Menjava žarnic v armaturi (števci + stikala) - AR 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
silver156
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: spodnja Štajerska

Jaz sem lepo vzel zanič žarnice ven, eno pokazal prodajalcu na bencinski, mi je dal lepo nekaj komadov, vsak je stal 70 centov.
Včasih so bile baje po 18 tolarjev, tak da je še teh 70 centov preveč....
Bezi
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Lenart

V alfo 156 pašejo tudi žarnice za osvetlitev armaturke VW vem ker jih mam not =)
Alfa Edition =)
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Na Autocommerceu jih majo po 30 centpov za komad, rabite jih pa 6. Za osvetlitev stikal ventilacije in klime so pa astronomsko drage, 17 eur.
Aja, na stevcih jih je zamenjat mala sala. Za gumbe za ventilacijo pa je postopek opisan tu na forumu, cca pol ure dela.
Kar pa se teh dragih zarnic tice: kupis navadne za stevce po 30 centov, vzames ven to drago zarnico, odlomis ven zarnico iz nastavka. Potem zavrtas z svedrom luknjo skozi nastavek, porines not poceni zarnico, zicke prilotas tam na kontakte in deluje. Pa prisparas skor 60 EUR, ce so sle vse 3, pa se ene 30 za montazo :) Aja, pa ni treba one skatle za upravljanje z ventilacijo ven vlecit, ker je ful malo placa, lahko se jo zamenja, ko je priklopljeno.
lp, P
Uporabniški avatar
peterAR
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: celje-okolica

mene pa zanima ce mi kdo lahko pove kako zamenjati lučke oz kaj je treba sploh narediti mi je osvetlitev za temperaturo crknala za gorivo in za uro pa normalno dela
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Men se je zgodil isto,mal po armaturi prtegni z roko tm okol kazalcev :wink: ,men je pomagal in to že cca 1 leto nazaj,in še vedno dela :doubt:
probat ni greh
Uporabniški avatar
daniels
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrhnika

Hehe, ravno iščem kako ste se na forumu lotili menjave žarnic. Z udarcem je na žalost ne morem prepričat. :D

Tule : viewtopic.php?t=13244 sem našel navodila, ampak to je za Alfo 156 pred FL. Po FL ima Alfa konzolo razdeljeno na več delov in če me občutek ne vara, je za zamenjavo žarnic na FL armaturi treba odvijačit le pri pepelniku ter pod radijem.
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Uporabniški avatar
soso
Alfist
Alfist
Kraj: maribor

Probaj ven vzet avtoradio in pri tisti luknji zamenjaš. Meni je ratalo pa nimam ravno majhnih rokic :)

Lp
Uporabniški avatar
daniels
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrhnika

Binji napisal/-a:Tole http://www.dashmount.co.uk/June02/71203.htm bo menda tapravo :wink:
Meni je uspelo brez, da bi odmontiral celo konzolo. Samo radio se odstrani in pride se do 4 križnih vijakov ter 2 torxov. Zgornji del konzole je tako prost.
Sunec
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: MS

Pozdravljeni vsi skupaj, od vceraj sem novopeceni lastnik alfe, 2.4jtd l.2000

Pred nakupom ste mi veliko pomagali s svojimi prispevki, samrec je branje vodilu k ucenju in zaljubljenosti v avto :)

Imam morda banalno vprasanje, vendar v kolikor sem iskal po forumu nisem nasel nikjer odgovora.

Je normalno, da je sredinska konzola (osvetlitev) kje se rihta temperatura itd. ter knopfi na vratih drugacne barve (zelene) kot osvetlivet na armatruki ter ostalih 3 manjsih stevcih?

najlepsa hvala za odgovor

lp.
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Bohinj

Ja nevem, če je to ok. Men vse lučke svetijo rdeče, ker tako mora bit.
AR ruls
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Mogoče si je prešnji lastnik kaj modificiral osvetlitev, pa je zato v različnih barvah. Je pa notranjost v moji l99 zelene barve. Kje pa imaš rdečo? Na števčkih al na onih knofih? Ker če so knofi zeleni, števčki pa oranžno rdeči, so najbrš bli zamenjani (ene alfe so imele oranžno osvetlitev mislim da tiste s sport paketom).

LP
Sunec
Alfa Member
Alfa Member

hvala vsem na odgovorih, je screamer tukaj viewtopic.php?t=10832&highlight=osvetlitev+konzole napisal da je to baje normalno, tako da sem sedaj malo pomirjen. :)

sedaj pa samo se airbag lucka, ki sveti ter stevec za temp.
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Komplet araturkaj je v originalu v rdeči barv. Predstavi jo v galeriji.
Sunec
Alfa Member
Alfa Member

nimam se svojih slikc, ter cela zasnezena je trenutno... je pa se na avtonetu.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3368406&show=1
Odgovori
  • Informacija