Problem zarad mraza

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
dahlia
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja nic niso naredili...s testerjem so vse zivo pregledli in kot zakleto je tam pri njih vedno vzgal oz ostal prizgan...vcasih mal bolj na hard ampak je delal, medtem, ko pri meni, ni pa ni hotel ostati prizgan :evil: . In, ko je na koncu prisel do te ugotovitve, kot si sam zgoraj napisal, je reku, da mi ne bo nic racunal, ker ni nic menjal ali kaj in mi enostavno nima kaj racunati, ceprav jim je to vzelo dosti casa, morem rect. In takoj, ko pride ta cd, me bo poklical. Mi je pa pokazal na nekem listu kjer je pisalo, da je cd pravkar prisel za isto masino in vse ampak avtomatik :roll: in da za mojga je treba pa se pocakat.

Zdej so temperature najvec do -2 in js si razlagam, da zato zdej dela. Takrat, ko je bilo -15, od takrat se je pa vse zacelo in ga je verjetno to se drzalo al kaj js vem. V glavnem zelo moteca stvar, ker zdej vsakic, ko se vsedem v avto najprej pomislim " a bo al ne bo" :roll: :?
AlF*159*JTDmjet
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

dahlia napisal/-a:Ja nic niso naredili...s testerjem so vse zivo pregledli in kot zakleto je tam pri njih vedno vzgal oz ostal prizgan...vcasih mal bolj na hard ampak je delal, medtem, ko pri meni, ni pa ni hotel ostati prizgan :evil: . In, ko je na koncu prisel do te ugotovitve, kot si sam zgoraj napisal, je reku, da mi ne bo nic racunal, ker ni nic menjal ali kaj in mi enostavno nima kaj racunati, ceprav jim je to vzelo dosti casa, morem rect. In takoj, ko pride ta cd, me bo poklical. Mi je pa pokazal na nekem listu kjer je pisalo, da je cd pravkar prisel za isto masino in vse ampak avtomatik :roll: in da za mojga je treba pa se pocakat.

Zdej so temperature najvec do -2 in js si razlagam, da zato zdej dela. Takrat, ko je bilo -15, od takrat se je pa vse zacelo in ga je verjetno to se drzalo al kaj js vem. V glavnem zelo moteca stvar, ker zdej vsakic, ko se vsedem v avto najprej pomislim " a bo al ne bo" :roll: :?
no fajn, smo že 3 ki upamo javno spegovorit o tem problemu! več glav več ve :wink:
meni je tut dolgo lepo vžigal, menda kr ene 3 tedne, zdaj pa ga je spet 2x prijelo in ni vžgal iz prve!dajta me prosim obvestit če je problem rešen z novim softwerom, in kje ga imajo ter seveda tut strošek ki vama ga je povzročil!

LP
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Pa mimogrede vprašajte, če je z novim softwerom še kaj drugega izboljšano, če se splača upgradati še ostalim :D :D
Uporabniški avatar
Leonela
Alfa Member
Alfa Member

Ok. Danes sem se usedla v avto pa mi u prvo ni hotel vžgati. Nisem ga kej preveč forsirala sem spustila gumb, prižgala še enkrat je trajalo malo dlje in potem je vžgal. Poleg mi je napisalo neki o ABS, nevem točno kaj. Potem je naprej normalno vžigal. Ali je možno, da je to pač zarad mraza, ker mi je to zdaj že drugič narediu. Enkrat ko ga dva dni sploh nisem vžigala in pa danes.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Leonela napisal/-a:Ok. Danes sem se usedla v avto pa mi u prvo ni hotel vžgati. Nisem ga kej preveč forsirala sem spustila gumb, prižgala še enkrat je trajalo malo dlje in potem je vžgal. Poleg mi je napisalo neki o ABS, nevem točno kaj. Potem je naprej normalno vžigal. Ali je možno, da je to pač zarad mraza, ker mi je to zdaj že drugič narediu. Enkrat ko ga dva dni sploh nisem vžigala in pa danes.
Slišati je, kot bi bil akumulator počasi potreben menjave. Najlažje to potrdijo na servisu ali kakšnem specializiranem akumulatorskem servisu.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Sem prepričan, da je težava v akumulatorju.
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

SHadowX napisal/-a:
Leonela napisal/-a:Ok. Danes sem se usedla v avto pa mi u prvo ni hotel vžgati. Nisem ga kej preveč forsirala sem spustila gumb, prižgala še enkrat je trajalo malo dlje in potem je vžgal. Poleg mi je napisalo neki o ABS, nevem točno kaj. Potem je naprej normalno vžigal. Ali je možno, da je to pač zarad mraza, ker mi je to zdaj že drugič narediu. Enkrat ko ga dva dni sploh nisem vžigala in pa danes.
Slišati je, kot bi bil akumulator počasi potreben menjave. Najlažje to potrdijo na servisu ali kakšnem specializiranem akumulatorskem servisu.
Lahko samo pritrdim, da gre verjetno za prve znake iztrošene baterije, saj je bilo pri meni enako, vse do trenutka, ko sploh ni več zavrtel zaganjalnika. Po menjavi baterije se opozorila niso več prižigala. Priporočam čim prejšnjo menjavo.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Kadar se po težkem vžigu javi kakršnokoli opozorilo glede ABS, ESP ali čim podobnem gre skoraj vedno akumulator proti koncu.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Leonela
Alfa Member
Alfa Member

Torej, če je tako bom menjala akumulator. Čimprej. (Hvala bogu, da mam vas tle na forumu). :oops: Mogoče še kakšen nasvet katerega nabaviti?
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Slovenskega po možnosti. ;)
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Leonela napisal/-a:Torej, če je tako bom menjala akumulator. Čimprej. (Hvala bogu, da mam vas tle na forumu). :oops: Mogoče še kakšen nasvet katerega nabaviti?
¸

Jaz bi dal original, načeloma je pa vseeno katerega samo da je zadosti močan ( preveri na obstoječem )

LP
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Saj je vseeno kaj daš not, važnio da so mere prave in da ma čim več Ah.
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Tam okoli 80Ah bo ziher ok, notri je najbrž okoli 70Ah.

Drugače ni 100% da je akumulator, je pa to čisto možno...
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

V kakšnem stanju je akumulator lahko tudi sama preveriš:
Na vrhu je lučka, ki ob normalnem stanju sveti zeleno. Če ne sveti nič, je aku potrebno zamenjati...

V svojo piu bello sem vgradil tega:
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... %2011%2077

Manj kot 72Ah ti nebi priporočal...

MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

MaStr kako to da si dal kalci/kalci not??
Odgovori
  • Informacija