Težava.. ko dam brisalce na prvo stopnjo - se pravi brisanje po intervalih oz. delovanje na senzor za dež - se brisalcem zmeša, najprej enkrat obrišejo potem pa začnejo brisati s polno močjo. Tudi če premikam tist gumb ki naj bi služil nastavljanji intervala za brisanje se nič ne spremeni.
Torej kaj to pomeni ? Je morda senzor za dež pokvarjen ? Je z ročico kaj narobe ?
Nastavljivi intervali za brisalce lahko čez čas prenehajo delovati. Najbolj pogosto se to dogaja z počasnejšimi intervali – mehanizem zgreši sekvenco, ob tem pa se slišijo čudni zvoki. To se bo zmeraj bolj pogosto dogajalo dokler se ne bo dokončno pokvarilo.
Rešitev tega pogostega problema:
Odstranite brisalce in plastično zaščito. Na voznikovi strani lahko vidite motorček, odstranite pokrov motorčka. Odklopite žice, ki pridejo v motorček in odprite del, kjer pridejo žice na motorček. Problem je v lubrikantu, ki se zatakne na električne dele motorčka in s tem ustavi premikanje. Rešitev je zelo preprosta – samo očistite vse dele in jih ponovno sestavite.
Ta problem je prisoten tudi pri ostalih Alfah (GTV, Spider, 155,…..).
Kaj menite, a je možno da je to razlog mojih težav ?
Senzor za dež deluje več kot odlično in dosedaj me ni še nikoli razočaral, vsaj na AR 147.
Nekaj zagotovo ni vredu, jaz bi peljal na servis in naj preverijo kaj je narobe, oziroma bi se dogovoril za garancijsko popravilo pri Peteni.
Tako, pa tudi jaz spoznavam da imam ALFO !
Je začela malo hecat.. v višjih obratih ne vleče tako kot bi mogla - in je mehanik ugotovil da sesalni koletor ne deluje pravilno - bolj podrobno jaz neznam opisat razloga za to težavo.
Tako da bo treba zamenjat
Ampak se v nedeljo vseeno vidimo in vrjetno celo na letni opremi