Pozna kdo ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3567371&show=1
Na prvi pogled mi izgleda zanimivo. Sicer je cena nižja od navedene, vendar je treba zrihtat podvozje pa veliki servis. Kar me je malo zaskrbelo je to, da pogled od spodaj razkriva dva oljna madeža na mašini, enega pod oljnim filtrom, drugega pa okrog tistega čepa, kjer se spušča olje iz mašine. Okoli tega čepa je pol bla tista posodica cela mastna, je olje očitno polzelo po njej. Okoli filtra so pa okoliški deli bili malo mastni.
Je to kaj nevarnega, sumljivega? Je lahko kaj hudo narobe al pač star oljni filter in tisti čepek/tesnilo puščata in ju je treba le zamenjat? Kako za zihr ugotoviti, kaj je?
Druga stvar: kje kupujete rezervne dele za alfe oziroma kje so najcenejši? Meni so v lokalni trgovini z avtodeli (na štajerskem) rekli, da samo spodnja in zgornja roka (na eni strani) skupaj staneta 200€. Vsi deli za veliki servis naj bi bili 350€. Torej, ta avto, da zrihtam veliki servis in zamenjam roke, je potrebno 350€ + 400€ (tukaj niso vštete prečne roke zadaj, ki jih je tudi potrebno menjati) za materiale + delo. Poleg tega je treba par lučk v armaturki zamenjat in pa cilindre/nosilce, ki držijo pokonci vrata prtljažnika. Če so to realne cene za ponaredke, mislim da bi lahko bila alfa zame zaenkrat predraga in bom raje vzel kateri drugi avto, ker če mi potem začne na tem kaj krepavat, sem oplel. Gre cel prihodek, kar pa ne želim...
Torej, kje kupujete avtodele, da pokličem trgovino in poskusim dobiti čim ceneje?
Ima kdo, ki se razume v alfe in ve, kako mora dobra alfa izgledati, čas z mano v prihodnjih dneh skočit pogledat avto? Dam za pivo/čaj,...
Hipotetično vpr.: Bi kdo bil pripravljen posoditi članski popust (če se odločim za ta avto), da zrihta dele ceneje, dokler se ne včlanim in dobim bonitete?
Vem, da je nekaj OT, ampak nočem smetiti večih tem.
Hvala za pomoč in lp.
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.