Pušča grelec kabine

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Če mogoče koga zanima, katere O-ringe potrebuje, če razstavi klimo, zato da zamenja grelec kabine.
No tukaj je seznamček (koda, naziv, mera, količina):

- 14450783 SEAL GASKET DIAM 13,4X2,4 ... 4 kom
- 14450483 SEAL GASKET DIAM 6,7X1,8 ... 2 kom
- 10319984 SEAL GASKET DIAM 16,1X1,6 ... 1 kom
- 10318884 SEAL GASKET DIAM 8,1X1,6 ... 1 kom

Dobijo se na AC, cena je cca 29€ za kompletek.

PS
Najdeni so pa po sledenju ekspanzijskega ventila in potem pregled vseh FLAR vozil, ki uporabljajo ta del - našel sem jih pri Fiat Bravu 1997.

PPS
Z mojstrom za klime se bom pa že zmenil, da mi klimo vakumira, nafila, ponovno vakumira in končno nafila (tako nekako govori eLearn).
Do sedaj so bili vodi proti uparjevalniku zaprti, v njih pa malce silikagela, da bi nase vlekel vlago, pred sestavljajnem sem pa vse skupaj še z argonom prepihal.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Raa
Alfa Member
Alfa Member

Filko napisal/-a:
Raa napisal/-a:Ok, katera pot je lazja in katera hitrejsa, snemanje armaturke ali razdiranje pri motorju?

A ni tko da ce snames armaturko, se poajvijo kasnej cricki?

Sem poklicu Aleks avtohladilnike, trenutno nimajo na zalogi. Dobavni rok cca 2 dni, kosta pa se vedno 57 eur.
Zdej cekiru pri Avtotrade-u na vrhniki, neoriginal 90 eur, original pa tam nekje 200, kar pomeni da se splaca vzet pri Aleksu :)

A kdo ve koliko ur je normirano delo zamenjave?

P.S. Za klimo pa tko, ce spustis plin v luft, ni isto kot ce ga izsesas pri mehaniku. V drugem primeru ne bos placal novega plina, ker ti vrne nazaj tvoj stari plin, kakor jaz razumem zadevo.
Pa tam v elearnu pise, ce bos izpostavljal odprte cevi vec ur na zraku (ne da bi jih zascitil), moras potem s kompresorjem neki pucat pa kaj jaz vem kaj, bedarije skratka. Ni glih sistem ala hlajenje, sam da ni mehurckov.
grelec sm uzel pri Aleks avtohladilniki in so ga kar posteno podrazali zdej je s postnino 92€! jz sm sou z motorne strani in je kar hitro zamenjano nekje 2 ure za razstavit in 2 ure za sestavit je malo zakomplicirano ker je zelo malo prostora pa moras previdno ko tista plasticna ohisja vn vleces da kaj ne poci dobro bi blo da ti se kdo pomaga ker je veliko lazje in prej..plin od klime sm kr vn spustil zdej cakam da dobim se original o-ringe za komplet napeljavo plina v klimo in potem bom se napolnil klimo z novim plinom in je tko kot mora bit :)
A postnina je tako draga? jaz sem prejsnji teden narocil pecko pri Aleksu, v cetrtek osebno prevzel, ker sem bil sluzbeno v blizini in sem placal 58 eur, tko da se pecka ni "hudo" podrazila, kvecjem stroski dobave.
Uporabniški avatar
Filko
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Koper

ne ker mi je ceno reku 87€, s postino pa 92€ nevem al me je malo n.a.t.e.g.n.u ali pa ima ceno te pecke za facelift malo drazje..samo ubistvu je to ena in ista pecka.. no saj ni vazno zdaj ko je zmontirana :)

EDiT: aja sej res ti mas tudi facelift.. pol pa so me vrjento malo zajebal :)
tudi na racunu mi pise tolko cena.. nevem al naj poklicem nazaj in jim recem kaj al bom raje tiho :)
pingi
Alfa Member
Alfa Member

Ne livat nekih tekočin v hladilno tekočino, ker to lahko tudi škodi motorju in zamaši kakšen kanal(po želji). Nobena stvar se ni sama sestavila. Avto čez vikend v garažo pa šraufat in zamenjat pečko. Ni neka umetnost, da to rastaviš in sestaviš. Smo že imeli primer, da smo menjali motor, zaradi luknje v kilerju in te tekočine.
Uporabniški avatar
Filko
Alfa Member
Alfa Member

pingi napisal/-a:Ne livat nekih tekočin v hladilno tekočino, ker to lahko tudi škodi motorju in zamaši kakšen kanal(po želji). Nobena stvar se ni sama sestavila. Avto čez vikend v garažo pa šraufat in zamenjat pečko. Ni neka umetnost, da to rastaviš in sestaviš. Smo že imeli primer, da smo menjali motor, zaradi luknje v kilerju in te tekočine.
v mojem primeru tudi ce bi nalil to tekočino po pečki videno jz mislim da nebi dosti zatesnilo edino kar bi naredilo bi naredilo vec skode v motorju, saj menjava pecke ni tolko draga, ce pa naredis sam pa sploh ni, bom ob priliki slikal pecko pa da vidite kaksna je in pomojem tista tekocina nebi zatesnila tega
Raa
Alfa Member
Alfa Member

Filko: Jaz imam tud FL varianto, pa mi je prodal pecko za 58eur. Na skatli pise da je za Lancio. Montirat se nisem dal. So pa pecke za vse modele in letnike enake, tko da ne vem kako ti je uspel to prodat za tak denar...hmmmm :?:
najbrz je vidu da smo navalil na te pecke, pa je dvignu ceno hahahaha, kar neankrat iskana roba. :lol:
Uporabniški avatar
Filko
Alfa Member
Alfa Member

jz sm jo narocil 4.3, v tem primeru pred tabo ce sem dobro prebral. tudi pri meni pise alfa 166 in lancia kappa.
Uporabniški avatar
Filko
Alfa Member
Alfa Member

Slika

evo poglej si tukaj:)
Raa
Alfa Member
Alfa Member

Jaz imam racun v avtu, se mi ne da zdaj iskat. Bom jutri poskeniral v sluzbi.

Sem narocil pecko v petek 12.3., poklicali so me prejsnjo sredo.
Res cudno.
A ni ravno El Barto rekel da kostajo 58eur?
Uporabniški avatar
Filko
Alfa Member
Alfa Member

Raa napisal/-a:Jaz imam racun v avtu, se mi ne da zdaj iskat. Bom jutri poskeniral v sluzbi.

Sem narocil pecko v petek 12.3., poklicali so me prejsnjo sredo.
Res cudno.
A ni ravno El Barto rekel da kostajo 58eur?
ja, samo nevem zakaj so meni tko ceno nabili :)
Raa
Alfa Member
Alfa Member

Nic ne bo s sliko, ker bi jo moral nekam nalozit na kaksen server, pa se mi to milo receno ne ljubi. Sem pogledu racun, lepo pise kot pri tebi grelec Alfa/Lancia bla bla bla... cena 57 eur :D

Lahko pa poklices prodajalca in vprasas v cem je fora osnovne cene brez dobave, zakaj je razlika skoraj 50%?

Nekak imam obcutek, da bo rekel da je to cena dobave pa se kaksne "dajatve".
Uporabniški avatar
Filko
Alfa Member
Alfa Member

mah boli me k... kar je je

nebom se niti kregau ker nebom nic dosegel
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

To pečko sem preventivno menjal 1 teden nazaj. Pri onem stricu je pečka še vedno 58 EUR + poštnina...tako da nevem...
Raa
Alfa Member
Alfa Member

Vesoljc: A si sam menjal al si dal kakemu serviserju? Koliko zaracunajo?
fiatseba
Alfist
Alfist
Kraj: ljubljana

kako lahko vem če mi pušča pečka ker mi pač smrdi not po sladkem in pa vode mi zmanjkuje po malem, da ne bom bv menjal pečice. In pa ali moram biti na kaj pozoren če jo bom menjal, kake cevi zračnost mogoče?
ps unga sm tut klicu aleks hladilniki in je reku 83€
Odgovori
  • Informacija