Ali kdo pozna ta avto - 6

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

veloce napisal/-a:
rogi napisal/-a:Pozna mogoče kdo tole:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3383923&show=1
Letnik je maksimalno 2000. Torej zlagan.
Ko sem jst kupoval avto (en mesec in pol nazaj) se s tem prodajalcem nikakor nisem mogu zment za ogled... vedno je mel ene izgovore... tko da tole je men mal čudno.

Je pa kao od ene ženske ki živi na Floridi... in da je bila samo občasno v Sloveniji zato samo tolko malo kilometrov... in ko sem hotel njen kontakt je reku da to ni možno...

@Veloce: Po čem sklepaš da je letnik zlagan? S temi konji so jih delal do leta 2001 - torej prva registracija 2002 ni nič čudnega...
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Turbo mislim, da je samo do leta 2000, mogoče res 2001. Vglavnem ni 2002.
Slika
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Kakšen turbo, če je 2.5 V6?
matgo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: gorenjska dežela

Tole je za info, če koga zamika tale AR 166!!!! Pa za predstavo, kakšen "dober" prodajalec je omenjeni trgovec Avtosvet!!!!!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3564569&show=1
kot nova, nepoškodovana, nekarambolirana,..........

in tukej tema kjer se oglasi bivši lastnik ter pove kar ve o avtu

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=65710

ter prilima teli dve lepi slikci........ ko jo je on kupil
Lp, matgo

http://www.forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=14244

Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu ga pa še bo.
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6

Je bilo že govora o tem kako stran ali dve nazaj. Bi moral res nekdo tja.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Overs[t]eer napisal/-a:Kakšen turbo, če je 2.5 V6?
Pardon. 2.5 sem mislil. Ker 2001 letniki so imeli že 6 brzin in drugačno tapecerijo.
Slika
Dauče
Alfa Junior
Alfa Junior

rogi napisal/-a:
RaceBoy napisal/-a:kaj pa tale ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3571006&show=1

kaksna kombinacija je to ? 2003.. 40000 km ... notranjost FL ?
Ta avto je imel en Damjan iz hrastja (na fiat forumu mislim da ima nick rozdamjan), notranjost (sedeže, tapete, navigacijo, itd) je pobral na odpadu v IT iz ene razbite GTjke, etc....... tisto kar je važno: pred slabim letom je imel kar konkreten karambol (mislim da je zaspal al tako nekak), ni imel volje popravljat in jo je prodal. Več pa ne vem.

Skratka avto kar konkretno sesut.
Avto bil pripeljan spredaj karamboliran iz italije, s cca 55.000km. damjan jo je porihtau, dal originalne odbijače in blatnike od GTA, notranjost kupu v italiji (sedeži, volan, tapete, bose, tempomat-ki ne dela, ipd). z njo naredu cca 20.000km nato pa zaspau in priletel v obcestni kamen kjer je poškodoval odbijač, mislem da sp. levo kolo, intercoler in ostala drobnarija. tako je nato prodau. V obeh primerih ni bil avto konkretno sesut kolker je blo omenjeno!
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa GT Q2
Kraj: Brkini

Dauče napisal/-a:
rogi napisal/-a:
RaceBoy napisal/-a:kaj pa tale ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3571006&show=1

kaksna kombinacija je to ? 2003.. 40000 km ... notranjost FL ?
Ta avto je imel en Damjan iz hrastja (na fiat forumu mislim da ima nick rozdamjan), notranjost (sedeže, tapete, navigacijo, itd) je pobral na odpadu v IT iz ene razbite GTjke, etc....... tisto kar je važno: pred slabim letom je imel kar konkreten karambol (mislim da je zaspal al tako nekak), ni imel volje popravljat in jo je prodal. Več pa ne vem.

Avto bil pripeljan spredaj karamboliran iz italije, s cca 55.000km. damjan jo je porihtau, dal originalne odbijače in blatnike od GTA, notranjost kupu v italiji (sedeži, volan, tapete, bose, tempomat-ki ne dela, ipd). z njo naredu cca 20.000km nato pa zaspau in priletel v obcestni kamen kjer je poškodoval odbijač, mislem da sp. levo kolo, intercoler in ostala drobnarija. tako je nato prodau. V obeh primerih ni bil avto konkretno sesut kolker je blo omenjeno!
Kam je pa 35000 km spuhtelo? tudi v obcestni kamen ?
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist
Kraj: Izola

ta fant ki je imel ta avto mi je prodal feltne,... sej drugace se je tudi na avto.net prodajala se kot razbita, ni blo hudega za videt,...
Dauče
Alfa Junior
Alfa Junior

RaceBoy napisal/-a:
Dauče napisal/-a:
rogi napisal/-a: Ta avto je imel en Damjan iz hrastja (na fiat forumu mislim da ima nick rozdamjan), notranjost (sedeže, tapete, navigacijo, itd) je pobral na odpadu v IT iz ene razbite GTjke, etc....... tisto kar je važno: pred slabim letom je imel kar konkreten karambol (mislim da je zaspal al tako nekak), ni imel volje popravljat in jo je prodal. Več pa ne vem.

Kam je pa 35000 km spuhtelo? tudi v obcestni kamen ?
to pa prodajalca vprašej;)
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na servisu so jih vzeli v račun :P
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
rnisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozna kdo ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3567371&show=1

Na prvi pogled mi izgleda zanimivo. Sicer je cena nižja od navedene, vendar je treba zrihtat podvozje pa veliki servis. Kar me je malo zaskrbelo je to, da pogled od spodaj razkriva dva oljna madeža na mašini, enega pod oljnim filtrom, drugega pa okrog tistega čepa, kjer se spušča olje iz mašine. Okoli tega čepa je pol bla tista posodica cela mastna, je olje očitno polzelo po njej. Okoli filtra so pa okoliški deli bili malo mastni.

Je to kaj nevarnega, sumljivega? Je lahko kaj hudo narobe al pač star oljni filter in tisti čepek/tesnilo puščata in ju je treba le zamenjat? Kako za zihr ugotoviti, kaj je? :)

Druga stvar: kje kupujete rezervne dele za alfe oziroma kje so najcenejši? Meni so v lokalni trgovini z avtodeli (na štajerskem) rekli, da samo spodnja in zgornja roka (na eni strani) skupaj staneta 200€. Vsi deli za veliki servis naj bi bili 350€. Torej, ta avto, da zrihtam veliki servis in zamenjam roke, je potrebno 350€ + 400€ (tukaj niso vštete prečne roke zadaj, ki jih je tudi potrebno menjati) za materiale + delo. Poleg tega je treba par lučk v armaturki zamenjat in pa cilindre/nosilce, ki držijo pokonci vrata prtljažnika. Če so to realne cene za ponaredke, mislim da bi lahko bila alfa zame zaenkrat predraga in bom raje vzel kateri drugi avto, ker če mi potem začne na tem kaj krepavat, sem oplel. Gre cel prihodek, kar pa ne želim...

Torej, kje kupujete avtodele, da pokličem trgovino in poskusim dobiti čim ceneje?

Ima kdo, ki se razume v alfe in ve, kako mora dobra alfa izgledati, čas z mano v prihodnjih dneh skočit pogledat avto? Dam za pivo/čaj,... :)

Hipotetično vpr.: Bi kdo bil pripravljen posoditi članski popust (če se odločim za ta avto), da zrihta dele ceneje, dokler se ne včlanim in dobim bonitete?

Vem, da je nekaj OT, ampak nočem smetiti večih tem. :)

Hvala za pomoč in lp.
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
alfa-164
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

rnisan napisal/-a:
Hipotetično vpr.: Bi kdo bil pripravljen posoditi članski popust (če se odločim za ta avto), da zrihta dele ceneje, dokler se ne včlanim in dobim bonitete?

Kaj pa če se kar včalniš in dobiš boniteto? Ali pa takole. Jaz ti "posodim" popust ti pa razilko ki jo pridobiva kopletno nakaži na račun kluba. Če to narediš sem prepričan da ti bodo z veseljem potrdili letno članarino......

#-o #-o
rnisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Turtle napisal/-a:
rnisan napisal/-a:

Kaj pa če se kar včalniš in dobiš boniteto? Ali pa takole. Jaz ti "posodim" popust ti pa razilko ki jo pridobiva kopletno nakaži na račun kluba. Če to narediš sem prepričan da ti bodo z veseljem potrdili letno članarino......

#-o #-o
Gre se samo za to, da če se odločim za ta avto, potem bi potreboval v roku enega dneva popust. Tako hitro sem pa prepričan, da mi ne bi uspelo dobiti izkaznice. Bi se pa potem učlanil, definitivno. Ker pa še sploh nisem prepričan, če bom kupil Alfo, ampak je to le ena opcija, mi ni ravno do tega, da se včlanim.

To pa menda razumete. Nisem pa hotel povzročiti kregarije, zgražanja...
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
Zaklenjeno
  • Informacija