gume je tako narejen, da zelo dobro deluje pod takimi pogoji (blato in sneg). Na mokrem in suhem asfaltu pa je tak profil ze v osnovi (tudi, ce je zelo mrzlo) premehek in se pod obremenitvijo (zaviranje, pospesevanje ali ostro zavijanje) deformira in nima vec pravega oprijema.

Vedno, ko sem menjal iz letnih na zimske, sem potreboval nekaj casa, da sem se navadil na zimske gume. Enostavno voznja ni bila prava. Zaviranje dosti daljse in podobno. Obcutek pa na sploh dosti slabsi. Zato imejte to v glavi, ko vozite. Z zimskimi gumami mora biti varnostna razdalja avtomaticno daljsa!

Kot sem napisal, vedno ko je bil sneg, sem avto pustil doma. Drugace pa je bila voznja tudi pri in pod -10stC cisto obicajna. Nisem imel nobenega obcutka, da guma ne bi drzala in bila "plasticna". Letos bom se videl. Vendar zaradi razdalje do sluzbe cca 35km in javni prevoz v k*rcu, bom vseeno sel na zimske - ceprav nerad.

Take so moje izkusnje. Kasneje sem prebral clanek v Avtomoto reviji, ki je to samo potrdila.

lp
Slika
Ali
Alfist
Alfist

vsak pač ne more pustit avta doma,

ozko razmišljanje
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

Red_Rocket napisal/-a:matr zto pa mamo zimske ter letne gume, kaj je treba zej tle toplo vodo odkrivat... tko k zimske niso dobre polet pr visokih temperaturah letne niso pozimi pri nizkih... :roll: vse umes je pa spremenjivo z enimi in drugimi...
če bojo take temperature k so zadnje cajte bomo še dolgo v zimo furali letne k zimske bi se čist preveč obrable... :wink:
x2

Največja razlika med letnimi in zimskimi pnevmatikami je v njihovi sestavi, saj zimske vsebujejo več silike oziroma termosilike in zato ostanejo prožne tudi pri nižjih temperaturah. Razlika je tudi v profilu, saj so zimske na svojem dezenu opremljene s posebnimi lamelami, ki izboljušujejo oprijem med vožnjo po snegu. {FOKUS}
Slika
Cuore Sportivo is destiny
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

V praksi pa je letna guma boljša v vseh pogojih razen v snegu...govorimo o dobri letni gumi.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

bass napisal/-a:V praksi pa je letna guma boljša v vseh pogojih razen v snegu...govorimo o dobri letni gumi.
Tako je. Če pa greš v polhen sneg do 5cm snega še gre z zimsko gumo, potem kliče že po ketnah.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A si se ti že kdaj po snegu vozil ali samo teoretiziraš?

Pri 3 stopinjah potenza re50a občutno bolj koplje na križiščih, kot pa ko je temperatura nad 10 stopinj. Jaz bom v hladnih mesecih vozil kar lepo zimske. Pa nikoli ne bom pozabil poti Medvode - Tivoli na Eagle F1 v 10 cm snega, ko je mene in vremenoslovce enega lepega zimskega večera presenetilo.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfaspider napisal/-a:A si se ti že kdaj po snegu vozil ali samo teoretiziraš?

Pri 3 stopinjah potenza re50a občutno bolj koplje na križiščih, kot pa ko je temperatura nad 10 stopinj. Jaz bom v hladnih mesecih vozil kar lepo zimske. Pa nikoli ne bom pozabil poti Medvode - Tivoli na Eagle F1 v 10 cm snega, ko je mene in vremenoslovce enega lepega zimskega večera presenetilo.
Živim v gorskem svetu beri Juliske alpe, mamo snega in niskih temperatur še pa još, na prejšnjemu avtu sem mel toyo T1R dokler ni zapadel sneg ker je lih toliko držala kot snowprox. za v sneg ne brozgo, je pa po 5cm tud snowprox odpovedal in smo dal veselo ketne gor. lahko prideš pa to zimo mim pa se gremo mal iživljat po snegu :wink:
zivko
Alfa Junior
Alfa Junior

Mene zanima, če je kdo vozu gume Federal WS595 215/45 r17, kakšne mate kej izkušnje?

P.S.: Če ma kdo kakšna platišča 5X98mm premera 15,16 za prodat, prosim napište kkšno ponudbo, al pa za zimske gume velikosti 215/45 r17.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najpametneje ti bo vzet nove gume 205/55-R16 + jeklena platišča, boš še najceneje in najvarneje skozi prišel ali pa če dobiš rabljene alu 16ke namesto jeklenih.
Nevem kako se kaj obnesejo zimske gume v dimenziji 215/45-R17, a ko sem enkrat bral test o zimskih gumah 225/45-R17, so bile bolj kot ne vse po vrsti porazne.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če boste s temi merami gum šli v sneg ste ga pošteno naje**l.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@minimi: To, da toyo t1r drži enako po snegu kot snowprox in da je več kot 5cm snega po vozišču preveč za snow prox ne razlagaj naglas okrog, ker se ti bodo ljudje smejali.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfaspider napisal/-a:@minimi: To, da toyo t1r drži enako po snegu kot snowprox in da je več kot 5cm snega po vozišču preveč za snow prox ne razlagaj naglas okrog, ker se ti bodo ljudje smejali.
Narobe zastopu. Pravim da pri nizkih temperaturah nisem občutil razlike med T1R in snowproxom na suhi oz. mokri cest. In pri 7cm snega sem moral na snowprox dat ketne da sem zvozil ¨trnovski¨ klanec. Kako naj ti še razložim :?:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

minimi napisal/-a: In pri 7cm snega sem moral na snowprox dat ketne da sem zvozil ¨trnovski¨ klanec. Kako naj ti še razložim :?:
Ma kok so ble zlizane te snowprox? Ker ce bi ble nove bi moglo it, ceprav je trnovski klanec res strm. Je pa res da je odvisno kak sneg je..moker, suh, prsic... Jaz vem da sem z odbijacem potiskal sneg pred avtom :mrgreen:

LP
Odgovori
  • Informacija