Alfa 145 1.8 TS

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Kakšne velikosti filtra na tem linku bi blo najprimerneje za alfo 1.8 TS, da ne bi bil zvok hudo glasen in da bi avto še vedno imel tak performance kot ga ima z vgradnim (vem, za hladen zrak bom poskrbel:D ) oz. da bi bil najprimernejši za ta motor:

http://www.technoracing.si/1/sprintfilter/konicni.html

lp
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Ti dej raje na prednji blatnik Alfino kačo črne barve v neki dostojni velikosti ali deteljico v trikotniku. Pragove pa bi jaz na tvojem mestu poskušal najti od QV z deteljico. Ti so najlepši po mojem okusu.
Slika
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Za nalepke bodo še ideje in jih tudi od vas rad slišim oz. preberem...

@veloce: daj pritisni kako slikco kako misliš s to kačo na blatniku... :wink:
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

5in3 napisal/-a:
@veloce: daj pritisni kako slikco kako misliš s to kačo na blatniku... :wink:
kak alfist pa si? :)

Slika

malo večja :D

Slika

<--- moj avatar...

na ebayu maš za cca. 10-15€ dve...
Slika
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Dravograd

Slika
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa še kača:
Slika
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Te filtre iz linka pusti raje na miru, ker z njimi čisto nič neboš dosegel. Kvečjemu manj bo šel avto kljub subjektivnim občutkam, ki bodo ravno nasprotno trdili. Osebno bi izbral takšen setup - original airbox, ker je glede na prostor pod pokrovom na dobrem mestu. Odstranil bi resonator in napeljal cev za dotok zraka v odbijač? ali dovolj nizko, da bi zajemal čimveč hladnega zraka. Zvok bo še vseeno bolj globok/glasen kot stock in tudi dotok zraka bo boljši. Panelni filter od K&N npr. te bo stal okoli 30-40€ in je bolj propusten. To je pomoje za zelo malo denarja najboljši setup za TS 145 pri katerem si brez strahu, da bi še kakšnega konja ubil namesto pridobil.

Če to še vedno nebo dovolj imaš še opcijo porte uskladit pri sesalnem kolektorju in glavo in obdelati TB. Zato rabiš malo volje in samo nova tesnila - vse ostalo je pa tvoje delo.

Npr. odprti filter kot v tvojem linku - http://img.photobucket.com/albums/v260/ ... 1247954883

In potem imaš še vseeno težavo najdit prostor kjer bo "vlekel" samo mrzu zrak in ne toplega iz motornega prostora.

Če se ti pa ne lubi sam dosti delat oz. imaš firbec na te zadeve potem pa si raje takšen "fake" BMC CDA omisli - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Carbon-F ... ccessories
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Glede na to, da imaš zdaj dovolj prostega časa, bi se na tvojem mestu najprej zamenjal prvi in zadnji znak. Tako bo alfa že v osnovi dosti lepše izpadla, potem bi nagrajeval z morebitnimi dodatnimi nalepkami v originalnem alfa stilu in z deteljcam :wink:
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Ozi napisal/-a:Te filtre iz linka pusti raje na miru, ker z njimi čisto nič neboš dosegel. Kvečjemu manj bo šel avto kljub subjektivnim občutkam, ki bodo ravno nasprotno trdili. Osebno bi izbral takšen setup - original airbox, ker je glede na prostor pod pokrovom na dobrem mestu. Odstranil bi resonator in napeljal cev za dotok zraka v odbijač? ali dovolj nizko, da bi zajemal čimveč hladnega zraka. Zvok bo še vseeno bolj globok/glasen kot stock in tudi dotok zraka bo boljši. Panelni filter od K&N npr. te bo stal okoli 30-40€ in je bolj propusten. To je pomoje za zelo malo denarja najboljši setup za TS 145 pri katerem si brez strahu, da bi še kakšnega konja ubil namesto pridobil.

Če to še vedno nebo dovolj imaš še opcijo porte uskladit pri sesalnem kolektorju in glavo in obdelati TB. Zato rabiš malo volje in samo nova tesnila - vse ostalo je pa tvoje delo.

Npr. odprti filter kot v tvojem linku - http://img.photobucket.com/albums/v260/ ... 1247954883

In potem imaš še vseeno težavo najdit prostor kjer bo "vlekel" samo mrzu zrak in ne toplega iz motornega prostora.

Če se ti pa ne lubi sam dosti delat oz. imaš firbec na te zadeve potem pa si raje takšen "fake" BMC CDA omisli - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Carbon-F ... ccessories
Se bom lotil za probo odstranit resonator(to je rebrasta zavita cev pred boxom, katera zajema zrak ane?) in napeljat drugo cev manj zakrivljeno in spravit zadevo nižje. Zanima me samo, kakšna mora biti ta cev za dovod hladnega zraka? Jst osebno ne bom dal rebraste ampak gladko cev. Samo jaz težko verjamem da se bo na zvoku kaj poznalo... :-k

lp
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Na zvoku se bo sigurno poznalo saj je resonator (pred airboxu zavita cev) zaradi tega tam. Če mi ne verjameš odstrani resonator, vžgi avto in gasa - pa boš videl kako zaduši resonator induction sound. Cev je vseeno kakšno daš - ne splača se zaradi tega komplicirat (rebrasto ali ne), ker je tako še drugih "restriktorjev" na poti zraka v cilinder. Važno je samo, da je čimmanj zakrivljena cev in zajema kolikor se da svežega/mrzlega zraka.

Lahko uporabiš npr. takšno cev - klikenzi - je lepo prilagodljiva. Vseeno ali je znotraj narebrana ali ne - upanje na čim manj turbulenten tok zraka zadnje umre :lol:

ps. priporočam, da izbereš takšen fi cevi kot je velika luknja na airboxu in ne večje :wink:
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Živjo...sem pogledal v air box in v resonator, pa ga nisem nikjer najdu. Odstranu pa sem to cev pred resonatorjem in upasal takšno cev kot si jo ti predlagal(je narebrena, ke nisem imel doma druge), pa ni blo glih drugačenga efekta, je pa res da sem se pelu samo do 4500 rpm...

Pa še to: nisem poslikal zadeve, ker se mi je malo mudilo. Je pa zanimivost, da na avtu nisem našel tega resonatorja:

Slika

A je možno, da je to že kdo dol uzeu?

Mogoče zaradi tega ni bilo zvočnega učinka, ker avto pa itaq že kr tuli, samo ni unga učinka, ki bi ga jst rad (malo rjovenja).

Mogoče če bi dal vgradnega od K&N, bi bil zvok malo boljši, sam dvomim v to, ker sem že imel na 1.4TS, novega vgradnega K&N iz A3M-a, pa ni blo razlike, je pa spet question o tem, da takrat še nisem nič kukal v resonator, če ga je imela ali ne...hmm
lp
sine
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če boš lepil gor kače, svetujem zeleno :).. Takole je izpadlo pri meni:

Slika

Slika
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

zanimivo lepo, in pravo mesto si ujel :D
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

To kar je na sliki ti sploh nimaš? To kar je na sliki je komplet resonator. Airbox je višje in pride cev iz njega v to spodaj in potem še ena cev ven, ki se vidi na sliki. To so imeli vsi TS tako narejeno tako da, če nimaš, je verjetno kdo prej dov vzel. Drugače je po demontaži tega razlika kot dan in noč pri zvoku.

Panelni filter ti pa nebo dodal nič na zvoku samo bolj propusten je. Največ kar lahko od njega pričakuješ je boljši throttle response.

Skoraj ne verjamem, da bi kdo to dol pobiral tbh si pogledal za sprednji bumper? Dej posliki da vidimo....
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

ne resno nimam tega resonatorja, bom poslikal jutri

Drugače, pa bom v kratkem še konusnega probal, pa da vidmo ker gre bolj, ker se mi zdi, da original filter pri visokih obratih nekako zaprt deluje.
Odgovori
  • Informacija