minimi napisal/-a:
@Gricko
Sploh ni razlike v vožnji če menjaš levo/desno, kaj je priporočljivo in kaj ni, je pa stvar ¨okusa¨. Lahko bi pa bolj utemeljiv svoj post

Kako ni razlike???
--Če imaš smrekca profil, potem lahko menjaš naprej/ nazaj, lahko tudi levo/desno če premontiraš na feltnah, drugače se ti vrtijo v napačno smer, ker je pri smrekci določena smer!
---če imaš asimetrične (tu je pomembna zunanja / notranja stran in ne smer vrtenja) lahko menjaš naprej / nazaj , če obrneš levo / desno sicer ni pomembno, ker smer ni določena, vendar pa ni dobro za gume in njihovo strukturo. Recimo imaš eno sezono na levi strani, guma se stalno vrti v isto smer, ob zavojih se guma deformira .....in celo sezono na gumo (na njene boke)delujejo sile, ki so v isti smeri....nato gumo drugo sezono obrneš in se vrti v drugo smer, kot se je prejšno sezono...tudi vse sile na gumo so obratne.....in to naj nebi bilo dobro za gumo!
kot sem že napisal, tako mi je svetovalo že več vulkanizerjev, prodajalcev in tudi v servisni knjižici od avta tako piše.
Ali boš to upošteval ali ne je pa itak tvoja stvar, zaradi mene lahko tudi smrekca profil obračaš levo/desno, brez premontaže na feltnah...