Jaz imam eno vprašanje če bi mogoče slučajno vedel. Prvič se mi je pojavil piskajoč zvok ko sem se ponoči po dežju vozil pojavi se samo v prestavi višji od 3 in se stopnjuje z obrati v 3 je zacne sele prid 2500 obr od zacetka sm mislil da je kaj narobe s turbino sam po tem takem mislim da bi tudi v prvi in drugi prestavi se slisal zvok. Zakar bi si misli da nima tuki povezave s turbino me zanima ce ima kdo podobne tezave in kako jih je rešil + cena...
Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
tako je tudi pri meni.do zdaj mi to ni delalo.sem pa zdaj delal servis in mi je mehanik zablokiral egr ventil in on pravi, da zaradi tega bolj piska motor.je pa 1,9jtd.turbina se mi sliši enako kot prej samo da zdaj še to piska.
Pri meni je prej bil lep zvok turbine sedaj se mu je pa pridruzil se ta piskajoc zvok podoben tistemu pri rally avtih. Prej se to ni dogajalo avto je bil nazadnje na servisu zaradi menjanja sprednjih rok. Zvok se je prvic pojavil pred 2 tednoma medtem ko je dezevalo od takrat ga 1 tedn nisem slisal sedaj se mi je pa zespet pojavil ko je dezevalo danes bom pa probal sprobati ce se mi pojavi tudi ko je suho sem skoraj 100% da se mi bo tudi danes pojavil. Sicer ne vidim nobene povezanosti s dezjem morda pa ima kdo drug kaj vec izkušenj s tem. Za informacijo bi sporocil da ima avto
167 000 km prevozenih. Ko sem ga kupil je bil opravljen veliki servis jeremen glavni filtri.... vse kar spada zravn, jaz sem do sedaj zamenjal ze pumpico za servo, micro jermen in zobnik, levo in desno roke zgoraj, nosilec za motor desni.
Mislim, da jaz pri svoji slišim podobno stvar. Pojavila se je pred kratkim (ko je deževalo), v prvi in drugi je tudi jaz ne slišim, naprej pa. Pri meni je bolj sikajoče-piskajoče. Letos sem zamenjal obe cevi od turbine , na zmogljivosti ta zadeva pri meni nima vpliva.
Kot kaže nas je več takih. Prejšnji teden v četrtek sem avto pošteno stiskal in po parih kilometrih umerjene vožnje slišal isti zvok kot ga opisujete, v 1. in 2. prestavi ga ni slišat v 3. ga jaz najlepše slišim. Sem tudi jaz sumil cevi IC vendar zgornja ni počena in dvomim da je spodnja.
No včeraj zvečer ista pašta, oba dni je bilo vlažno oz. deževno temperature okoli 8-10°C. Na moči nisem opazil nobenih razlik. Koliko se pa za mano kadi pa nevem ker sem vozil v temi.
minimi napisal/-a:Kot kaže nas je več takih. Prejšnji teden v četrtek sem avto pošteno stiskal in po parih kilometrih umerjene vožnje slišal isti zvok kot ga opisujete, v 1. in 2. prestavi ga ni slišat v 3. ga jaz najlepše slišim. Sem tudi jaz sumil cevi IC vendar zgornja ni počena in dvomim da je spodnja.
No včeraj zvečer ista pašta, oba dni je bilo vlažno oz. deževno temperature okoli 8-10°C. Na moči nisem opazil nobenih razlik. Koliko se pa za mano kadi pa nevem ker sem vozil v temi.
Zanimivo, vsi trije imamo 2.4 JTD motor, midva celo oba letnik 2002. Tudi jaz menim, da ni cev turbine (kot napisano, obe imam nove). Ta zvok sem tudi jaz najbolj slišal v dežju pred nekaj dnevi (najbolj v tunelu avtoceste). Se pa spomnim, da ko sem imel počeno cev turbine od intercoolerja do sesalnega kolektorja je ful nagravžno sikalo tudi v drugi prestavi. Upam, da ni intercooler ?
Hmm koliko časa pa že ma kdo od vs ta zvok ali se mu pojavlja samo kadar dežuje ? Moja je tudi letnik 2002. Aja pa pri meni se tudi nic ne pozna na moči.
Sektor 13 napisal/-a:Meni rahlo piska v 6. prestavi, ce je rocica tocno v centru (6 prestave). Ce jo rahlo potisnem v desno )ker je malo hoda) pa piskanje neha..
Mislim da imajo letniki 2002 samo 5 prestav. Vsaj moj pri katerem se je pojavila ta napaka.
Alfa156D2.4JTD napisal/-a:Hmm koliko časa pa že ma kdo od vs ta zvok ali se mu pojavlja samo kadar dežuje ? Moja je tudi letnik 2002. Aja pa pri meni se tudi nic ne pozna na moči.
Kakšen teden, deset dni, pri zadnjem deževju. Dopuščam možnost, da že kdaj prej, pa zaradi radia nisem opazil.
Letniki 2002 imajo v večini 5 prestav, jesensko-zimski modeli imajo 6 prestav ampak so zelo redki. Pomojem nima IC nobene veze s tem glasom. Kako vam pa kaj kadi? Meni ko je hladen ig ga vžgem kadi temno sivo, po 2min ni več tako opazno. Tud jaz sem kakšen teden nazaj opazil. Prvo moram avto dvignit da se prepričam da ni spodnja cev IC, ampak dvomim da je. Bomo videli jutri ko bo na dvigalu.
Mislim da se tud meni pojavlja tak zvok..ceprav ga sam nebi opisal kot piskanje ampak bolj kot eno brencanje...nek buzzzzz In enako..slisim ga najlepse v 3. prestavi in ponavadi ko bolj dinamicno vozim. Ce vozim na izi tega ni.
Eno vprasanje? Ali imate vsi blindiran EGR??
Ker cevi mam tud sam menjane, pa sumim kaj v tej smeri okoli EGRja.
jaz prej nisem imel blokiran egr.sedaj dva tedna ga imam in od takrat mi piska.vse kar se je delalo na motorju je blokada egr in pa čiščenje sistema za vbrizg.očitno je eno od tega, ker prej ni piskalo.samo piska tudi ko npr je okoli 4000 obrato in ko spustim gas in obrati padajo.cevi so pa vse cele, sem sam pogledal in še mehanik.
Ja meni isto brenci kadar na mestu pozigam po gasu. Seveda ce predhodno peljem malo bolj odlocno. Pol pa ni vazno od prestave..in ni vazno ali je sklopka stisnjena ali ne. Brencanje pa se stopnjuje glede na obrate.
Moja zadnja dognanja so taka; ko stisne v drugi do konca je sikanje normalno glasno, ko pa prešaltam v tretjo in poln naprej je sikanje glasnejše. Lahko da je šla spodnja cev al a je kej druzga. EGR nevem če je blindiran, jaz ga nisem.