Zakaj kupujejo vsi samo še dizle?

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Gospod/a , karkoli, 156ts ti gledaš samo kok ma avto moči pa navora na papirju, kako pa zadeva funkcionira v vsakdanu pa ne vem, če se ti svita. Dvomim tudi da si imel možnost vse avte, ki si jih prej našteval, peljat.
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec: Ne da se mi več, ker določene zadeve iztrgaš iz konteksta oz citiraš samo delno, tako da jst kao izpadem budala (osvetlitev recimo). In nehaj živeti v preteklosti, 164ke že davno ni več. In kot sem napisal že prej in jasno si ti to spregledal, v 80h je bila Alfa po prodaji enaka BMWju. Govorimo pa o trenutni situaciji.

Tako da over&out iz moje strani (kar se najine debate tiče)

minimi: nisem, tako kot nihče drug tukaj najbrž ni, razen če testira avte za kakšne avtomoto revije ali pa dela v pralnici in misli da je tako že vse vozil :laugh:
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

156ts: ne jemat osebno, ljudje imajo radi alfe in jo pač branijo. Pa jo imam jaz tudi samo to ne pomeni, da je vse super. In če to poveš, te napadejo s koli in kamenjem :mrgreen:

Tu so podatki za januar-februar 2010

http://www.acea.be/images/uploads/files ... L-1002.pdf

Alfa (skupaj 16.330) se hoče primerjat z BMW (71.893). To je dovoljšen dokaz, da so pri AR nekaj delali (delajo) narobe. To pove trg sam, hočeš nočeš - pa če še take izgovore iščemo.

Glede na to, da se prodaja popravlja, da grejo novi modeli ven, pa vseeno lahko upamo, da jo čaka svetla prihodnost.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

še kaj na to temo: Zakaj kupujejo vsi samo še dizle?
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

kr je slovenski narod skrt. :D
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

pa da lohk kurilca not zlivajo :D
Slika
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member

Miholl napisal/-a:Pa full supr dupr akcija je bla golf 1.6 tsi za 18k eur...
V bistvu je bil 1.8 turbo motor s 161 konji (siddharta edition). Za slabih 20k si torej dobil golfa s highline opremo. Nikoli nisem bil pristaš golfov, ampak če bi takrat imel 20k za vreč skozi okno, bi skočil po belega z 18-col paketom.
Indeed.
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Prometej napisal/-a:
Miholl napisal/-a:Pa full supr dupr akcija je bla golf 1.6 tsi za 18k eur...
V bistvu je bil 1.8 turbo motor s 161 konji (siddharta edition). Za slabih 20k si torej dobil golfa s highline opremo. Nikoli nisem bil pristaš golfov, ampak če bi takrat imel 20k za vreč skozi okno, bi skočil po belega z 18-col paketom.
In tega se da chipat na 210 ks =D>
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Gregson007 napisal/-a:še kaj na to temo: Zakaj kupujejo vsi samo še dizle?
Pa saj je ze vse povedano. Dobrih bencincev do pred kratkim ni bilo oz. so bili dizli boljsi, v ponudbi rabljenih bencincev ni, ce pa so se ne prodajo pol leta, nobody likes GM...

Ce je pa obicajen lastnik Alfe skrt, pol je pa clio thalia zelo lep avto...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

alfa_samec: Ne da se mi več, ker določene zadeve iztrgaš iz konteksta oz citiraš samo delno, tako da jst kao izpadem budala (osvetlitev recimo). In nehaj živeti v preteklosti, 164ke že davno ni več. In kot sem napisal že prej in jasno si ti to spregledal, v 80h je bila Alfa po prodaji enaka BMWju. Govorimo pa o trenutni situaciji.
Jah p****, če ne veš, da ima vsak avto štelanja osvetlitve, kaj naj ti pol jaz pomagam? 164 se še zmeraj lepo vozi po cestah, ne več v veliki nakladi, a je še zmeraj med nami. Mene obsojaš za preteklost, v isti sapi pa razlagaš kako je bilo v 80-ih fajn. Ironično, se ti ne zdi?

Trenutna situacija pa je takšna kot sem že najmanj 3x napisal: čaka se na Giulietto in na MiTa, da se potegne neka črta pod prodajo. Valda, da se Alfa ne more primerjat z BMW-jem. Alfa je že 20 let v minusu! Ampak še zmer dela avte, ki premikajo svet in meje :D

Pa ne se užalit za vsako najmanjšo stvar: se mi zdi, da smo dovolj odrasli za neko konstruktivno debato.

PS: ko praviš, kako je fajn zvok 2.0 TSa - le kako boš navdušen takrat, ko ti zariba :lol: Malo za hec in malo zares.

lp

aleš
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Izrojena tema, nadaljujte tule v Kar nekaj
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
rnisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Vrnimo temo nazaj na prvoten tir: Zakaj dizla?

1. ker rabljeni dizli in bencinarji imajo podobno ceno
2. ker problemi alf niso povezani z motorji, ampak s podvozjem (posledično izbere večina dizla, ker je treba manj tankat)
3. po mojem mnenju so dizli trpežnejše mašine, ki ob rednem vzdrževanju in pravilni vožnji zdržijo veliko več km
4. ker so alfini bencinarji športno naravnani in zato požrešni in dragi za registracijo
5. ker so alfini dizli športno naravnani in razen dizl zvoka ne zaostajajo nikakor za bencinarji

Torej, ko potegnem črto - denar. Kot vedno, vse se začne in konča pri denarju. Meni bi bilo težko dati 3000€ za 156 1.8, ki bi mi potem pil 9 ali 10l na 100km. Torej bi pri približno 25000km letno dal 2500€ evrov oz. še en avto za bencin. Tako bom raje dal 1500€ za nafto in šel še na počitnice nekam za 2 tedna, all inclusive. :)

Okvare so pa možne tako na bencinarju kot na dizlu, tako da računati na to, da ti bodo šle šobe oz. turbina pri dizlu medtem ko pri bencinarju nima kaj za crknit pa nima smisla.

lp
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

156ts napisal/-a:In še nekaj, recimo meni je tale spider, sploh najlepši roadster na svetu. No definitivno pa najlepši za ta cenovni rang. Smo kaj ko je z 2.2 JTS komaj premičen, s 3.2 za silo, vendar prepožrešen...:

LOL.....sam imam 2.2 in ti lahko povem, da je 18x konjev ki jih ima, več kot dovolj. Verjetno tebi ki si navajen 400+ konjev pa samo za diraknje uporabljaš avto, pa res ne bo. #-o #-o

A misliš se brez strehe vozt se 250? al rabiš 6sec do 100 po ljubljani ?
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Prtož se angležem, ki so rekli da se komaj premakne in raztrgali vozne lastnosti ;)
156ts napisal/-a:Žal nisem imel te sreče, tako pravijo na fifth gearu, da dvomijo da se z 2.2 JTS sploh premakne http://www.youtube.com/watch?v=4DfBnxT1FP0
In še to: Bwahaha kakšni čustveni izbruhi in izpadi, kar ne morem verjet. Kok si star, 12? Meni je ravno, če mi kdo spljuva karkol si pač lastim. Ne se tako obremenjevat z mnenji drugih in uživaj v cruzanju brez strehe. Za ovinke in pospeške tako in tako ni :lol:

In BTW kaj ima veze vožnja brez strehe pri 250? Da ne omenjam, da sezona kabriev traja 3 mesece, če nisi eskim. Sam ga v državi s takim podnebjem kot je Slo ne bi nikoli imel. Kakšen San Diego, ko je v najhladnejšem mesecu povprečna dnevna temperatura 19, poleti okoli 25-26 (se prav ni treba dajat strehe gor in klime prižigat v mestu) z vsega 250 mm dežja na leto...To je klima za kabrio. No ok če si kaskaderski čapac se vozš že februarja brez strehe, pri 3C, loool
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Malo v razmislek, v kateri deželi so razcvet doživeli cabrioleti in roadsterji, ter so izjemno priljubljeni :?:

V Angliji in kakšno podnebje imajo tam.......oceansko in kakšno so povprečne temperature.....nizke :wink:

Vožnja z cabrioletom je tudi pozimi v lepem sončnem vremenu užitek, kljub temu, da je temperatura okoli 0. Odprta streha, protivetrna mreža in dvignjena stekla, čisti užitek in nič ne pihlja :wink:

Pri nas se je najbolj primeren čas za vožnjo brez strehe ravno pomlad in jesen, poleti je skoraj prevroče in tega veliko ljudi ne zastopi, dokler ne sproba.

Lp
Odgovori
  • Informacija