Ali je to normalno (156 2.0 TS)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Da se motor ponavadi segreje le na okoli 75-80C. Na 90C le pri počasnejši mestni vožnji ob toplejšem vremenu (če bi ga gonil najbrž tudi). Včasih celo rahlo preseže 90C (ampak to je res par stopinj, ni znaka za paniko). Serviser mi je rekel da je to za TS mašine normalno in da termostat ni okvarjen, da če bi bil bi se to videlo pri vožnji na AC, ob manjši obremenitvi, ko bi temperatura padala.

Ravno danes pa sem opazil, da ima pedal sklopke cca 2cm "lufta". Se da to enostavno nastaviti? Najbrž samo kakšen obrat ključa ali kako. Že tako sicer zelo nizko prime. Prodajalec, ki je tudi mehanik, je rekel da je to znak da je dobra :? . No karkoli, sam sem jo kupil ker je bila res odlično ohranjena (l.98) in je vse res lepo delalo, od motorja, menjalnika, podvozja, bremz itd.
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

Pri pedalu skolpke imas amortizercek kateri ti porine pedalo naj ven.

Poglej pri nogah oz okol stopalk ce ti je slucajno odletelo.... oz se zlomilo

Ce je pa vredu pa poglej se nivo bremz olja...
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Aha tnx, bom pogledal.

O temparaturi pa nič noben ne ve? Kolikor sem zdj malo bral forum, se pri 83C vklopi 1. faza venta, torej je mogoče to to. Meni se najbrž že malo prej. Narobe ne more biti nič? No kolikor vem, mora biti temperatura vode nad 80C da jo lahko na polno goniš (usaj taka navodila sem dobil ko sem prejšnji avto chip tunal).
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gorišnica

Če imaš temperaturo konstantno na 80 stopinjah, potem s termostatom ni nič narobe, če pa ti konstantno niha (da pade tudi pod 70 stopinj) pa je najverjetneje pokazatelj, da je že slab termostat ali pa da ti laže prikazovalnik temperature.

Sem pa skoraj siguren da je termostat, saj sem jaz imel popolnoma enake simptome. Pa pozimi je zelo dolgo rabil, da je segrel kabino. Po menjavi termostata, pa to opravi po kakih petih prevoženih kilometrih :D

Za sklopko pa če ti prime čisto na koncu, je po navadi pokazatelj, da je že obrabljena. Naj me kdo popravi če se motim

LP
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Sklopka prime nizko, torej zelo na začetku, praktično že takoj ko jo začneš spuščat...

Drgač pa temperatura zdj k ni več tok mraz normalno hitro naraste in se ponavadi giblje okoli slabih 80C, samo ko je počasna mestna vožnja pride do 90C. Na AC ne pade, pač je tam na okoli 80C. Ne deluje mi tipično okvarjen termostat, ker to ponavadi niha temperatura in ti zabija na 60C itd. Bom še malo psremljal ker sem komaj kakšnih 350 km naredil odkar jo imam in še to v glavnem kratke mestne vožnje.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Tvoja temp je popolnoma normalna, saj 2.0 TS dela pri 83C +- 2 stopinji. Do 90 mora priti le npr v mestu in potem se mora vklopiti 1 stopnja ventilatorja, ki temp zbije nazaj na 83.
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Aha pol je use ok.

Sam še skloko mi morjo zrihtat, itak mislm v kratkem narest servis. Ker je bila kupljena od 70 letnega gospoda, jo bo pač treba počas ulaufat, to je pa itak bolj priporočljivo z novim oljem (ko bo pršlo do polne obremenitve). Zankrat ne gre nad 4,5k, pa še to sam pr pospeševanju in ne konstantno na AC...
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

156ts napisal/-a:Sklopka prime nizko, torej zelo na začetku, praktično že takoj ko jo začneš spuščat...
To zna biti indikacija okvare na hidravličnem sistemu sklopke. Verjetno gre počasi k hudiču eden od cilindrov.
Emperor of The Dark Realm
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

SHadowX napisal/-a:
156ts napisal/-a:Sklopka prime nizko, torej zelo na začetku, praktično že takoj ko jo začneš spuščat...
To zna biti indikacija okvare na hidravličnem sistemu sklopke. Verjetno gre počasi k hudiču eden od cilindrov.
Bad :| . Kok pa okvirno stane menjava?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

156ts napisal/-a:
SHadowX napisal/-a:
Skupaj z delom, ugibam, da ne bistveno več od 100 EUR. Je pa seveda vprašanje, če je sploh kaj narobe, če nisi ravno vešč s ključem je bolje, da diagnostiko zaupaš kakšnemu solidnemu serviserju.
Emperor of The Dark Realm
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

SHadowX napisal/-a:
156ts napisal/-a:
SHadowX napisal/-a: To zna biti indikacija okvare na hidravličnem sistemu sklopke. Verjetno gre počasi k hudiču eden od cilindrov.
Skupaj z delom, ugibam, da ne bistveno več od 100 EUR. Je pa seveda vprašanje, če je sploh kaj narobe, če nisi ravno vešč s ključem je bolje, da diagnostiko zaupaš kakšnemu solidnemu serviserju.
Čisti levak hehe, sicer pa zagovarjam da nej usak dela tist kar zna, jst raj svoje nardim in plačam nekomu kar pač ne znam.

Gre k Strajnarju en dan, prav kmalu .
primoon
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

156ts napisal/-a:Gre k Strajnarju en dan, prav kmalu .
Kje si pa ravno tega "šala.......a" najdu med vsemi možnimi varijantami v naši veliki deželi......

#-o #-o #-o
Don't take life too serious, you'll never get alive out of it....
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj je pa narobe?
primoon
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

156ts napisal/-a:Kaj je pa narobe?
Verjemi mi, da se ne bi toliko lastnikov "Alf" iz vse Slovenije vozilo na kras k Zegi, zato ker radi potujejo in si delajo nepotrebno stroške....

O tem je bilo že mnogo napisanega, pri dotičnemu se pa pazi, namreč če ne poznaš dobro svojega vozila in kaj naj bi bilo za postorit, kar odpri denarnico za denar in ušesa za nore razlage, sicer pa veselo branje:

Uradni servisi:
viewtopic.php?t=862

Neuradni servisi:
viewtopic.php?t=4901

Odločitev pa je seveda tvoja in upam, da se boš pametno odločil pa kakorkoli že..... :)

lp
Don't take life too serious, you'll never get alive out of it....
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

jaz peljem avto tja, z oljem in filtrom v prtljazniku in pocakam, ker je filter doma brez kanala skoraj nemogoce zamenjat.
Meni posraufa se kako malenkost, ampak to tako, da jaz recem, kaj je za naredit, in pocakam ter gledam. Za take stvari je o.k., da pa bi peljal avto tja, in rekel, postimajte, kar ni vredu....
Odgovori
  • Informacija