Povsem odvisno kateri cilinder je pokvarjen in kako je narejeno. Sam cilinder je ponavadi nekje med 70 in 130 eur, delo pa popolno odvisno ali je pokvarjen na pedali ali na menjalniku in ali je tisti na menjalniku na zunanji ali notranji strani zvona.
Rabil bi en nasvet : a kdo ve za kakega dobrega mehanika v bližini Ljubljane, Litije, Zasavja?
Na moji 147-i moram namreč zamenjat komplet sklopko, pri uradnem serviserju v Ljubljani so pa prijavili ceno 650€.
Je kje kak serviser, ki bi to uredil kaj ceneje?
Pa še ena stvar: a je kdo na 147-i menjal semering na glavni gredi? Jaz sem kar pozijal, ko mi je mehanik rekel, kaj je narobe ... cena je seveda pri uradnem serviserju okrog 700€ ...
Daj, vprašaj še pri Veitu, meni je za mojo 156 2.4 jtd rekel cca 500 evrov. Dvomim, da je za tvojo dražje. Avto Triglav pa je itak najdražji, zlatarji pač.
Ko pritisnem na sklopko (ko je avto ugasnjen ali med vožnjo) sklopka cvili kot, da bi se guma drgnila. V čem je problem? Zacvili že, če jo samo malo potisnem... (video spodaj)
Zadnjič spremenil GS, dne So Jan 23, 2010 12:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Si prepričan? Nič ne cvili, ko je sklopka pritisnjena. Zvok drgnjenja "gume" se sliši že, ko le rahlo pritisnem na nanjo oz. ko sploh še ne zagrabi... speljuje se normalno, v prostem teku jo "trese" le za odtenek in piskajočega zvoka, če je sklopka spuščena, ni. Bo verjetno vseen ležaj? Ajoj, menda ja naj ne menjam celotne sklopke?