Avtomatski menjalnik in grdo prestavljanje

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kksn hitr guide kako zamenjati olje?

Ker že za iskanje merilne šipke sem porabil 30minut:D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Zdownloadaj si eLearn za 166 in najdi vodič kako se zamenja olje, je skor 100% notri opisano step by step s priloženimi skicami...
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SubjectX napisal/-a:kksn hitr guide kako zamenjati olje?

Ker že za iskanje merilne šipke sem porabil 30minut:D
Spodaj je samo en tak vijak, ki spodobno velik za izpust olja.
Nalivanje je pa preko iste luknje kot je šipka. Pa malce daljšo cev moraš imeti, da jo vtakneš v to luknjo in naliješ od zgoraj.
Je pa dokaj zajebano, ker je malo prostora.
Pa pazi da ne zlomiš šipke.

Če ti je menjalnik prej delal ok sta lahko samo dva realna vzroka.
- da ti je Zega nalil napačno olje (ker je tudi v navodilih napaka ... vsaj pri meni je bila).
- ali pa da ga imaš dosti premalo.

Olje na toyoti je cca 10 EUR za liter.

P.S.: Marolt ne pozna Aisinov, zato se ga tudi ni lotil.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem pregledal e-peer al kaj je ze in notri ni navodil za avtomatski menjalnik za zamenjat olje.

So samo navodila, kako deluje, kaksna so razmerja in kako ga po menjavi kontrolne plosce se enkrat nauciti vse skupaj, ampak to mi je itak ze zega vse povedal..
Zadnjič spremenil SubjectX, dne Pe Nov 20, 2009 9:23 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Če ga je preveč, je ravno tako nevarno za menjalnik.
Slika
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SubjectX napisal/-a:Sem pregledal e-peer al kaj je ze in notri ni navodil za avtomatski menjalnik za zamenjat olje.

So samo navodila, kako deluje, kaksna so razmerja in kako ga po menjavi kontrolne plosce se enkrat nauciti vse skupaj, ampak to mi je itak ze zega vse povedal..
http://autotips.plentycar.com/how-to-ch ... ion-fluid/
Če znaš zamenjati motorno olje boš tudi ti. Trike sem ti pa že napisal.

Navodil ni, zato, ker alfa ne predvideva menjave olje. Ker tega praktično nihče ne počne. Toyota ima enaka navodila, zato pa potem vse skupaj crkne pri 150000km. Mar ni to v interesu proizvajalcev.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Sej nobena firma ne predvideva menjave olja v menjalnikih, ampak vsi vemo, kaj to pomeni.
Slika
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

veloce napisal/-a:Sej nobena firma ne predvideva menjave olja v menjalnikih, ampak vsi vemo, kaj to pomeni.

Original nihče, naknadno pa kar nekaj proizvajalcev še posebej zaradi težav, ki so nastale nad 100000km.
Ko sem brskal za ZF (istega kot ga ima 166 pred FL) se je citroen vseeno odločil, da bi bilo dobro menjati na 90000km.
Uporabniški avatar
fordek
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: krško

zdravo. tudi jaz sem imel te probleme da mi je menjalnik vedno bolj grdo šaltal. vzrok tega je bil ta, da je počil radiator gretja in je tista tekočina počasi kapljala po računalniku za menjalnik in ga na koncu tudi skoraj dokončno "skurla". tako da tisti ki imate te probleme preverte najprej to. men se je poznalo po tem da so se mi ful rosile prednja stekla in bila so vsa mastna od te tekočine.
Lp,

andrej
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Si potem zamenjal celotno centralo? Ker jaz imam ta problem, vceraj sem ta hladilnik zamenjal, verjetno moram zdaj se centralo za menjalnik.

Kako se to zamenja? Kje se jo dobi? Novo?
Uporabniški avatar
fordek
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: krško

nisem je se zamenjal ker rabljene skoraj nikjer ne dobiš. vsaj jaz nisem nikjer zasledil. bo treba vrjetno v italijo pogledat, ker pride nova 1300 eur. zamenjat pa ni problem 10 min dela( 4 vijaki, 1 konektor)
Lp,

andrej
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

hja, tega ATF type 4 olja ni nikjer za dobiti. toyota notri deva cist neki xy, medtem ko Volvo deva samo nek svoj original olje notri..

Sem potem klical za Mobil ATF 3309, naroci se ga lahko samo pri gama centru, ampak se tam samo v 20litrskem sodcku, en liter je pa 12€..

Se kaksen predlog?

edit: sem klical se na saab, tam imajo atf type 4, oz. stric je reku, da imajo atf 4, ampak mislim da je to isto..

Je pa zasoljenih 16€ po litru!!
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SubjectX napisal/-a:hja, tega ATF type 4 olja ni nikjer za dobiti. toyota notri deva cist neki xy, medtem ko Volvo deva samo nek svoj original olje notri..

Sem potem klical za Mobil ATF 3309, naroci se ga lahko samo pri gama centru, ampak se tam samo v 20litrskem sodcku, en liter je pa 12€..

Se kaksen predlog?

edit: sem klical se na saab, tam imajo atf type 4, oz. stric je reku, da imajo atf 4, ampak mislim da je to isto..

Je pa zasoljenih 16€ po litru!!
Pokliči Toyota Lovše pri Domžalah. Tam ga imajo zihr, ker ga tam kupujem jaz ... razen, če ga ne prodajajo več.
Je pa res, da po Ljubljani pa niti ne vedo kaj imajo v skladišču .... kot bi padli toyotini prodajalci z Marsa.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Meni je takrat mobil zastopnik rekel, da se jim ne splača samo zame.
Volvo ga ima tudi za 16 EUR (ker ima Aisin menjalnike)
Toyota ATF Type IV mislim, da za 10 EUR (je v 5 litrskih kanticah). Ko kličeš reci kaj piše gor ATFType IV Rimska 4 !!! Tudi toyota ima aisin menjalnike.

Je pa to ena in ista stvar, najbrž ga dela samo ena rafinerija na svetu, pakira pa za vse ostale.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

klical sem na dva pooblascena toyota in volvo servisa, odziv je v mojem prejsnem postu..
Odgovori
  • Informacija